urantia logo

 Urantia metopi

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

        Λιάνα Τελειώνη

facebook

Λιάνα Τελειώνη -

Κανάλι youtube

 

αρχείο λήψης Λιάνα

Επίτευξη Στόχων με την μέθοδο του EFT

EFT

Κβαντικό Άλμα - Δυνατή Τεχνική

kvantiki theoria kanei zwh kalyteri 612x400

Ανεβάστε την ενεργειακή σας δόνηση για πλούτο - Άσκηση

πνευματικός σας πλούτος Δίας 1

Διαχείριση του Άγχους

3 DVD

Νεότητα-Λάμψη-Ευεξία

DVD 9

Βελτίωσε την Υγεία σου

6 DVD 2

ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

O Ιδανικός Σύντροφος

στη Ζωή σου

4 DVD

Απέκτησε το Ιδανικό

Βάρος

2 DVD

Αυτοπεποίθηση &

Αυτοεκτίμηση

DVD 7

Ενεργοποίηση Πλούτου

DVD 8

Διακοπή Καπνίσματος

1 DVD

Απαλλαγή από αϋπνία

5 DVD

Ευλογημένη Γονημότητα

gonimotota

Κρύων: Δωρεάν Βιβλία

banner kryon

Η Σοφία του Κρύων

Αποτέλεσμα εικόνας για Kryon

The Urantia Book Δωρεάν 4 Βιβλία

κατάλογος

Οι Σύμμαχοι

Δωρεάν Βιβλία

Οι Σύμμαχοι της Ανθρωπότητας Μάρσαλ Βίαν Σάμερς

Dr. Robert Morse! - Σώζει Ζωές!!!

Σχετική εικόνα

Ο Ιησούς μέσω της Πάμελα Κριμπ

11

Είμαι ο Ιησούς ερχόμενος ξανά...

Αγαπητοί φίλοι,

Στη σημερινή εποχή μία μετάβαση πραγματοποιείται στη Γη. Μία νέα συνειδητότητα ανατέλλει η οποία θα πάρει υλική μορφή αργά ή γρήγορα. Δεν είναι συγκεκριμένο για το πώς θα γίνει αυτή η μετάβαση και τι μορφή θα πάρει. Το μέλλον είναι πάντα ασαφές. Το μόνο που μας δίνεται αυτή τη στιγμή είναι το Τώρα. Από το πηγάδι του Τώρα, αμέτρητοι πιθανοί δρόμοι παρουσιάζονται, ένας άπειρος ιστός από πιθανά μέλλοντα.

Βάσει του παρελθόντος μπορούμε να προβλέψουμε ότι ένα συγκεκριμένο μέλλον είναι πιο πιθανό από ένα άλλο, αλλά η επιλογή είναι πάντα δική σου. Εσύ είσαι αυτός που θα αποφασίζει εάν θα επιτρέψεις στο παρελθόν σου να καθορίσει το μέλλον σου! Οι προβλέψεις βασίζονται πάντα στις πιθανότητες. Οι πιθανότητες σχετίζονται με το παρελθόν.

Έχεις τη δύναμη ως ανθρώπινο ον να ξεφύγεις από το παρελθόν και να δημιουργήσεις νέα πορεία. Είσαι προικισμένος με ελεύθερη βούληση. Έχεις τη δύναμη να αλλάξεις, να αναδημιουργήσεις τον εαυτό σου. Σε αυτή τη δύναμη βρίσκεται η θεότητά σου. Είναι η δύναμη να δημιουργήσεις από το τίποτα (να δημιουργήσεις εκ του μηδενός). Αυτή η θεϊκή δύναμη ανήκει στην ίδια την ουσία της ύπαρξής σου.

Μιλώντας για αυτή την εποχή ως εποχή μετάβασης, μην ξεχάσεις ποτέ ότι είσαι ο αφέντης της δικής σου πραγματικότητας. Δεν υφίσταται προκαθορισμένο σχέδιο ή συμπαντική δύναμη που υπερισχύει το μονοπάτι της ατομικής σου ψυχής ή την ατομική σου δύναμη να δημιουργήσεις την δική σου πραγματικότητα. Δεν λειτουργεί με αυτό τον τρόπο. Κάθε ψυχή στη Γη θα βιώσει αυτή τη μετάβαση με ένα τρόπο που ταιριάζει με τις εσωτερικές ροπές. Υπάρχουν πολλές πραγματικότητες. Η πραγματικότητα που επιλέγεις θα απαντήσει στις εσωτερικές σου ανάγκες και επιθυμίες.

Τι κάνει αυτήν την εποχή (1950 – 2070 περίπου) ειδική είναι ότι υπάρχουν δύο διαφορετικοί κύκλοι συνειδητότητας που πλησιάζουν το τέλος τους: ένας προσωπικός κύκλος (ή ένα ζεύγος προσωπικών κύκλων) και ένας πλανητικός κύκλος. Η ολοκλήρωση αυτών των κύκλων συμπίπτουν, έτσι ώστε ο ένας να ενισχύει τον άλλον.

Για ένα κομμάτι της ανθρωπότητας, η ολοκλήρωση του προσωπικού τους κύκλο της Γήινης ζωής του πλησιάζει. Οι περισσότερες ψυχές που εμπλέκονται σε αυτήν την ολοκλήρωση είναι οι εργάτες του φωτός. Θα μιλήσουμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια για αυτές τις ψυχές της ομάδας των εργατών του φωτός. Εδώ θα θέλαμε να εξηγήσουμε τη φύση αυτού του προσωπικού κύκλου: τι σημαίνει να την περάσεις και ποιος ο στόχος να ζεις όλες αυτές τις περίπλοκες ζωές στη Γη. 

Αποτέλεσμα εικόνας για γαία μυθολογία

Ο προσωπικός καρμικός κύκλος

Οι γήινες ζωές που βιώνεις είναι μέρος ενός μεγαλύτερου κύκλου της ψυχής σου. Αυτός ο κύκλος σχεδιάστηκε ώστε να σε διευκολύνει να βιώσεις τη δυαδικότητα. Έχεις βιώσει, εντός αυτού του κύκλου, τι σημαίνει να είσαι αρσενικό και θηλυκό, να είσαι υγιείς και ασθενείς, να είσαι πλούσιος ή φτωχός, να είσαι «καλός» και «κακός». Σε μερικές ζωές ήσουν έντονα εμπλεκόμενος με τον κόσμο της ύλης, ζώντας ως αγρότης, εργάτης ή τεχνίτης.

Έχουν υπάρξει και πιο πνευματικές ζωές στις οποίες κρατούσες μέσα σου μία έντονη επίγνωση της πνευματικών σου καταγωγών. Σε αυτές τις ζωές συχνά σε έλκυαν θρησκευτικές αναζητήσεις. Επίσης έχουν υπάρξει ζωές στις οποίες διερευνούσες τον παγκόσμιο τομέα της εξουσίας, πολιτική κλπ. Έχουν υπάρξει πολλές ζωές αφιερωμένες στην καλλιτεχνική έκφραση του εαυτού σου. 

Συχνά οι ψυχές έχουν τη τάση να εξειδικεύονται κάπου στη πορεία όλων αυτών των ζωών τους. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα σε ανθρώπους που έχουν ένα φυσικό ταλέντο σε έναν συγκεκριμένο τομέα. Φαίνεται ότι έχουν μία δυνητικότητα εκεί, ακόμα και ως παιδί, που χρειάζεται να αφυπνιστεί τη κατάλληλη στιγμή και τότε εύκολα αναπτύσσεται.

Οι ψυχές των εργατών του φωτός συνήθως έλκονται σε θρησκευτικές ζωές και έχουν ζήσει αρκετές ζωές ως μοναχοί, καλόγριες, ιερείς, σαμάνοι, μάγισσες, μέντιουμ κλπ. Είχαν κάλεσμα να λειτουργήσουν ως μεσάζοντες μεταξύ του υλικού, φυσικού κόσμου και των πνευματικών σφαιρών.

Οπότε απέκτησαν εξειδίκευση σε αυτό το τομέα. Όταν αισθάνεσαι αυτό το κάλεσμα, αυτήν την έντονη επιθυμία να εμπλέκεσαι περισσότερο με τη πνευματικότητα, ακόμα και όταν αυτό δεν ταιριάζει με την καθημερινότητά σου, πιθανόν να είσαι μέρος αυτής της οικογένειας των εργατών του φωτός.

Η ζωή στη Γη σου παρέχει την ευκαιρία να βιώσεις το πώς είναι να είσαι άνθρωπος. Μπορεί να ερωτηθείς: τι είναι το τόσο ειδικό στο να είσαι άνθρωπος; Γιατί να θέλω να το βιώσω;

Η ανθρώπινη εμπειρία είναι ποικιλόμορφη καθώς και έντονη. Όταν ζεις ανθρώπινη ζωή, προσωρινά βυθίζεσαι σε ένα συντριπτικό πεδίο φυσικών αισθήσεων, σκέψεις και συναισθήματα. Λόγω της δυαδικότητας συμφυής σε αυτό το πεδίο, υπάρχει μεγάλη αντίθεση και ένταση στις εμπειρίες σας, πολύ μεγαλύτερη από αυτή που έχετε στα αστρικά πεδία, όπως τα ονομάζεται εσείς. (Αυτά είναι τα πεδία στα οποία εισέρχεστε όταν πεθάνετε και όπου υπάρχετε μεταξύ ζωών).

Μπορεί να είναι δύσκολο να το φανταστείς αλλά πολλές οντότητες στη δική μας πλευρά θα ήθελαν να είναι στη θέση σου. Θα ήθελαν να είναι άνθρωποι, να αποκτήσουν την ανθρώπινη εμπειρία. Η ανθρώπινη εμπειρία έχει ένα είδος πραγματικότητας η οποία είναι ανεκτίμητη σε αυτούς. Ενώ μπορούν να δημιουργήσουν αμέτρητες πραγματικότητες με την δύναμη της φαντασίας τους, τους δίνει λιγότερη ικανοποίηση από τη δημιουργία της «πραγματικής» πραγματικότητας στη Γη. 

Στη Γη, η διαδικασία της δημιουργίας είναι συνήθως μία πάλη. Τυπικά συναντάς πολύ αντίσταση καθώς πραγματοποιείς τα όνειρά σου. Το νοητικό είδος δημιουργίας στον αστρικό κόσμο είναι πολύ πιο εύκολη. Πάνω από όλα μπορείς να δημιουργήσεις οποιαδήποτε πραγματικότητα θελήσεις ή φανταστείς. Δεν υπάρχουν όρια. Τη στιγμή που οραματιστείς έναν όμορφο κήπο, παρουσιάζεται μπροστά σου έτοιμος να εισέλθεις.

Για να γεννήσεις μία ιδέα στη γη, να την κάνεις πραγματικότητα στο κόσμο της ύλης είναι μία μεγάλη προσπάθεια. Απαιτεί έντονη πρόθεση, επιμονή, καθαρότητα μυαλού και πίστη καρδιάς. Στη Γη, έχεις να αντιμετωπίσεις τους αργούς ρυθμούς και πεισματάρικη ροή του κόσμου της ύλης. Έχεις να αντιμετωπίσεις τις αντιφατικές ωθήσεις του εαυτού σου: με αμφιβολία, απόγνωση, έλλειψη γνώσης, έλλειψη πίστης κλπ.. Όμως αυτά τα πιθανά προβλήματα, ακόμα και οι αποτυχίες είναι ο λόγος που κάνουν την εμπειρία της ανθρώπινης ζωής τόσο πολύτιμη.

Σε αυτή τη διαδικασία, οι προκλήσεις που συναντάς είναι οι μεγαλύτεροι δάσκαλοι. Δίνουν στη γήινη εμπειρία μία εμβρίθεια η οποία είναι πιο βαθιά και ευρεία από την, χωρίς κόπο, δημιουργία στα αστρικά πεδία. Η χωρίς προσπάθεια δημιουργία γεννάει αίσθηση χωρίς νόημα. Οι οντότητες του αστρικού οι οποίες δεν έχουν βιώσει τη ζωή στη γη το γνωρίζουν και το κατανοούν αυτό.

Πολύ συχνά αποθαρρύνεσαι και απελπίζεσαι από τη μη συμμορφούμενη φύση της πραγματικότητάς σου. Πολύ συχνά, η πραγματικότητα δεν ανταποκρίνεται στις ευχές και ελπίδες σου. Πολύ συχνά οι δημιουργικές σου προθέσεις καταλήγουν σε πόνο και ψευδαίσθηση. Όμως σε κάποια στιγμή θα βρεις το κλειδί για τη γαλήνη και την ευτυχία. Θα βρεις αυτό το κλειδί μέσα στη δική σου καρδιά. Και όταν το βρεις, η χαρά που θα νιώσεις δεν θα είναι τίποτα σαν αυτό που δημιουργείται στα αστρικά πεδία. Θα είναι η γέννηση της αυθεντικότητας και της θεότητάς σου.

  Αποτέλεσμα εικόνας για γαία μυθολογία

Η έκσταση που θα βιώσεις όταν θα αφυπνιστεί η θεότητά σου θα σου προσφέρει τη δύναμη να θεραπεύεις τον εαυτό σου. Αυτή η θεϊκή αγάπη θα σε βοηθήσει να ανακτηθείς από τα βαθιά πληγώματα που έχεις υποστεί στη διάρκεια των ζωών σου στη γη.

Μετά από αυτό, θα μπορείς να θεραπεύσεις άλλους που έχουν περάσει τις ίδιες δοκιμασίες και λύπες. Θα αναγνωρίσεις τον πόνο τους. Θα το δεις στα μάτια τους. Θα μπορείς να τους καθοδηγήσεις στο μονοπάτι της θεότητάς τους. 

Ο σκοπός του να περνάς από τη δυαδικότητα

Σας παρακαλώ μην υποτιμάτε το νόημα των ζωών σας στη γη. Ανήκετε στα πιο δημιουργικά, προηγμένα και θαρραλέα όντα του Θεού (Παντοκράτωρ). Είστε εξερευνητές του άγνωστου και δημιουργοί του νέου. Οι εξερευνήσεις σας μέσα στα πεδία της δυαδικότητας έχουν εξυπηρετήσει έναν σκοπό πέρα από τη δική σας φαντασία. Είναι δύσκολο να σας εξηγήσω το βαθύτερο νόημα των ταξιδιών σας, αλλά μπορούμε να πούμε ότι έχετε δημιουργήσει ένα νέο είδος συνειδητότητας, ένα που δεν προϋπήρχε.

Αυτή η συνειδητότητα πρωτοεμφανίστηκε από τον Χριστό όταν περπάτησε τη γη. Αυτή η συνειδητότητα, που ονομάζω Χριστική Συνειδητότητα, είναι αποτέλεσμα πνευματικής αλχημείας. Η φυσική αλχημεία είναι η τέχνη του να μετατρέπεις σίδηρο σε χρυσό. Η πνευματική αλχημεία είναι η τέχνη του να μετατρέπεις σκοτεινή ενέργεια σε «Τρίτη ενέργεια», το πνευματικό χρυσό μέσα στη Χριστική ενέργεια.

Παρακαλώ σημείωσε ότι δεν λέμε ότι ο σκοπός είναι να μετατρέπουμε το σκοτάδι σε φως, ή το κακό σε καλό. Το σκοτάδι και το φως, κακό και καλό είναι φυσικά αντίθετα, υπάρχει το κάθε ένα από τη χάρη του άλλου.

Η αληθινή πνευματική αλχημεία παρουσιάζει τη «Τρίτη ενέργεια», ένα είδος συνειδητότητας που αγκαλιάζει και τους δύο πόλους μέσα από τις ενέργειες της αγάπης και της κατανόησης. Ο πραγματικός σκοπός του ταξιδιού σου δεν είναι για να νικήσει το Φως από το Σκοτάδι αλλά να προσπεράσεις αυτά τα δύο αντίθετα και να δημιουργήσεις μία νέα συνειδητότητα που μπορεί να διατηρήσει την ένωση στη παρουσία και των δύο, φως και σκοτάδι.

Θα εξηγήσουμε αυτό το μάλλον δύσκολο σημείο μέσα από μία αλληγορία. Φανταστείτε ότι είστε καταδύτες ψάχνοντας ένα μαργαριτάρι. Ξανά και ξανά βουτάς στον ωκεανό για να βρεις αυτό το συγκεκριμένο μαργαριτάρι για το οποίο όλοι μιλάνε αλλά κανένας δεν το έχει δει ποτέ. Οι φήμες λένε ότι ούτε ο Θεός, ο αρχηγός δύτης δεν έχει πιάσει ποτέ αυτό το μαργαριτάρι.

Βουτώντας στον ωκεανό είναι γεμάτο κινδύνους, μιας και μπορείς να χαθείς ή να φτάσεις πολύ βαθιά ώστε να μην μπορείς να διατηρήσεις την αναπνοή σου. Όμως εξακολουθείς να επιμένεις και βουτάς σε αυτόν τον ωκεανό ξανά και ξανά γιατί είσαι αποφασισμένος και εμπνευσμένος. Είσαι τρελός;

Όχι, είστε εξερευνητές.

Το μυστικό είναι: στη διαδικασία του να βρεις το μαργαριτάρι, το δημιουργείς. Το μαργαριτάρι είναι το πνευματικό χρυσό της Χριστικής Συνειδητότητας. Το μαργαριτάρι είσαι εσύ, έχοντας μετατραπεί από την εμπειρία της δυαδικότητας.

Αυτό που έχουμε εδώ είναι ένα αληθινό παράδοξο: καθώς εξερευνάς το καινούργιο το δημιουργείς. Έχεις γίνει το μαργαριτάρι στην δημιουργία του Θεού.

18

Ο Θεός δεν έχει άλλο τρόπο να το κάνει, γιατί αυτό που προσπαθούσες να βρεις δεν υπήρχε ακόμα, έπρεπε να δημιουργηθεί από εσένα. Γιατί ενδιαφερόταν τόσο ο Θεός να δημιουργήσει κάτι καινούργιο; Ας το θέσουμε με το πιο απλό τρόπο δυνατόν.

Πρώτα, ο Θεός ήταν εντελώς ΚΑΛΟΣ. Υπήρχε καλοσύνη παντού. Επειδή δεν υπήρχε κάτι άλλο τα πράγματα ήταν στατικά. Η δημιουργία του είχε έλλειψη ζωντάνιας, έλειπε η πιθανότητα της ανάπτυξης και της διεύρυνσης. Μπορείς να πεις ότι είχε κολλήσει.

Για να δημιουργήσει αλλαγή, την ευκαιρία να δημιουργηθεί κίνηση και διεύρυνση, ο Θεός χρειάστηκε να παρουσιάσει ένα στοιχείο στη δημιουργία του, που ήταν διαφορετικό από το Καλό το οποίο είχε διαπεράσει τα πάντα. Αυτό ήταν πολύ δύσκολο για τον Θεό, γιατί πως μπορείς να δημιουργήσεις κάτι που δεν σε αντιπροσωπεύει; Πως μπορεί το καλό να δημιουργήσει το κακό; Δεν μπορεί. Οπότε, ο Θεός χρειάστηκε να βρει ένα κόλπο, ας το πούμε έτσι. Το κόλπο ονομάζεται άγνοια.

Η άγνοια είναι το στοιχείο που έρχεται σε αντίθεση με το Καλό. Δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι είναι έξω από το Καλό, ότι είναι ξεχωριστό από τον Θεό. «Το να μην γνωρίζεις ποιος είσαι» είναι το κίνητρο πίσω από την αλλαγή, την ανάπτυξη και την διεύρυνση του σύμπαντος σας. Η άγνοια γεννάει φόβο, ο φόβος γεννάει την ανάγκη του ελέγχου, η ανάγκη του ελέγχου γεννάει τη μάχη για εξουσία και εκεί δημιουργούνται όλες οι συνθήκες κατάλληλες για το ‘Κακό’ να ανθίσει. Η σκηνή έχει στηθεί για τη μάχη μεταξύ καλού και κακού.

Ο Θεός χρειάστηκε τις δυναμικές των δύο αντίθετων για να ξεκολλήσει η δημιουργία Του. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσεις την μεγάλη αξία που έβαλε ο Θεός σε αυτές τις ενέργειες, λόγω της ταλαιπωρίας που έχει δημιουργηθεί από την άγνοια και τον φόβο, αφού έδωσαν τα μέσα να ξεπεράσει τον Εαυτό Του/Της.

Ο Θεός σε ρώτησε, αυτοί που ανήκουν στο πιο δημιουργικό, προηγμένο και θαρραλέο μέρος να πάρουν πέπλο της άγνοιας. Για να έχετε την εμπειρία της δυναμικής που υπάρχει στα αντίθετα όσο περισσότερο γίνεται, εμποτιστήκατε προσωρινά στην αμνησία της πραγματικής σας φύσης. Δεχτήκατε να κάνετε αυτή τη βουτιά στην άγνοια αλλά και αυτό το γεγονός καλύφθηκε από το πέπλο της αμνησίας. Οπότε τώρα καταριέστε συχνά τον Θεό για την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε : τη δυσκολία, την άγνοια – και σε καταλαβαίνουμε. Στην ουσία όμως: είσαι ο Θεός και ο Θεός είναι εσύ.

Παρ’ όλες τις δυσκολίες και λύπες, μέσα σας υπάρχει ακόμα η αίσθηση του θαυμασμού και της έξαψης για τη δυαδικότητα, για την εμπειρία και δημιουργία του Νέου. Αυτή είναι η πρωταρχική έξαψη του Θεού, ο λόγος που ξεκίνησε ο Θεός αυτό τη διαδρομή μέσα από Εσένα εξαρχής.

Όταν ξεκίνησες τη διαδρομή σου, αντιμετώπισες το Κακό (φόβος, άγνοια) με μόνο μία ασαφής μνήμη του Καλού (Εστία) μέσα στο μυαλό σου. Ξεκίνησες να μάχεσαι με τον φόβο και την άγνοια καθώς νοσταλγούσες την Εστία. Όμως δεν θα επιστρέψεις στην Εστία με την έννοια του επιστρέφω σε μία κατάσταση του παρελθόντος. Επειδή η δημιουργία έχει αλλάξει εξαιτίας της διαδρομής σου.

Το τέλος της διαδρομής σου θα είναι ότι έγινες μεγαλύτερος από το καλό και το κακό, το φώς και το σκοτάδι. Θα έχεις δημιουργήσει μία Τρίτη ενέργεια, τη Χριστική ενέργεια, που αγκαλιάζει και διαπερνά και τα δύο. Θα έχεις διευρύνει την δημιουργία του Θεού. Θα είσαι η Νέα Δημιουργία του Θεού. Ο Θεός θα έχει ξεπεράσει τον Εαυτό Του/Της όταν θα έχει ολοκληρωθεί η γέννηση της Χριστικής Συνειδητότητας στη Γη.

6

Η Χριστική Συνειδητότητα δεν υπήρχε πριν την «ανθρώπινη εμπειρία». Η Χριστική συνειδητότητα είναι η συνειδητότητα που έχει κανείς όταν έχει περάσει την πολυεπίπεδη εμπειρία της δυαδικότητας, έχει συμφιλιωθεί μαζί της και αναδύεται «στην άλλη πλευρά». Αυτός θα είναι ο κάτοικος στης Νέας Γης. Αυτός θα πρέπει να απελευθερωθεί από την δυαδικότητα. Θα πρέπει να αναγνωρίσει και να αγκαλιάσει τη δική του θεότητα. Θα έχει γίνει ένα με τον θεϊκό εαυτό του. Όμως αυτός ο θεϊκός εαυτός θα είναι διαφορετικός από πριν. Η συνειδητότητα θα είναι πιο πλούσια και πιο βαθιά από την συνειδητότητα από την οποία γεννήθηκε. Ή μπορεί να πει κανείς ότι: ο Θεός θα έχει εμπλουτίσει τον Εαυτό Του/Της αφού έχει περάσει την εμπειρία της δυαδικότητας. 

Αυτή η ιστορία είναι απλοποιημένη και παραμορφωμένη καθώς είναι παραμορφωμένη από τις ψευδαισθήσεις του χρόνου και της χωρισμού. Αυτές οι ψευδαισθήσεις έχουν εξυπηρετήσει έναν πολύτιμο σκοπό. Όμως ο χρόνος έχει έρθει να τις ξεπεράσουμε. Σε παρακαλώ προσπάθησε να αισθανθείς την ενέργεια πίσω από τα λόγια μας, τις ιστορίες μας και τις αλληγορίες μας. Αυτή η ενέργεια κατά κάποιον τρόπο είναι δική σου. Είναι η ενέργεια του μελλοντικού Χριστικού εαυτού σας που μιλάει μέσα από εμένα, Ιησού. Σε περιμένουμε να έρθεις κοντά μας. 

Πώς να υπερβείς την δυαδικότητα – την ολοκλήρωση του καρμικού κύκλου

Ο γήινος κύκλος των ζωών σας τελειώνουν όταν το παιχνίδι της δυαδικότητας πλέον δεν έχει επιρροή επάνω σου. Είναι σημαντικό στο παιχνίδι της δυαδικότητας ότι αναγνωρίσεις τον εαυτό σου σε συγκεκριμένη θέση στο παιδότοπο των αντίθετων. Ταυτίζεις τον εαυτό σου με το να είσαι φτωχός ή πλούσιος, φημισμένος ή ταπεινός, άνδρας ή γυναίκα, ήρωας ή παλιάνθρωπος.   Δεν έχει σημασία ποιο ρόλο παίζεις. Τη στιγμή που ταυτίζεσαι με τον ηθοποιό που βρίσκεται στη σκηνή η δυαδικότητα σε κρατάει γερά.

Αυτό δεν είναι λάθος φυσικά. Κατά κάποιο τρόπο έτσι έπρεπε να είναι. Έπρεπε να ξεχάσεις τον πραγματικό σου εαυτό. Για να βιώσεις όλες τις πτυχές της δυαδικότητας, έπρεπε να στενέψεις την συνείδηση σου σε συγκεκριμένο ρόλο στο δράμα της γήινης ζωής.

Και το έπαιξες καλά. Ταυτίστηκες τόσο πολύ με τους ρόλους σου που ξέχασες εντελώς το σκοπό για το λόγο που περνάς αυτούς τους κύκλους ζωών εξ’ αρχής. Ξέχασες τόσο πολύ τον εαυτό σου που δέχτηκες τα παιχνίδια και τα δράματα της δυαδικότητας ως την μοναδική πραγματικότητα σου. Αυτό στο τέλος σε έκανε να αισθάνεσαι πολύ μόνος και γεμάτος φόβο, κάτι που δεν εκπλήσσει αφού το παιχνίδι της δυαδικότητας, όπως αναφέρεται στο προηγούμενο κεφάλαιο, βασίζεται στα στοιχεία της άγνοιας και του φόβου.

Για να κατανοήσεις τις εργασίες της δυαδικότητας στην καθημερινή σου ζωή, θα θέλαμε να αναφέρουμε μερικά τυπικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού της δυαδικότητας.

10

Χαρακτηριστικά του παιχνιδιού της δυαδικότητας

1.Η συναισθηματική σου ζωή είναι ουσιαστικά ανισόρροπη

Δεν υπάρχει συναισθηματική άγκυρα αφού είσαι συνεχώς «ανεβασμένος»
ή «πεσμένος» κάποιας διάθεσης. Είσαι θυμωμένος ή επιεικής, στενόμυαλος ή γενναιόδωρος, θλιμμένος ή ενθουσιασμένος, χαρούμενος ή λυπημένος. Τα συναισθήματα σου διαρκώς διακυμαίνονται μεταξύ των ακραίων. Φαίνεται να έχεις περιορισμένο έλεγχο σε αυτές τις διακυμάνσεις. 

2.  Είσαι εντατικά απασχολούμενος με τον εξωτερικό κόσμο

Είναι πολύ σημαντικό για το πώς σε κρίνουν οι άλλοι άνθρωποι. Η αυτοεκτίμηση σου εξαρτάται στο τι σου καθρεπτίζει ο εξωτερικός κόσμος για το ποιος είσαι (κοινωνία ή αγαπημένοι). Προσπαθείς να ζήσεις στα δικά τους μέτρα του καλού και κακού. Βάζεις τα δυνατά σου. 

3. Έχεις έντονες απόψεις για το τι είναι καλό και τι είναι κακό. Η κριτική σου δίνει έντονη αίσθηση ασφάλειας. Η ζωή φαίνεται πολύ οργανωμένη όταν κάποιος χωρίζει τις δράσεις, σκέψεις ή ανθρώπους σε καλό και κακό. 

Κοινό σε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ότι σε ότι κάνεις ή αισθάνεσαι δεν είσαι πραγματικά εκεί. Η συνείδησή σου κατοικεί στα εξωτερικά στρώματα της ύπαρξής σου όπου οδηγείται από πρότυπα σκέψεων και συμπεριφοράς που βασίζονται στο φόβο.

Επιτρέψτε μας να σας δώσουμε ένα παράδειγμα. Εάν έχεις συνηθίσει να είσαι καλός και ευχάριστος συνέχεια τότε δείχνεις μία τάση συμπεριφοράς που δεν πηγάζει από τον εσωτερικό εαυτό σου. Στη πραγματικότητα καταπιέζεις σημάδια από το εσωτερικό μέρος του εαυτού σου.

Προσπαθείς να ζήσεις στις προσδοκίες κάποιου άλλου ώστε να μην χάσεις την αγάπη τους, τον θαυμασμό ή φροντίδα τους. Αντιδράς από φόβο. Περιορίζεις τον εαυτό σου στην έκφραση σου. Το κομμάτι του εαυτού σου που δεν εκφράζεται θα ζήσει μία κρυμμένη ζωή μόνο του, δημιουργώντας δυσαρέσκεια και κούραση στην ύπαρξή σου. Μπορεί να υπάρχει θυμός και εκνευρισμός μέσα σου για το οποίο δεν έχει αντιληφθεί κανείς, ούτε εσύ!

Ο δρόμος να βγεις από αυτή τη κατάσταση της αυταπάρνησης είναι να έρθεις σε επαφή με τα καταπιεσμένα και κρυμμένα κομμάτια μέσα σου.

Το να έρθεις σε επαφή με τα καταπιεσμένα και κρυμμένα κομμάτια μέσα σου δεν είναι δύσκολο με την έννοια ότι χρειάζονται ειδικές δεξιότητες ή γνώση για να το κάνεις. Μην κάνεις το «μπαίνω μέσα μου» μία δύσκολη διαδικασία που πρέπει άλλοι να σε διδάξουν ή να κάνουν για εσένα. Μπορείς να το κάνεις για τον εαυτό σου και θα βρεις τους δικούς σου τρόπους να το κάνεις.

Το κίνητρο και η πρόθεση είναι πολύ πιο σημαντικά από τις δεξιότητες και μεθόδους. Εάν προτίθεσαι να γνωρίσεις τον εαυτό σου, εάν είσαι αποφασισμένος να πας βαθιά στον εαυτό σου και να αλλάξεις τις σκέψεις φόβου και τα συναισθήματα που εμποδίζουν τον δρόμο του να ζήσεις μία ζωή ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη, θα το πετύχεις με οποιαδήποτε μέθοδο που σου παρουσιαστεί. 

Έχοντας πει αυτό, θα θέλαμε να σας προσφέρουμε έναν απλό διαλογισμό που μπορεί να βοηθήσει να έρθεις σε επαφή με τα συναισθήματά σου.

Πάρε ένα λεπτό να χαλαρώσεις τους μύες στους ώμους σου και στο λαιμό σου, κάθισε με ίσια πλάτη και ακούμπησε τα πόδια σου επίπεδα στο πάτωμα. Πάρε μία βαθιά ανάσα.

Οραμάτισε τον εαυτό σου να περπατάει σε έναν δρόμο στην εξοχή κάτω από τον πλατύ ανοιχτό μπλε ουρανό. Απολαμβάνεις τους ήχους της φύσης και αισθάνεσαι τον αέρα να φυσάει ανάμεσα στα μαλλιά σου. Είσαι ελεύθερος και χαρούμενος. Πιο κάτω στο δρόμο, ξαφνικά βλέπεις μερικά παιδιά να τρέχουν προς το μέρος σου. Σε πλησιάζουν. Πως ανταποκρίνεται η καρδιά σου σε αυτό που βλέπεις;

Τα παιδιά είναι τώρα μπροστά σου. Πόσα είναι; Πως φαίνονται; Είναι αγόρια, κορίτσια ή και από τα δύο;

Τα χαιρετάς όλα. Πες τους πόσο χαρούμενος είσαι που τα βλέπεις. Τότε έρχεσαι σε επαφή με ένα παιδί συγκεκριμένο το οποίο σε κοιτάζει μέσα στα μάτια. Το συγκεκριμένο παιδί έχει ένα μήνυμα για εσένα. Είναι γραμμένο στα μάτια του παιδιού. Μπορείς να το διαβάσεις; Τι θέλει να σου πει; Σου φέρνει μία ενέργεια που χρειάζεσαι τώρα. Ονόμασε αυτήν την ενέργεια που αυτό το εσωτερικό παιδί έχει φέρει να σου δώσει, χωρίς να το κρίνεις. Απλά ευχαρίστησε το παιδί και απελευθέρωσε την εικόνα.

Αισθάνσου τη γη γερά κάτω από τα πόδια σου πάλι και ανέπνευσε βαθιά για λίγο. Μόλις ήρθες σε επαφή με ένα κρυμμένο κομμάτι του εαυτού σου.

Μπορείς να επιστρέψεις σε αυτή τη σκηνή οποιαδήποτε στιγμή και ίσως να συζητήσεις και με τα άλλα παιδιά εκεί.

Όταν μπαίνεις στον εσωτερικό σου εαυτό και έρχεσαι σε επαφή με τα κρυμμένα, καταπιεσμένα κομμάτια του εαυτού σου έρχεσαι όλο και περισσότερο στο παρόν. Η συνείδηση σου ανεβαίνει πέρα από τα πρότυπα σκέψης και συμπεριφοράς που βασίζονται στο φόβο και τα οποία θεωρείτε δεδομένα τόσο καιρό. Παίρνει την ευθύνη του εαυτού του. Φροντίζει τη θλίψη, το θυμό και τον πόνο μέσα, όπως ο γονέας φροντίζει τα παιδιά του. Θα περιγράψουμε τη διαδικασία με μεγαλύτερη λεπτομέρεια κάπου αλλού (Εργάτης του Φωτός Μέρος ΙΙΙ). 

27

Χαρακτηριστικά της απελευθέρωσης της δυαδικότητας

α) Ακούς τη γλώσσα της ψυχής σου που σου μιλάει μέσα από τα συναισθήματά σου.

β) Δρας βάσει αυτής της γλώσσας και δημιουργείς τις αλλαγές που επιθυμεί η ψυχή σου να κάνεις. 

γ) Εκτιμάς τον ήσυχο χρόνο μόνος σου γιατί μόνο στη σιωπή μπορείς να ακούσεις τους ψιθύρους της ψυχής σου.

δ) Αμφισβητείς την εξουσία που έχουν τα πρότυπα ή κανόνες συμπεριφοράς που εμποδίζουν την ελεύθερη έκφραση της πραγματικής σου έμπνευσης και φιλοδοξίας.

Το σημείο καμπής στο να αφήσεις την δυαδικότητα

Ο γήινος κύκλος των ζωών σου έρχεται στο κλείσιμο όταν η συνείδηση σου μπορεί να κρατήσει όλες τις εμπειρίες της δυαδικότητας στο χέρι του και την ίδια στιγμή να μπορεί να παραμείνει στο κέντρο και ολοκληρωτικά στο παρόν. Όσο ταυτίζεσαι με μία πτυχή της δυαδικότητας αντί μιας άλλης (με το φως σε αντίθεση με το σκοτάδι, με τα πλούτη σε αντίθεση με τη φτώχεια κλπ.), η συνείδηση σου βρίσκεται σε κούνια. Το κάρμα δεν είναι παρά ο φυσικός εναρμονιστής για τις ταλαντεύσεις στο οποίο βρίσκεται η συνείδησή σου. Απελευθερώνεις τα δεσίματα σου στο καρμικό κύκλο όταν η συνείδησή σου βρει το σημείο της άγκυρας στο ακίνητο κέντρο της τραμπάλας.

Αυτό το κέντρο είναι το σημείο εξόδου από το καρμικό κύκλο. Τα επικρατών συναισθήματα σε αυτό το κέντρο είναι η ακινησία, συμπόνια και ήσυχη χαρά. Οι Έλληνες φιλόσοφοι είχαν προμηνύματα αυτής της κατάστασης την οποία ονόμασαν αταραξία.

Η κρίση και ο φόβος είναι οι ενέργειες που σε βγάζουν από το κέντρο σου. Καθώς απελευθερώνεις αυτές τις ενέργειες όλο και περισσότερο, γίνεσαι πιο ήσυχος και ανοιχτός εσωτερικά. Εισέρχεσαι σε έναν άλλον κόσμο, σε άλλο πεδίο συνείδησης.

Αυτό θα εκδηλωθεί στον εξωτερικό σου κόσμο. Θα είναι συχνά μία περίοδος αλλαγής και αποχαιρετισμού πτυχών της ζωής σου που δεν σε αντικατοπτρίζουν πια. Μεγάλη αναστάτωση μπορεί να προκύψει στους τομείς των σχέσεων και εργασίας. Περισσότερο συχνά ολόκληρη η ζωή σου έρχεται πάνω κάτω. Αυτό είναι φυσικό και επόμενο, από τη δική μας αντίληψη, αφού οι εσωτερικές αλλαγές είναι πάντα ο πρόδρομος των αλλαγών στον εξωτερικό σου κόσμο. Η συνείδηση σου δημιουργεί την υλική πραγματικότητα στην οποία κινείσαι. Είναι πάντα έτσι.

Απελευθερώνοντας τη λαβή της δυαδικότητας παίρνει χρόνο. Ξηλώνοντας τα στρώματα του σκοταδιού (υποσυνείδητο) είναι μία σταδιακή διαδικασία. Όμως μόλις ξεκινήσεις σε αυτό το δρόμο, στο δρόμο του εσωτερικού σου εαυτού, σιγά σιγά απομακρύνεσαι από το παιχνίδι της δυαδικότητας. Όταν έχεις γευθεί την πραγματική έννοια της αταραξίας, το σημείο καμπής έχει γίνει. Όταν έχεις νιώσει την σιωπή αλλά και συγχρόνως την απόλυτη διάχυτη χαρά του απλά να είσαι με τον εαυτό σου, θα ξέρεις ότι αυτό είναι εκείνο που έψαχνες συνεχώς. Θα επιστρέψεις μέσα σου ξανά και ξανά για να ξανανιώσεις αυτήν την εσωτερική γαλήνη. 

Δεν θα στραφείς μακριά από την εγκόσμια απόλαυση. Όμως θα έχεις βρει τον άγκυρα της θεότητας μέσα σου και θα έχεις βιώσει τον κόσμο και όλη την ομορφιά του από αυτή την κατάσταση ευδαιμονίας. Η ευδαιμονία ποτέ δεν κατοικούσε σε υλικά αντικείμενα εξαρχής. Κατοικεί στον τρόπο που τα βιώνεις. Όταν υπάρχει ειρήνη και χαρά μέσα στην καρδιά σου, τα πράγματα και οι άνθρωποι που θα γνωρίζεις θα σου δίνουν ειρήνη και χαρά.

Σε αυτήν την εποχή, μία συγκεκριμένη ομάδα ψυχών ετοιμάζεται να βγει από το καρμικό κύκλο. Θα μιλήσουμε εκτενέστατα για αυτήν την ομάδα στα επόμενα κεφάλαια. Όμως δεν είναι μόνο μία ομάδα ανθρώπινων ψυχών που πλησιάζει τώρα στο τέλος ενός μετασχηματιστικού προσωπικού κύκλου. Η ίδια γη στην οποία κατοικείται περνάει έναν βαθύ και ενδελεχούς μετασχηματισμό. Ένας πλανητικός κύκλος φτάνει στο τέλους του επίσης. Η εποχή είναι τόσο ειδικός επειδή αυτοί οι δύο κύκλοι συγκλείνονται.

Θα μιλήσω τώρα για το πλανητικό κύκλο….. Συνεχίζεται… 

Ευλογία σε όλους

ΠΗΓΗ:

Jeshua channelled

by Pamela Kribbe

www.jeshua.net

ΜετάφρασηΟυρανίαΒαλερά - Urantia Center

www.UrantiaCenter.gr

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν

και διανέμονται ελεύθερα, αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις

“Copyright ©www.UrantiaCenter.gr"

   Χρήστος Κιτσινάμας

facebook

Χρήστος Κιτσινάμας - Κανάλι youtube

Christos

Είμαι ο Ιησούς ερχόμενος ξανά...

73095677 2497884060301393 8070960177362239488 n

Η αλληγορία του φωτός και του σκότους

3499

Κάντε χώρο για τους αγγέλους

45TYH

Κρύων, Ποιος Είσαι;

10396295 826657417424074 2500962341146178147 n

Ιησού, Ποιος Είσαι;

aajeW5GL

Ο Ανώτερος Αγγελικός σου Εαυτός

ceb1cebdcf8ecf84ceb5cf81cebfcf82 ceb5ceb1cf85cf84cf8ccf82 cf86cf89cf84ceb5ceb9cebdceae cebaceb5cf87ceb1ceb3ceb9ceac

Ο Κοσμικός πόνος της γέννησης

720 849392a8b1a96a459a54b7b167387784

Ιησούς: Ο Φωτεινός Εαυτός σας

Σχετική εικόνα

Η ταυτότητα των «Εργατών του Φωτός»

twin flame heart

Η γαλαξιακή ιστορία των Εργατών του Φωτός

oneness

Οι «Εργάτες του Φωτός» ενσαρκώνονται στη γη

2e97620026b4d1b8ac71eb7196e7a914

 

H αποστολή του εργάτη του φωτός

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανώτερος Εαυτός 

Η Πορεία του Πρωταρχικού Δημιουργού

9c6fe1c968db328e216ec811fa7a37c6 XL

Η Ιστορία του Γαλαξία σας

galaxias4

Η ιστορία της ανθρωπότητας

ISTORIA GHS

Η Γαία μιλά

spirit elements

Το 2014 Νέα Εποχή Παγετώνων άρχισε!

Άγγελοι στη Γη

neraides1

Ταξίδι μέσα από το Φως

Screenshot 11 1