urantia logo

 Urantia metopi

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

        Λιάνα Τελειώνη

facebook

Λιάνα Τελειώνη -

Κανάλι youtube

 

αρχείο λήψης Λιάνα

Επίτευξη Στόχων με την μέθοδο του EFT

EFT

Κβαντικό Άλμα - Δυνατή Τεχνική

kvantiki theoria kanei zwh kalyteri 612x400

Ανεβάστε την ενεργειακή σας δόνηση για πλούτο - Άσκηση

πνευματικός σας πλούτος Δίας 1

Διαχείριση του Άγχους

3 DVD

Νεότητα-Λάμψη-Ευεξία

DVD 9

Βελτίωσε την Υγεία σου

6 DVD 2

ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

O Ιδανικός Σύντροφος

στη Ζωή σου

4 DVD

Απέκτησε το Ιδανικό

Βάρος

2 DVD

Αυτοπεποίθηση &

Αυτοεκτίμηση

DVD 7

Ενεργοποίηση Πλούτου

DVD 8

Διακοπή Καπνίσματος

1 DVD

Απαλλαγή από αϋπνία

5 DVD

Ευλογημένη Γονημότητα

gonimotota

Κρύων: Δωρεάν Βιβλία

banner kryon

Η Σοφία του Κρύων

Αποτέλεσμα εικόνας για Kryon

The Urantia Book Δωρεάν 4 Βιβλία

κατάλογος

Dr. Robert Morse! - Σώζει Ζωές!!!

Σχετική εικόνα

 eft tapping points diagram

Αλλαγή Συνειδητότητας – Αλλαγή Ζωής!

H Τεχνική Συναισθηματικής Απελευθέρωσης, δίκαια τα τελευταία χρόνια θεωρείτε, ως ένα από τα πιο αποτελεσματικά «εργαλεία» αντιμετώπισης του ανθρώπινου πόνου.

Ο Κάρυ Κρεγκ, ο δημιουργός του EFT, ανέπτυξε αυτή την εκπληκτική μέθοδο ενεργειακής ψυχοθεραπείας, συνδυάζοντας την ενεργειακή ανατομία του σώματος με την ψυχολογία, και απέδειξε ότι δουλεύοντας με την συγκεκριμένη τεχνική, κάθε άνθρωπος είναι ικανός να απελευθερωθεί από χρόνιες περιοριστικές πεποιθήσεις και να απαλλαγεί από τα πιο δηλητηριώδη και τοξικά συναισθήματα, βελτιώνοντας έτσι την υγεία και τη ποιότητα της ζωής του.

Είναι χαρακτηριστική η συμμετοχή του EFT στην Υποστήριξη των Βετεράνων Παλαίμαχων του Βιετνάμ, στο Λος Άντζελες, κατά την οποία κλήθηκε να εφαρμόσει τη Τεχνική Συναισθηματικής Απελευθέρωσης σε βετεράνους πολεμιστές, οι οποίοι μετά από πολλά χρόνια, αδυνατούσαν να απαλλαγούν από τις τραυματικές εμπειρίες των πολέμων και καθημερινά ξαναζούσαν τη φρίκη και τις σκηνές βίας που είχαν υποστεί οι ίδιοι και οι συνάδελφοι τους. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά και άνθρωποι οι οποίοι για χρόνια ήταν δέσμιοι τραγικών αναμνήσεων, επέστρεψαν στην ισορροπία και στη ψυχική τους υγεία!

Η τεχνική του EFTλειτουργεί άριστα στην αποκατάσταση συναισθηματικών δυσλειτουργιών, ψυχικών τραυμάτων, αρνητικών πεποιθήσεων, προσκολλήσεων, αλλά και σωματικών και ψυχολογικών ζητημάτων.

Αξίζει να αναφέρουμε το μοναδικό του ίσως «μειονέκτημα», το οποίο οι περισσότεροι παραδέχονται, όταν έρχονται σε επαφή μαζί του για πρώτη φορά: είναι τόσο απλό και άνετο στη χρήση του, που αδυνατούν να πιστέψουν ότι μπορεί πράγματι να λειτουργεί!!!

Δηλαδή: «πολύ καλό για να είναι αληθινό!!!» Στη πραγματικότητα όμως είναι και αληθινό και λειτουργεί!

Το EFT λειτουργεί σε ένα τεράστιο εύρος περιπτώσεων και αυτό αποδεικνύεται κάθε στιγμή, στις περισσότερες θεραπευτικές συνεδρίες! Απλά έχουμε συνηθίσει να πονάμε, να κάνουμε τα εύκολα, δύσκολα, και επιπλέον έχουμε μάθει ότι ένας μεγάλος πόνος ξεπερνιέται μόνο μέσα από την αναβίωση του. Ο πόνος έχει γίνει μέρος της ζωής μας, της συνειδητότητας μας, και κάθε πιθανή απελευθέρωση του, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να είναι «γολγοθάς», χρονοβόρα και επίπονη. Αυτό σίγουρα ισχύει εν μέρει, όμως αποκλειστικά και μόνο επειδή έτσι έχουμε μάθει, στην ουσία δεν είναι πλέον απαραίτητο! Ήρθε ο καιρός να αποδεσμευτούμε από παλιά πρότυπα θεραπείας και συμπεριφοράς, από τα δεσμά του πόνου και του φόβου ως μοναδικά μέσα ίασης και απελευθέρωσης.

EFTσημαίνει EmotionalFreedomTechnicqsδηλαδή Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης. Λέμε «Τεχνικές» γιατί στην ουσία είναι μια μέθοδος που αποτελείται από διάφορες τεχνικές, με κύρια εστίαση στη σοφία και την φιλοσοφία του βελονισμού.

Το EFT λειτουργεί με ελαφριά χτυπηματάκια με τα δάκτυλα, σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος που ονομάζονται μεσημβρινοί. Eίναι τα σημεία που χρησιμοποιεί και ο βελονισμός, γι αυτό και το EFT χαρακτηρίζεται ως:

   «βελονισμός χωρίς βελόνες» ή «συναισθηματικός βελονισμός»

Οι μεσημβρινοί είναι ενεργειακά κανάλια του σώματος μας, που διακινούν και μεταφέρουν την ζωτική ενέργεια μέσα μας, και μας δίνουν μια άμεση πρόσβαση σε όλο το ενεργειακό μας πεδίο. Ενδεικτικά σημεία μεσημβρινών που εφαρμόζεται το EFTείναι στην κορυφή του κεφαλιού, στο μέτωπο, στο τελείωμα των φρυδιών, στο μάγουλο κάτω από το μάτι, στο μουστάκι, στο πηγούνι, στην κλείδα, κάτω από την μασχάλη και στις άκρες των δακτύλων του χεριού.  

Η μέθοδος στηρίζεται στην εκπληκτική ανακάλυψη, πως η αιτία όλων των αρνητικών συναισθημάτων, είναι μια ανισορροπία, δηλαδή μια διάσπαση στο ενεργειακό μας σύστημα. Δουλεύοντας πάνω στα σημεία των μεσημβρινών έχουμε τη δυνατότητα να εξισορροπήσουμε άμεσα το ενεργειακό μας πεδίο.

Όταν εστιαζόμαστε στο πρόβλημα που θέλουμε να δουλέψουμε και συγχρόνως εξισορροπούμε τους μεσημβρινούς, το αρνητικό συναίσθημα απελευθερώνεται. Το σημαντικό είναι ότι δεν το καταπίνουμε, αλλά το απελευθερώνουμε και η ανακούφιση τις περισσότερες φορές είναι ακαριαία.  

Συνήθως το αποτέλεσμα είναι άμεσο, άλλες φορές ίσως θέλει το χρόνο του και ταχτική επανάληψη για να λειτουργήσει αποτελεσματικά, εξαρτάται πάντα από το περιστατικό γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και μοναδικός!

Με απλά λόγια λοιπόν το EFT είναι μια τεχνική που μας βοηθάει να απαλλαγούμε από δυσάρεστα συναισθήματα και περιοριστικές πεποιθήσεις. Μας προσφέρει ένα τρόπο απελευθέρωσης από τα δεσμά του νου, των σκέψεων και των πεποιθήσεων. Επίσης έχει πολύ καλά αποτελέσματα και σε σωματικά θέματα, πόνους, κτλ.

Οι περισσότερες ασθένειες συνδέονται με το άγχος και το στρες, δημιουργούνται από αρνητικά συναισθήματα που συσσωρεύονται στο σώμα μας και αρχίζουν να μας πιέζουν και να διασπούν όλη μας την ενέργεια, με αποτέλεσμα να χάνουμε τη δύναμη μας.

Για οτιδήποτε δεν πηγαίνει στη ζωή μας όπως θέλουμε, σχεδόν πάντα ευθύνονται οι εσωτερικές μας πεποιθήσεις, δηλ. αυτά που υποσυνείδητα πιστεύουμε.

Οι συνειδητές μας πεποιθήσεις είναι αυτό που νομίζουμε ότι πιστεύουμε, οι υποσυνείδητες πεποιθήσεις, είναι αυτό που πραγματικά πιστεύουμε και αυτές είναι που μας μπλοκάρουν, από το να αποκτήσουμε ή να γίνουμε αυτό που θέλουμε. Αυτό που εσωτερικά πιστεύουμε είναι αυτό που λαμβάνουμε.

Αντί λοιπόν να πολεμάμε να αλλάξουμε τις συνθήκες γύρω μας, μπορούμε να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις και τα συναισθήματα που μας κρατάνε κολλημένους σε αυτές τις καταστάσεις. Να ξεκαθαρίσουμε τις αντιφατικές σκέψεις που μας εμποδίζουν να κάνουμε αυτό που θέλουμε… Λένε ότι η μεγαλύτερη ασθένεια της ανθρωπότητας, στη πραγματικότητα είναι οι αντιφατικές σκέψεις που παλεύουν μέσα στο νου κάθε ανθρώπου. Από τη μια θέλουμε να κάνουμε κάτι, πχ. μια νέα αρχή και από την άλλη φοβόμαστε, συντηρώντας έτσι μια μόνιμη εσωτερική διαμάχη: « κι αν δε πετύχει;» , «κι αν κάτι πάει στραβά;»  

Το EFTμας βοηθάει να βγάλουμε από μέσα μας την αμφιβολία, ένα από τα πιο σημαντικά εμπόδια που μπλοκάρουν τα σχέδια μας… Αυτές οι αμφιβολίες πρέπει απελευθερωθούν, αλλιώς θα περιορίζουν πάντα τη ζωή μας…

Μπορούμε να έχουμε σχεδόν τα πάντα, όταν καθαρίσουμε τα αντιμαχόμενα συναισθήματα και τις αρνητικές πεποιθήσεις.

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η ποιότητα της ζωής μας δεν εξαρτάτε από τις εξωτερικές συνθήκες, αλλά από τον τρόπο που επιμένουμε να σκεφτόμαστε και ανάλογα φερόμαστε. Από το πόσο αφήνουμε τους άλλους και τα γεγονότα να μας επηρεάζουν αρνητικά.

Καταρχάς θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι για τα προβλήματα μας δεν φταίνε οι άλλοι, ούτε οι δικοί μας, ούτε οι γύρω μας… Πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη και να βγάλουμε από πάνω μας τη ταμπέλα του θύματος. Μιλάμε για τη μόλυνση του περιβάλλοντος, όμως αντίστοιχα θα πρέπει να μεριμνούμε για την μόλυνση του νου, από το θυμό, τη δυσαρέσκεια, την ανησυχία και όλα τα εμπόδια αντίστασης που υψώνουμε μέσα μας. Όλα αυτά αν τα χρησιμοποιήσουμε σωστά, μπορούν να γίνουν το μέσο, για να προχωρήσουμε μπροστά…

Έτσι λοιπόν με το EFTχρησιμοποιούμε μια ακόμα πολύ δυναμική τεχνική, την αποδοχή του θέματος που μας απασχολεί. Ξεκινάμε με τη παραδοχή, ότι εμείς είμαστε υπεύθυνοι για όσα μας συμβαίνουν… χωρίς όμως να πέσουμε στη παγίδα των ενοχών. Αρκετές ενοχές έχουμε φορτωθεί, το ζήτημα δεν είναι βάλουμε κι άλλες, αλλά να αναλάβουμε την ευθύνη και τα ηνία της ζωής μας, και κυρίως να αγαπήσουμε τον εαυτό μας.

Το EFT στηρίζεται στην αναγνώριση, στην αποδοχή του αρνητικού συναισθήματος, ή της πεποίθησης. Δηλαδή, π.χ. αν για κάποιον λόγο θυμώσω και θέλω να ανακουφιστώ, να απελευθερώσω τον θυμό,  κάνοντας EFT σε καμιά περίπτωση δεν θα πω: « Α, δεν έπρεπε να θυμώσω, δεν είναι σωστό, αποφάσισα να μη θυμώνω…κτλ»… Η φιλοσοφία του EFTείναι πως αν δεν αποδεχτώ τον θυμό μου, αν δεν παραδεχτώ ότι θύμωσα, είναι σα να το κουκουλώνω το πρόβλημα, να το βάζω για μια ακόμα φορά «κάτω από το τραπέζι!». Το θέμα είναι να το απελευθερώσω, όχι να το καταπιώ και το EFTβοηθάει άμεσα σε αυτή την απελευθέρωση!

Ένα άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο που στηρίζεται το EFTείναι η αποδοχή και η βαθιά αγάπη για τον εαυτό μας, όπως κι αν είμαστε, ότι κι αν κουβαλάμε! Αυτό και μόνο το ζήτημα από μόνο του, συχνά είναι άκρως απελευθερωτικό!

Η σοφία των τεχνικών συναισθηματικής απελευθέρωσης, μας επιτρέπει εκτός των άλλων να θεραπεύσουμε την ψυχολογική αντιστροφή, την οποία συντηρούμε μέσα μας, άθελα μας, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί ακόμα και για χρόνια, όποια άλλη μέθοδος έχουμε δοκιμάσει. Ψυχολογική αντιστροφή είναι η αλλαγή της πολικότητας της ενέργειας μας για κάποιο συγκεκριμένο θέμα, το οποίο με απλά λόγια έχουμε πάρει «στραβά» και όσο κι αν θέλουμε να απαλλαγούμε απ΄αυτό, ότι κι αν κάνουμε δεν λειτουργεί. Είναι σαν να βάζουμε ανάποδα τις μπαταρίες σε ένα κασετόφωνο, και όταν οι πόλοι δεν είναι σωστά τοποθετημένοι, δεν μπορεί να δουλέψει με τίποτα!

Ο φόβος και κάθε είδους φοβίες, η ανησυχία, το άγχος, η απογοήτευση, το παράπονο, η αίσθηση του «δεν αξίζω», «δεν είμαι ικανός», η αίσθηση της αδικίας και πολλά άλλα, είναι θέματα που αντιμετωπίζει με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας το EFT. Και βέβαια όλα αυτά συχνά ευθύνονται για χρόνιους ή ξαφνικούς πόνους και σωματικά προβλήματα.

Οι πιο βασικοί και συνηθισμένοι φόβοι, που δημιουργούν μέσα μας υποσυνείδητα αντίσταση στην αγάπη, την υγεία, αλλά και το πλούτο και την ευημερία, συνήθως είναι δύο:

1. Ο φόβος ότι δεν το αξίζουμε… (π.χ. η ευτυχία είναι για άλλους, η αληθινή αγάπη είναι για άλλους, τα χρήματα είναι για τους άλλους…

2. και ο φόβος για την ασφάλεια μας… (Πολλές φορές υπάρχει μέσα μας η αντίληψη ότι τα χρήματα δεν είναι καλά, ότι όσοι έχουν πολλά χρήματα, δεν είναι σωστοί άνθρωποι, ότι ο πλούτος χαλάει τους ανθρώπους, ακόμα και στο πνευματικό δρόμο πολλοί πιστεύουν ότι τα χρήματα είναι περιττά, κάτι που δεν μας χρειάζεται… π.χ. Τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία… χαλάνε τον άνθρωπο… άρα το υποσυνείδητο γράφει το εξής: στην ουσία, δεν είναι ασφαλές για να έχω χρήματα…)

Έχει άριστα αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις, όπως…-    Φοβίες ( υψοφοβία, ζωοφοβία, εντομοφοβία, αγοραφοβία, κλειστοφοβία, υπνοφοβία, φόβος εγκατάλειψης, φόβος για το μέλλον, φόβος για αρρώστια, για μικρόβια, για σκοτάδι, για το θάνατο… )
-    Απόρριψης, αποτυχίας, καταπίεσης, εγκατάλειψης, ερωτικής απογοήτευσης, σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης, σωματικός και συναισθηματικός πόνος
-    Θυμός, υπερβολική στενοχώρια, πένθος, κατάθλιψη, ανησυχία, ενοχές, αγωνίας, άγχους, κρίσεις πανικού, αίσθημα ανικανότητας
-    Εθισμών και λαχτάρας (τσιγάρο, αλκοόλ, εθιστικές τροφές)
-    Βουλιμία, πολυφαγία, νευρική ανορεξία
-    Χαμηλή αυτοεκτίμηση, αρνητική εικόνα εαυτού, αναβλητικότητα
-    Αδυναμία συγκέντρωσης, υπερκινητικότητα
-    Πονοκέφαλοι, ημικρανίες, αλλεργίες, ευαισθησίες, νευρικού στομαχόπονου, πόνου μέσης, πόνου αυχένα, συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα, δυσμηνόρροιας, σωματικού πόνου χωρίς οργανικό αίτιο, δυσκοιλιότητα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, άσθμα, δύσπνοια, αναπνευστική δυσκολία, υπέρταση, υπόταση, ταχυκαρδία, αρρυθμία, προβλημάτων όρασης…
-    Τραυματικές εμπειρίες, προσκόλληση στο παρελθόν

Η τεχνική είναι ανώδυνη και ασφαλής, απλή αλλά καθόλου απλοϊκή! Ένα ακόμα «συν» ότι μπορεί κάποιος εύκολα να μάθει να την εφαρμόζει στον εαυτό του, μέσα βέβαια από τη καθοδήγηση ενός έμπειρου θεραπευτή ή εκπαιδευτή.

Πολλές φορές τα πιο «απλά» πράγματα, είναι και τα πιο αληθινά…

Το πιο υπέροχο όμως από όλα, είναι η συνειδητοποίηση και η πεποίθηση ότι έχουμε στα χέρια μας το κλειδί της αληθινής και ουσιαστικής αλλαγής μας, ανεξάρτητα από τις συνθήκες γύρω μας και από τη κατάσταση την οποία βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή! Γιατί κάθε στιγμή είναι κατάλληλη για μια νέα, συναρπαστική αρχή! Αρκεί να πάρουμε την απόφαση…

Ας μη ξεχνάμε, ότι όλοι είμαστε συνδεδεμένοι αλλά και ξεχωριστοί!

Ας κάνουμε τώρα μια Νέα Αρχή ξεκινώντας από σήμερα, για ένα καλύτερο αύριο… Με ότι καλύτερο διαθέτει ο καθένας!

Ας αντιληφθούμε τον εσωτερικό μας θησαυρό: το υποσυνείδητο μας!

Ας αφυπνιστούμε ώστε να υλοποιήσουμε μια ανώτερη ποιότητα ζωής!

Ας μείνουμε πρόθυμοι να εργαστούμε, ώστε να αναπτύξουμε την ενέργεια μας, σε όλο και υψηλότερα επίπεδα!

Η προσωπική εξέλιξη συνεισφέρει στη παγκόσμια εξέλιξη και ξεκινώντας ο καθένας από το εαυτό του, όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο κόσμο…

Ας ενώσουμε όλα τα «φωτεινά» εργαλεία μας… για μας και τους δικούς μας… για τη χώρα μας… για το πλανήτη… από τον ιερό αυτό τόπο, που οι πρόγονοι μας, μεγαλούργησαν, δίνοντας τα φώτα της γνώσης σε όλη την ανθρωπότητα… ξεκινώντας ο καθένας από τον εαυτό του, με πολύ αγάπη…. όλοι μαζί, ας ξεκινήσουμε να κάνουμε θαύματα…. Μπορούμε!

της Λιάνα Τελειώνη,

συγγραφέας, εναλλακτική θεραπεύτρια, υπνοθεραπεύτρια,

εισηγήτρια φυσικών μεθόδων ίασης και προσωπικής ανάπτυξης

 

Μάθετε να εφαρμόζετε την τεχνική του E.F.T.   περισσότερα......

 

Μέρος αυτού του άρθρου δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Άστρα και Όραμα, σε συνεργασία με την συγγραφέα.

www.UrantiaCenter.gr

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν

και διανέμονται ελεύθερα, αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις

“Copyright ©www.UrantiaCenter.gr"

   Χρήστος Κιτσινάμας

facebook

Χρήστος Κιτσινάμας - Κανάλι youtube

Christos

Είμαι ο Ιησούς ερχόμενος ξανά...

73095677 2497884060301393 8070960177362239488 n

Η αλληγορία του φωτός και του σκότους

3499

Κάντε χώρο για τους αγγέλους

45TYH

Κρύων, Ποιος Είσαι;

10396295 826657417424074 2500962341146178147 n

Ιησού, Ποιος Είσαι;

aajeW5GL

Ο Ανώτερος Αγγελικός σου Εαυτός

ceb1cebdcf8ecf84ceb5cf81cebfcf82 ceb5ceb1cf85cf84cf8ccf82 cf86cf89cf84ceb5ceb9cebdceae cebaceb5cf87ceb1ceb3ceb9ceac

Ο Κοσμικός πόνος της γέννησης

720 849392a8b1a96a459a54b7b167387784

Ιησούς: Ο Φωτεινός Εαυτός σας

Σχετική εικόνα

Η ταυτότητα των «Εργατών του Φωτός»

twin flame heart

Η γαλαξιακή ιστορία των Εργατών του Φωτός

oneness

Οι «Εργάτες του Φωτός» ενσαρκώνονται στη γη

2e97620026b4d1b8ac71eb7196e7a914

 

H αποστολή του εργάτη του φωτός

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανώτερος Εαυτός 

Η Πορεία του Πρωταρχικού Δημιουργού

9c6fe1c968db328e216ec811fa7a37c6 XL

Η Ιστορία του Γαλαξία σας

galaxias4

Η ιστορία της ανθρωπότητας

ISTORIA GHS

Η Γαία μιλά

spirit elements

Το 2014 Νέα Εποχή Παγετώνων άρχισε!

Άγγελοι στη Γη

neraides1

Ταξίδι μέσα από το Φως

Screenshot 11 1