urantia logo

 Urantia metopi

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

        Λιάνα Τελειώνη

facebook

Λιάνα Τελειώνη -

Κανάλι youtube

 

αρχείο λήψης Λιάνα

Επίτευξη Στόχων με την μέθοδο του EFT

EFT

Κβαντικό Άλμα - Δυνατή Τεχνική

kvantiki theoria kanei zwh kalyteri 612x400

Ανεβάστε την ενεργειακή σας δόνηση για πλούτο - Άσκηση

πνευματικός σας πλούτος Δίας 1

Διαχείριση του Άγχους

3 DVD

Νεότητα-Λάμψη-Ευεξία

DVD 9

Βελτίωσε την Υγεία σου

6 DVD 2

ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

O Ιδανικός Σύντροφος

στη Ζωή σου

4 DVD

Απέκτησε το Ιδανικό

Βάρος

2 DVD

Αυτοπεποίθηση &

Αυτοεκτίμηση

DVD 7

Ενεργοποίηση Πλούτου

DVD 8

Διακοπή Καπνίσματος

1 DVD

Απαλλαγή από αϋπνία

5 DVD

Ευλογημένη Γονημότητα

gonimotota

Κρύων: Δωρεάν Βιβλία

banner kryon

Η Σοφία του Κρύων

Αποτέλεσμα εικόνας για Kryon

The Urantia Book Δωρεάν 4 Βιβλία

κατάλογος

Οι Σύμμαχοι

Δωρεάν Βιβλία

Οι Σύμμαχοι της Ανθρωπότητας Μάρσαλ Βίαν Σάμερς

Dr. Robert Morse! - Σώζει Ζωές!!!

Σχετική εικόνα

reikiFAV

ΡΕΙΚΙ

Ιστορία

Ρέικι σημαίνει « συμπαντική ζωτική ενέργεια » στα ιαπωνικά. «Ρέι» είναι το σύμπαν, το πνεύμα, η ψυχή, η ανώτερη δύναμη, και «κι» είναι η ενέργεια, η ζωή. Το Ουσούι Ρέικι Ρυόχο είναι η αρχική ιαπωνική ονομασία, όπου «Ουσούι» είναι το όνομα του ιδρυτή, «Ρυόχο» σημαίνει μέθοδος, τέχνη, σύστημα και θεραπεία, δηλαδή θεραπευτική τέχνη ή θεραπευτικό σύστημα.

Η σωστή απόδοση είναι ένας συνδυασμός των παραπάνω. Θα μπορούσαμε να πούμε «Η Θεραπευτική Τέχνη μέσω της Συμπαντικής- Ζωτικής- Πνευματικής Ενέργειας» ή « Η Πνευματικά Καθοδηγούμενη Ενεργειακή Δύναμη της Ζωής».

Ιστορικά έχει τις ρίζες του στην Ινδία, στο Θιβέτ, και πιο πρόσφατα στην Ιαπωνία, όπου και αναπτύχθηκε, για να γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο, από τον δρ. Μικάο Ουσούι. Υπάρχουν στοιχεία του και σύμβολα, σε σανσκριτικά κείμενα της Ινδίας, εδώ και δυόμιση χιλιάδες χρόνια.

Το Ρέικι ήρθε στο φως με τον Μικάο Ουσούι το 1920 στο Κιότο της Ιαπωνίας. Μετά από μια περίοδο νηστείας, διαλογισμού και προσευχής, 21 ημερών, στο ιερό βουνό Κουράμα, έξω από το Κιότο, ανακάλυψε την έμφυτη ικανότητα για αυτοθεραπεία, τη σύνδεση με τη παγκόσμια ζωτική, συμπαντική, πνευματική ενέργεια και την ευκολία της μετάδοσης της στους άλλους. Ο Ουσούι μύησε χιλιάδες άτομα στη τεχνική του Ρέικι, που όπως δίδασκε, μπορούσε να θεραπεύσει σωματικές και ψυχολογικές ασθένειες, και να οδηγήσει στην ευτυχία.

Τον Ουσούι διαδέχτηκαν αρκετοί δάσκαλοι, που συνέχισαν να διδάσκουν και να εξαπλώνουν τη θεραπευτική τέχνη. Οι σημαντικότεροι, είναι ο Τσουζίρο Χαγιάσι που άνοιξε μια διάσημη κλινική στο Τόκιο και ύστερα η Χαβάγιο Τακάτα, που ήταν η πρώτη δασκάλα που έφερε το Ρέικι στη δύση το 1937.

Αναπτύχθηκαν πολλά διαφορετικά ρεύματα του Ρέικι στην Ιαπωνία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Όλες οι μετέπειτα σχολές τροποποίησαν κάποια πράγματα, για τη καλύτερη κατανόηση και αφομοίωση του, ανάλογα με την εθνικότητα και τη κουλτούρα. Η βασική φιλοσοφία του όμως παραμένει ίδια, και το σημαντικότερο είναι ότι λειτουργεί παρόλες τις πιθανές διαφορές από δάσκαλο σε δάσκαλο. Ας μην ξεχνάμε ότι και ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και έχει το δικό του μοναδικό τρόπο να το διδάσκει και να το χρησιμοποιεί. Οτιδήποτε γίνεται μέσα στο πνεύμα της αληθινής αγάπης, της υπηρεσίας και της προσφοράς, αλλά και με σεβασμό προς τις αρχές της κάθε φιλοσοφίας και τεχνικής, δεν μπορεί παρά να έχει θετικά αποτελέσματα!

Στη σημερινή εποχή το σύστημα έχει εξελιχτεί αρκετά, με αποτέλεσμα να βγουν κι άλλα νέα συστήματα Ρέικι, όπως το Αγγελικό, το Καρούνα, το Σαμπάλλα, το Λαϊτάριαν και πολλά ακόμα. Το κάθε ένα φέρει τη δική του σφραγίδα, τη δική του προσφορά στην ενεργειακή θεραπεία και αποτελεί ένα ακόμα φωτεινό εργαλείο ανάπτυξης. Όλα όμως προέρχονται από το παραδοσιακό Ρέικι του Δρ. Ουσούι, το οποίο είναι ένα διαχρονικό σημείο αναφοράς των θεραπευτών, και του εναλλακτικού τρόπου ζωή.

 

Τι είναι το Ρέικι

 Το Ρέικι είναι μία από τις πιο παλιές και γνωστές θεραπευτικές, ενεργειακές τεχνικές. Πρόκειται για μια ευχάριστη, φυσική και ασφαλή διαδικασία, η οποία μεταδίδει ζωτική ενέργεια, κυρίως μέσω του αγγίγματος σε διάφορα σημεία του σώματος, με σκοπό τη θεραπεία, αλλά και τη προσωπική εξέλιξη του ατόμου.

Το κάθε τι γύρω μας και μέσα μας είναι ενέργεια, αυτό πλέον είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά. Όλα τα έμψυχα όντα αποτελούνται από ενέργεια. Ακόμα και τα άψυχα αντικείμενα πάλλονται σε μια ενέργεια χαμηλότερης συχνότητας. Οτιδήποτε υπάρχει στη Γη –ακόμα και η ίδια η Γη- λειτουργεί με ενέργεια.

Το Ρέικι, όπως και οι περισσότερες ενεργειακές μέθοδοι, βασίζεται στην ομαλή ροή αυτής της ενέργειας. Όταν η ενέργεια ρέει ομαλά, χωρίς να υπάρχει απώλεια, μπλοκάρισμα, ή πλεόνασμα, τότε υπάρχει υγεία, αρμονία και διαύγεια.

Η παλαιά και η σύγχρονη ιατρική γνωρίζει ότι το ανθρώπινο σύστημα έχει την ικανότητα να αυτοθεραπεύεται. Αυτή ακριβώς τη λειτουργία του σώματος υποστηρίζει και ενισχύει το Ρέικι, αποκαθιστώντας τη φυσιολογική κίνηση ενέργειας του οργανισμού.

Κάθε πρόβλημα υγείας αποτελείται από ένα συνδυασμό σωματικών, συναισθηματικών και νοητικών παραγόντων. Το Ρέικι εξισορροπεί το νοητικό με το συναισθηματικό και κατόπιν με το σωματικό επίπεδο. Στηρίζεται στην φυσική και ανεμπόδιστη ροή της ενέργειας, μέσα από τα εφτά βασικά - και άλλα πολλά δευτερεύοντα- ενεργειακά κέντρα που υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα. Όταν τα κέντρα αυτά είναι μπλοκαρισμένα, δημιουργείτε παρεμβολή στο ενεργειακό πεδίο, ανισορροπία, δηλαδή ασθένεια.

Είναι μια εναλλακτική, ολιστική μέθοδος χαλάρωσης και ενδυνάμωσης, μια συμπληρωματική θεραπεία, που δουλεύει σε όλα τα επίπεδα, σωματικό, συναισθηματικό, πνευματικό.

Ένα ισχυρό σύστημα που ξεκλειδώνει την εσωτερική ροή της ζωτικής ενέργειας. Μια ενεργειακά καθοδηγούμενη θεραπευτική δύναμη, που εκπέμπει πνευματική δόνηση. Το άγγιγμα του Ρέικι δίνει βαθιά ηρεμία και γαλήνη.

Οφέλη σε όλα τα επίπεδα: σώμα, νου και πνεύμα

    - Μας βοηθάει να δυναμώσουμε την ψυχική και την     σωματική μας υγεία, να απαλλαγούμε από την αρνητική ενέργεια και να ανυψώσουμε την πνευματικότητα μας.

- Ενισχύει τη δύναμη που έχουμε μέσα μας για αυτοθεραπεία, βοηθώντας στην ανακούφιση της ασθένειας.

- Υποστηρίζει τη φυσική άμυνα του οργανισμού.

- Ξεμπλοκάρει το σώμα και το νου, απελευθερώνοντας τα αρνητικά συναισθήματα και την ασύμφωνη ενέργεια.

- Τονώνει τον οργανισμό, και ανανεώνει τη διάθεση.

- Καταπολεμάει άγχος, ανησυχία, υπερένταση, κατάθλιψη.

- Ανακουφίζει από τους πόνους.

- Καθαρίζει από σωματικές και συναισθηματικές τοξίνες.

- Μας βοηθάει να αγαπήσουμε, να συγχωρήσουμε και να κατανοήσουμε τον εαυτό μας.

- Να αποβάλλουμε φοβίες και ενοχές.

- Να δούμε τα πράγματα πιο θετικά και να συνηδειτοποιήσουμε ότι εμείς είμαστε οι δημιουργοί της πραγματικότητας μας.

- Να τονώσουμε την πνευματική μας διαύγεια.

- Να βελτιώσουμε η μνήμη.

- Αύξηση της αυτοπεποίθησης.

- Απαλλαγή από χρόνιες ‘καταστροφικές’ συνήθειες.

- Ήπια, φυσική αποτοξίνωση του σώματος.

- Άνοιγμα της διαίσθησης.

- Εσωτερική γαλήνη και ηρεμία.

- Βαθιά χαλάρωση και αναζωογόνηση.

- Ψυχοσωματική ευεξία.

- Αγάπη και συγχώρεση προς τους άλλους.

- Έμπνευση, δημιουργικότητα.

- Ελευθερία.

- Συμπόνια.

- Προσωπική εξέλιξη.

- Είναι ένα φωτεινό μονοπάτι αυτογνωσίας, και ανάπτυξης της συνειδητότητας.

- Η ευφυής κοσμική ενέργεια, που οδηγεί το πνεύμα στην εμπειρία της ολότητας, φέρει αρμονία στη ψυχή και θεραπεία στο σώμα.

 

Τρόποι Λειτουργίας

 Η επαφή μας με το Ρέικι γίνεται με δυο τρόπους. Ο ένας είναι να λάβουμε Ρέικι κάνοντας μια συνεδρία με κάποιον θεραπευτή, και ο άλλος να δώσουμε Ρέικι, παίρνοντας έναν ή περισσότερους βαθμούς, δηλαδή μαθαίνοντας να το χρησιμοποιούμε για τον εαυτό μας και τους άλλους. Και στις δυο περιπτώσεις υπάρχει ανταλλαγή εμπειρίας και ενέργειας. Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε ότι ο θεραπευτής δεν χρησιμοποιεί τη δική του ενέργεια, αλλά γίνεται κανάλι της συμπαντικής ενέργειας. Διοχετεύει δηλαδή μέσω του δικού του ενεργειακού πεδίου, τη φυσική, ζωτική ενέργεια του σύμπαντος στον θεραπευόμενο.

                    

Συνεδρία

Η συνεδρία γίνεται πάνω από τα ρούχα, σε ήσυχο και καθαρό περιβάλλον. Ο θεραπευτής ακουμπάει απαλά τα χέρια του σε συγκεκριμένες θέσεις πάνω στο σώμα του ατόμου που χρειάζεται θεραπεία. Οι θέσεις αυτές είναι στα ενεργειακά κέντρα του σώματος που κυκλοφορεί η ενέργεια, στα όργανα, αλλά και στα σημεία που υπάρχει πρόβλημα. Η θεραπεία μπορεί να γίνει και χωρίς επαφή, έχοντας τα χέρια λίγα εκατοστά πάνω από το σώμα. Εξαρτάται από την περίπτωση, την ιδιοσυγκρασία του ατόμου και αν υπάρχει συγκεκριμένο πρόβλημα.

  

Ο χρόνος της συνεδρίας είναι περίπου μια ώρα.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας μπορεί κάποιος να βιώσει διάφορες αισθήσεις. Ο καθένας μας όμως είναι τόσο διαφορετικός, γι αυτό και οι αισθήσεις ποικίλουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Άλλοι μπορεί να δουν χρώματα και εικόνες, ή να έχουν κάποιες πνευματικές εμπειρίες, άλλοι να νιώσουν μια μεγάλη αίσθηση ηρεμίας, να αισθανθούν μούδιασμα, ζέστη ή κρύο, και άλλοι απλά, να μην νιώσουν τίποτα από όλα αυτά, αλλά μια βαθιά χαλάρωση και γαλήνη!

Όπως και να έχει, η ενέργεια λειτουργεί και η θεραπεία συμβαίνει με μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο για τον καθένα. Αν κάποιος δεν νιώσει τίποτα, δεν πάει να πει πως το Ρέικι δεν λειτούργησε. Όλοι κάτι παίρνουν, ότι είναι κατάλληλο για τον καθένα!

Συνήθως μετά τη συνεδρία οι περισσότεροι νιώθουν όμορφα, γαλήνια, γεμίζουν ενέργεια και δύναμη. Όλα είναι διαφορετικά, πιο όμορφα, πιο χαρούμενα, ακόμα και τα χρώματα φαίνονται πιο ζωντανά.

Άλλοι πάλι μπορεί να νιώσουν ότι θέλουν να πάνε να ξαπλώσουν και να ξεκουραστούν –αν αυτό έχει ανάγκη ο οργανισμός τους- , ή αντίθετα να τονωθούν και να νιώσουν πιο ζωντανοί από ποτέ – αν αυτό χρειάζονται πραγματικά . Ίσως σε κάποιους άλλους βγει αργότερα θυμός, ή στενοχώρια, αλλά κι αυτό είναι μέρος της θεραπείας. Γίνεται λόγο του καθαρισμού που επιτυγχάνει το Ρέικι και βέβαια δείχνει ότι λειτούργησε στο μέγιστο βαθμό. Τα καταπιεσμένα συναισθήματα, ακόμα και τα αρνητικά είναι ευπρόσδεκτα, γιατί αποτελούν κομμάτια του εαυτού μας που πρέπει με κάποιον τρόπο να εκδηλωθούν για να φύγουν. Το Ρέικι καθαρίζει βαθιά και απομακρύνει αρνητικές και «κολλημένες» ενέργειες και συναισθήματα που μπορεί να ήταν χρόνια θαμμένα μέσα μας.

Όπως και να είναι, αργά ή γρήγορα, έρχεται η ανακούφιση και η θεραπεία. Άλλες φορές το αποτέλεσμα είναι άμεσο, άλλες φορές θέλει χρόνο, και υπομονή. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν κάποιος κουβαλάει τόσο καιρό τα προβλήματα του και ξαφνικά αποφασίζει να κάνει κάτι δραστικό για να αλλάξει, θα πρέπει να αλλάξει ταυτόχρονα όλος του ο οργανισμός, το ενεργειακό του πεδίο, οι σκέψεις του, οι αντιλήψεις και οι πεποιθήσεις του! Πράγματι με το Ρέικι ξεκινάει άμεσα η αλλαγή, αλλά ο κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του χρόνο αφομοίωσης. Το Ρέικι ανοίγει το δρόμο, αλλάζει ζωές στη κυριολεξία, όμως από μας εξαρτάται αν θέλουμε αληθινά να συνεχίσουμε τη θεραπεία μας και να βιώσουμε την αλλαγή.

Είναι σημαντικό να μην ρίχνουμε το μπαλάκι «της σωτηρίας μας» σε καμιά θεραπεία, σε κανένα δάσκαλο και σε κανένα σεμινάριο. Να καταλάβουμε ότι όλα εξαρτώνται από εμάς, από το βαθμό που αποφασίζουμε πραγματικά, αληθινά και βαθιά, να προχωρήσουμε στην εσωτερική και εξωτερική μας μεταμόρφωση και ίαση.

Αν αναλάβουμε τις ευθύνες μας, τότε η πνευματική ενέργεια του Ρέικι θα κάνει θαύματα και στη δική μας ζωή!

Θυμηθείτε: Μόνο εμείς οι ίδιοι κρατάμε τα κλειδιά της δικής μας ευτυχίας!

  

Είναι χρήσιμο να πίνουμε αρκετό νερό πριν και μετά τη συνεδρία, για να βοηθήσουμε τον οργανισμό να ξεφορτωθεί τοξίνες και παλιές ενέργειες.

Δεν υπάρχουν παρενέργειες. Το Ρέικι είναι μια μέθοδος απόλυτα ασφαλής και φυσική.

  

Ο αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστούν εξαρτάται από την περίπτωση. Χωρίς αυτό να είναι κανόνας, για πιο δύσκολες καταστάσεις συνιστάται να γίνουν τέσσερις φορές, κοντά η μια με την άλλη και από κει και πέρα μια ή δυο φορές την εβδομάδα. Η εξέλιξη του ατόμου καθοδηγεί πάντα την εξέλιξη των συνεδριών. Ακόμα και μια φορά μπορεί να είναι άριστη εμπειρία για κάποιον που δοκιμάζει από περιέργεια, αλλά η επανάληψη είναι που κάνει τη διαφορά, δουλεύει πιο βαθιά, ανοίγει δρόμους, βοηθάει στο αποτέλεσμα και είναι το ιδανικό.

   Οι περιγραφές που δίνουν πολλοί άνθρωποι μετά από μια συνεδρία Ρέικι είναι χαρακτηριστικές, όπως:

- Νιώθω σα να έχει «γλυκάνει» η καρδιά μου…

- Μου έφυγε ένα τεράστιο βάρος…

- Νομίζω ότι είμαι άλλος άνθρωπος!

- Δεν έχει πια τόσο μεγάλη σημασία όλο αυτό που με ταλαιπωρούσε… βλέπω πιο αντικειμενικά τη κατάσταση… πιο αποστασιοποιημένα…

   - Αισθάνομαι την ανάγκη να κοιτάξω περισσότερο τον εαυτό μου!

- Θέλω να δώσω αγάπη…

- Είμαι έτοιμος να κάνω αυτό που πάντα ήθελα…

- Βλέπω τα πράγματα πιο καθαρά…

- Έχω μια απίστευτη ηρεμία…

- Μπορώ να αντιμετωπίζω τα προβλήματα καλύτερα…

- Νιώθω σαν να έχω επιστρέψει στο αληθινό μου σπίτι…

  

Θα ήταν πραγματικά ατέλειωτος ο κατάλογος με τα ευεργετικά αποτελέσματα του Ρέικι, αυτά που αναφέρουμε είναι μερικά μόνο, από τα πιο συνηθισμένα. Ο καθένας παίρνει αυτό που χρειάζεται. Δεν επικεντρώνεται στα συμπτώματα μιας κατάστασης, αλλά στοχεύει στην ολιστική θεραπεία του ατόμου.

Και βέβαια δεν είναι απαραίτητο να έχουμε κάποιο πρόβλημα υγείας για να κάνουμε Ρέικι. Είναι ευχάριστο, αγχολυτικό και χαλαρωτικό. Η συνεδρία μας προσφέρει πάντα κάτι θετικό, μας συντονίζει με τον εσώτερο εαυτό μας, μας χαρίζει αγάπη και φως!

  

Επίσης γίνεται σε ζώα και φυτά! Σε καταστάσεις και γεγονότα! Δεν υπάρχουν όρια στις εφαρμογές του Ρέικι…

Εκπαίδευση

Είναι μια απλή, φυσική τεχνική, πραγματικά προσιτή. Διδάσκεται σε όλο τον κόσμο και το στοιχείο της αυτοθεραπείας, είναι αυτό που το κάνει αγαπητό και δημοφιλές.

Όλοι μπορούν να μάθουν να κάνουν Ρέικι, αρκεί να το θέλουν πραγματικά και να είναι διατεθειμένοι να πάρουν τη δύναμη τους! Δεν χρειάζεται να έχουν ιδιαίτερες γνώσεις ή ικανότητες. Η αυτοθεραπευτική δύναμη υπάρχει μέσα σε όλους! Ούτε είναι απαραίτητο να πιστεύει κανείς σε αυτό για να λειτουργήσει. Βέβαια η θετική σκέψη βοηθάει, αλλά δεν υπάρχει θέμα αυθυποβολής.

Υπάρχουν τέσσερα επίπεδα εκπαίδευσης, που γίνονται σε σεμινάρια, κατά τα οποία ο μαθητής εναρμονίζεται με την ενέργεια μέσω ειδικών συντονισμών και λαμβάνει τη γνώση.

Αποκτά και βιώνει την ενέργεια του Ρέικι μέσω των εναρμονήσεων που γίνονται από τον δάσκαλο. Μαθαίνει να την αισθάνεται στα χέρια του, να την διαχειρίζεται και την διοχετεύει στο σώμα του ή σε κάποιον άλλον, μέσω των χεριών του. Στη πραγματικότητα η εναρμόνιση του Ρέικι δεν ανοίγει καινούρια κανάλια σε κανέναν, καθαρίζει και τροφοδοτεί τα κανάλια που ήδη έχουμε από τη φύση μας.

Η ενέργεια είναι συμπαντική, πρόκειται δηλαδή για ενέργεια που υπάρχει γύρω μας, παντού, και κινεί τα πάντα.

Πρώτος βαθμός: Στον Πρώτο βαθμό του Ρέικι, το άτομο συντονίζεται για πρώτη φορά με την ενέργεια του Ρέικι. Μαθαίνει την ενεργειακή ανατομία και την αντιστοιχία με το σώμα. Μπορεί να κάνει αμέσως θεραπεία στον εαυτό του, και μετά από τις 21 μέρες αυτοθεραπείας, μπορεί να κάνει Ρέικι και στους δικούς του.

Δεύτερος βαθμός: Στον Δεύτερο βαθμό, ο μαθητής ενδυναμώνει την ενέργεια του και μπορεί πλέον να εξασκεί το Ρέικι σε ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις. Το πιο σημαντικό είναι ότι μαθαίνει να στέλνει θεραπευτική ενέργεια από μακριά σε ανθρώπους αλλά και καταστάσεις.

                  

Τρίτος Βαθμός - 3 Α – Master: Στον βαθμό 3Α, ο μαθητής περνάει στο επίπεδο Master εφόσον κατέχει και χειρίζεται πλέον με αγάπη, σεβασμό και ευγνωμοσύνη το Ρέικι.

Πολλοί επιλέγουν να σταματήσουν εκεί και να προσφέρουν το Ρέικι θεραπεύοντας τον εαυτό τους και τους άλλους.

Τρίτος Βαθμός – 3 Β – Τeacher: Ο βαθμός 3Β είναι για όσους αποφασίσουν να συνεχίσουν και να γίνουν οι ίδιοι δάσκαλοι, εκπαιδεύοντας όσους θελήσουν να ασχοληθούν με αυτό.

Το Ρέικι είναι αγάπη! Είναι αρμονία! Είναι αλήθεια! Είναι χαρά!

 

Φόβοι και Προκαταλήψεις

 Υπάρχουν κάποιοι φόβοι σχετικά με το Ρέικι, οι οποίοι προέρχονται από λανθασμένες εντυπώσεις.  

Καταρχάς θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν καταργεί, ούτε αντικαθιστά την ιατρική επιστήμη, αντίθετα την βοηθάει και την συμπληρώνει για καλύτερα αποτελέσματα. Συχνά μειώνει τις παρενέργειες της συμβατικής ιατρικής, ενισχύοντας έτσι το έργο της. Πολλοί γιατροί και θεραπευτές το μαθαίνουν και το προσθέτουν ως ένα επιπλέον εργαλείο, στην ειδικότητά τους. Συνδυάζεται με κάθε άλλη κλασική ή εναλλακτική θεραπεία, αφού ενισχύει και βοηθάει σε όλα τα επίπεδα. Χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναφέρουν περιπτώσεις που το Ρέικι έχει βοηθήσει σε ασθένειες, έχει ανακουφίσει, και έχει φέρει λύσεις σε διάφορες καταστάσεις.

Μια ακόμα προκατάληψη υπάρχει σχετικά με την θρησκεία και τη χρήση του Ρέικι.

Είναι επίσης ξεκάθαρο: το Ρέικι δεν είναι θρησκεία, ούτε έχει καμία σχέση με αιρέσεις και δόγματα. Άνθρωποι από διάφορες θρησκείες, εθνικότητες, φιλοσοφίες και ιδεολογίες ασχολούνται με αυτό, βελτιώνοντας τον εαυτό τους και βοηθώντας τους άλλους. Ο καθένας μπορεί να ασκεί το Ρέικι, διατηρώντας τα δικά του «πιστεύω», ακολουθώντας την δική του θρησκεία, αρκεί τα «πιστεύω» του να στηρίζονται στην αγάπη, την προσφορά και την υπηρεσία προς τους συνανθρώπους του και τον σεβασμό σε όλα τα έμβια όντα.

Δρόμος γεμάτος φως

Ένας δρόμος γεμάτος φως είναι πράγματι ο δρόμος που ανοίγει, σε όσους ασχολούνται με το Ρέικι. Η πνευματική εξέλιξη καλλιεργείτε μέσω της ενεργειακής εργασίας και μιας γενικότερης αντίληψης και στάσης ζωής που πλαισιώνει τη φιλοσοφία του. Η θετική και αισιόδοξη αντιμετώπιση των πραγμάτων είναι κάτι που επιτυγχάνεται σταδιακά, όσο γίνεται συστηματικά η αποκατάσταση της φυσικής ροής στα ενεργειακά πεδία. Πέρα από τη σωματική ανακούφιση από τυχόν πόνο ή ενόχληση, συχνά οι αλλαγές αγγίζουν βαθιά συναισθηματικά, νοητικά και πνευματικά το άτομο. Η ανιδιοτελής αγάπη, η καλοσύνη και η συμπόνια, και πάνω από όλα η αγάπη προς τον ίδιο μας τον εαυτό, ανθίζουν μέσα μας –στο βαθμό που ο καθένας είναι έτοιμος αλλά και πρόθυμος.

Χρησιμοποιώντας το Ρέικι, όχι σαν πανάκια, αλλά σαν ένα φωτεινό οδηγό ζωής, όλοι όσοι πίστεψαν στην εσωτερική τους δύναμη, σε μια ανώτερη δύναμη και σε έναν άλλο τρόπο ζωής από αυτόν που είχαν μάθει, μπόρεσαν και έκαναν την υπέρβαση και πέρασαν στην άλλη πλευρά της πραγματικότητας.

Πολλοί άνθρωποι που ασκούν το Ρέικι ως ένα σύστημα αυτοίασης, μια μέθοδο αυτογνωσίας και συγχρόνως υπηρεσίας, ένα μονοπάτι που οδηγεί στο πνευματικό δρόμο της επίγνωσης, ξεπέρασαν τον εαυτό τους, ξέφυγαν από τη νοοτροπία της μιζέριας και άρχισαν να μαθαίνουν πώς είναι να ζουν ως αυτόνομοι, ολοκληρωμένοι άνθρωποι.

Όταν αντιληφθούμε και νιώσουμε τη δύναμη που βρίσκεται μέσα μας, αρχίζοντας να τη χρησιμοποιούμε συνειδητά, γινόμαστε σιγά-σιγά ολοκληρωμένοι άνθρωποι. Όταν είμαστε ολοκληρωμένοι άνθρωποι, επηρεάζουμε θετικά και το περιβάλλον μας. Δημιουργούμε άθελα μας, κι άλλους ολοκληρωμένους ανθρώπους. Και γινόμαστε ακόμα καλύτεροι μέσα από τη προσφορά και το αληθινό ενδιαφέρων για τους συνανθρώπους μας.

Λιάνα Τελειώνη

Συγγραφέας, εναλλακτική θεραπεύτρια

www.urantiacenter.gr

Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Άστρα και Όραμα και περιέχει αποσπάσματα από το βιβλίο της συγγραφέως Λιάνας Τελειώνη «ΡΕΙΚΙ- ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ» εκδ. Αλφάβητο Ζωής.

www.UrantiaCenter.gr

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν

και διανέμονται ελεύθερα, αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις

“Copyright ©www.UrantiaCenter.gr"

   Χρήστος Κιτσινάμας

facebook

Χρήστος Κιτσινάμας - Κανάλι youtube

Christos

Είμαι ο Ιησούς ερχόμενος ξανά...

73095677 2497884060301393 8070960177362239488 n

Η αλληγορία του φωτός και του σκότους

3499

Κάντε χώρο για τους αγγέλους

45TYH

Κρύων, Ποιος Είσαι;

10396295 826657417424074 2500962341146178147 n

Ιησού, Ποιος Είσαι;

aajeW5GL

Ο Ανώτερος Αγγελικός σου Εαυτός

ceb1cebdcf8ecf84ceb5cf81cebfcf82 ceb5ceb1cf85cf84cf8ccf82 cf86cf89cf84ceb5ceb9cebdceae cebaceb5cf87ceb1ceb3ceb9ceac

Ο Κοσμικός πόνος της γέννησης

720 849392a8b1a96a459a54b7b167387784

Ιησούς: Ο Φωτεινός Εαυτός σας

Σχετική εικόνα

Η ταυτότητα των «Εργατών του Φωτός»

twin flame heart

Η γαλαξιακή ιστορία των Εργατών του Φωτός

oneness

Οι «Εργάτες του Φωτός» ενσαρκώνονται στη γη

2e97620026b4d1b8ac71eb7196e7a914

 

H αποστολή του εργάτη του φωτός

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανώτερος Εαυτός 

Η Πορεία του Πρωταρχικού Δημιουργού

9c6fe1c968db328e216ec811fa7a37c6 XL

Η Ιστορία του Γαλαξία σας

galaxias4

Η ιστορία της ανθρωπότητας

ISTORIA GHS

Η Γαία μιλά

spirit elements

Το 2014 Νέα Εποχή Παγετώνων άρχισε!

Άγγελοι στη Γη

neraides1

Ταξίδι μέσα από το Φως

Screenshot 11 1