urantia logo

 Urantia metopi

LIANA e mail

Newsletter

Λιάνα Τελειώνη

        Λιάνα Τελειώνη

facebook

Διαχείριση του Άγχους

3 DVD

Νεότητα-Λάμψη-Ευεξία

DVD 9

Βελτίωσε την Υγεία σου

6 DVD 2

ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

O Ιδανικός Σύντροφος

στη Ζωή σου

4 DVD

Απέκτησε το Ιδανικό

Βάρος

2 DVD

Αυτοπεποίθηση &

Αυτοεκτίμηση

DVD 7

Ενεργοποίηση Πλούτου

DVD 8

Διακοπή Καπνίσματος

1 DVD

Απαλλαγή από αϋπνία

5 DVD

Ευλογημένη Γονημότητα

gonimotota

Η Εξέλιξη της Ψυχής - Βιβλίο & Cd με 3 διαλογισμούς

banner exelixi 1

Η Εξέλιξη της Ψυχής - 18 Διαλογισμοί σε 6 Cd

banner exelixi 2

 

Reiki- Ολοκληρωμένος Οδηγός της Γνώσης και της Άσκησης

302568 290399397654520 1609721326 n

Γαία - Το Κοσμοδρόμιο των Θεών

banner gea

Η Γνώση που Αφυπνίζει

Λιάνα Τελειώνη Βίντεο Δωρεάν Μαθήματα

2015 09 30 13 22 48.426

Κρύων: Δωρεάν Βιβλία

banner kryon

Η Σοφία του Κρύων

Αποτέλεσμα εικόνας για Kryon

The Urantia Book Δωρεάν 4 Βιβλία

κατάλογος

Η Επιστροφή του Χριστού Δωρεάν Βιβλία

416573 413152328724682 2014103257 o

Βιβλίο από τον Ιησού Μαθήματα Θαυμάτων

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιησούς απο την Ναζαρετ

Jiddu Krishnamurti - Ο Ρόλος του Λουλουδιού

Σχετική εικόνα

Οsho - Oι Δέκα μη Εντολές

Αποτέλεσμα εικόνας για οσσο

Έκχαρτ Τόλλε Για το φόβο

Αποτέλεσμα εικόνας για εκχαρτ τολλε

Ρόμπερτ Ηλία Νατζέμυ Δωρεάν Mαθήματα

ceb5cebdceb1cf84ceb7 cebdceb1cf84ceb6ceb5cebccf85

Κρύων: Θετικές Δηλώσεις!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για θετικές δηλώσεις

Dr. Robert Morse! - Σώζει Ζωές!!!

Σχετική εικόνα

Χορτοφαγική Ωμοφαγία!

Σχετική εικόνα

Ο νόμος της δικαιοσύνης είναι αδυσώπητος

BernarSo copy

Το Θαύμα των Χυμών

Το Θαύμα των Χυμών

Οι Top 27 Αλκαλικές Τροφές Στον Πλανήτη!

98

Γράμμα στον καρκίνο…

Ένα εμψυχωτικό αποχαιρετιστήριο γράμμα στον καρκίνο...

Το Χρήμα ως Χρέος

banner bank 1

ESM: Το μεγάλο κόλπο λεηλασίας!

Αποτέλεσμα εικόνας για σημαία ευρωπαικής ένωσης

Αποτέλεσμα εικόνας για 4η διασταση

Η 4η διάσταση όπως και όλες οι υπόλοιπες  διαστάσεις είναι πλεγμένες με τέτοιο τρόπο, ώστε να περνούν η μια μέσα στην άλλη χωρίς να μπερδεύονται, να συνεργάζονται στη δημιουργία, και να δίνουν «σύμπαν» για την έκφραση της ζωής σε όλα επίπεδα.

Όλα αυτά τα επίπεδα των διαστάσεων βρίσκονται παντού στη φύση και μέσα μας. Κάθε ορυκτό, φυτό και ζώο εμπεριέχει και περιέχεται σε πολλές διαστάσεις. Όλα τα αρχαία κείμενα, παραμύθια, και μύθοι, μας μεταφέρουν πληροφορίες κωδικοποιημένες για αυτές τις διαστάσεις, και μερικές φορές μας λένε και πώς μπορούμε να τις προσεγγίσουμε.

Το «άνοιξε σουσάμι» η μαγική λέξη του Αλί Μπαμπά, λέγετε ότι ίσως είναι ένα είδος μάντραμ, το οποίο ανοίγει τις πύλες του υποσυνείδητου, όπου υπάρχουν οι κρυμμένοι θησαυροί της ανθρώπινης ιστορίας.

Ο λόγος που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε και να βιώσουμε αυτές τις διαστάσεις είναι  ο τρόπος που «χειριζόμαστε» τον Νου! (ή μας χειρίζεται αν θέλετε καλύτερα). Ο αισθησιακός Νους έχει μετατραπεί σε ένα κυρίαρχο καθεστώς, που λειτουργεί μηχανικά, και ασυνείδητα, ενώ είναι ένα εργαλείο το οποίο θα έπρεπε να χρησιμοποιούμε οι άνθρωποι συνειδητά, για να δημιουργούμε στη γη, και όταν δεν θέλουμε να τον χρησιμοποιήσουμε να έχομε μια τέτοια σχέση συνεργασίας και κατανόησης  ώστε απλά να μην μας παρεμποδίζει. Η φυσιολογική του κατάσταση είναι να είναι κενός ώστε να μπορεί να βιώνει η συνείδηση την εμπειρία μέσω της καρδιάς, με διαίσθηση, και χωρίς ταμπέλες, κρίσεις, και παρεμβολές.Και μέσα στην κενότητα του να γεννά και να εμπνέει πρωτότυπες ιδέες, καινούριες, και να τις εκφράζει, να τις υλοποιεί προς το συμφέρον όλων των ανθρώπων.

«Αφού λοιπόν φτιάχτηκε έτσι το σύμπαν, καταλαβαίνουμε ότι φτιάχτηκε σύμφωνα με το αμετάβλητο πρότυπο που γίνεται αντιληπτό μόνο από την σκέψη και τη λογική. Αφού επομένως δεχόμαστε όλα αυτά, τότε αναγκαστικά αυτός ο κόσμος πρέπει να είναι εικόνα κάποιου άλλου πραγματικού κόσμου». (Πλάτων)

 Η αιτία του ότι δεν μπορούμε να έχουμε αντίληψη μιας ανώτερης διάστασης, είναι το επίπεδο των δονήσεων που κινούνται οι σκέψεις και τα συναισθήματα μας, τα οποία αναβλύζουν σαν αντιδράσεις σε εξωτερικά και αισθησιακά γεγονότα της υλιστικής και επιφανειακής καθημερινότητας μας. Το επίπεδο συνειδησιακής και υπαρξιακής μας κατάστασης είναι ανάλογο αυτών των εξωτερικών γεγονότων, και εσωτερικών μας καταστάσεων.

Όταν αυτά δεν αντιστοιχούν, ή δεν συγχρονίζονται στην ιδία συχνότητα δόνησης, και υπαρξιακής κατάστασης που είναι η 4η, 5, και 6η διάσταση τότε δεν είναι δυνατόν να έχουμε μια τέτοια εμπειρία ζωής.

Στο Α Μέρος ανέφερα ότι η γη ανυψώνει τις δονήσεις της συνεχώς και ότι παράλληλα περνάμε μέσα από ένα χείμαρρο φωτονίων. Αυτό είναι ένα συμπαντικό γεγονός, και μια ευκαιρία για την ανθρωπότητα να αλλάξει υπαρξιακό επίπεδο αφού και ο πλανήτης ανυψώνετε συνεχώς διαστασιακά, και αγκαλιάζει μαζί του οτιδήποτε συγγενεύει δονητικά. Η ενθύμηση του εαυτού είναι η κατάλληλη  δονητική  βάση, για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε αυτήν την διαστασιακή μετάβαση. Είναι προφανές ότι οι δονήσεις που αντιστοιχούν στα στοιχεία της  βίας, του φόβου της εκδίκησης, της απληστίας, του διχασμού κλπ, δεν μπορούν να ακολουθήσουν, και να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, (για αυτό και βρίσκονται και σε έξαρση τα τελευταία χρόνια, και προσπαθούν να κρατηθούν και να τραφούν, δημιουργώντας γεγονότα και συμβάντα ανάλογα των δονήσεων τους ).

Από αυτό συνεπάγετε ότι και οι άνθρωποι που συνεχίζουν να ελέγχονται από τα παραπάνω ψυχολογικά στοιχεία, δεν μπορούν  να προσαρμοστούν στην νέα κατάσταση, διότι οι δονήσεις τους είναι ανάλογες. Τα ελαττώματα της προσωπικότητας με χαμηλή δόνηση όπως αυτά που προανέφερα, θα πρέπει να μετατραπούν ή να μεταλλαχθούν μέσα από την σύνθεση, αποδοχή, και κατανόηση του εαυτού μας, σε αρετές της ψυχής (ειρήνη, ελευθερία, συνεργασία, ενότητα) που είναι αγάπη.

Στη 4η, 5η, και 6η διάσταση δεν υπάρχει η οικογένεια με τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε εδώ στον τρισδιάστατο κόσμο, (αδέλφια, ξαδέλφια, σύζυγοι, συγγενικό περιβάλλον, συμπολίτες κλπ.) Σε αυτές τις διαστάσεις είμαστε όλοι μια ενωμένη οικουμενική οικογένεια. Έτσι λοιπόν άνθρωποι  που διαχωρίζουν τους συνανθρώπους τους για τα πιστεύω τους, τα θρησκευτικά, τα εθνικά, πολιτικά, λόγω χρώματος, καταγωγής κλπ οι πόρτες των ανώτερων διαστάσεων είναι μάλλον κλειστές.Το κλειδί υπάρχει όμως, και παραμένει, και είναι για ΟΛΟΥΣ που επιθυμούν την εσωτερική τους αλλαγή. Και έχει δοθεί στην ανθρωπότητα από πολλούς δασκάλους που έχουν πειραματιστεί, και έχουν κάνει την μετάβαση, ή τον εσωτερικό δρόμο.

Ένας από αυτούς τους δάσκαλους μας λέει «O νους σχετίζετε ψυχολογικά με την ύλη κατά συγκεκριμένο τρόπο. Όταν αλλάζουμε την ψυχολογική σχέση του νου με την ύλη, τότε η ατομική κίνηση λαμβάνει μια ριζική αλλαγή και η φυσική ύλη, το φυσικό σώμα, μπορεί να εγκαταλείψει τον τρισδιάστατο κόσμο και να περάσει στην τέταρτη, πέμπτη, ή έκτη διάσταση του διαστήματος.

Ο άνθρωπος (ο μαθητής) μπορεί να αλλάζει την ψυχολογική σχέση που κανονικά υπάρχει μεταξύ του νου και της ύλης. Όταν πραγματοποιείτε αυτή η αλλοίωση, τα μόρια του φυσικού σώματος δονούν πιο γρήγορα, και τότε ο μαθητής μπορεί να βάζει το φυσικό του σώμα στις διαστάσεις, τέταρτη, πέμπτη, κι έκτη». - Samael Awn Veor

Ο τρόπος χρήσης αυτού του εργαλείου (Νους ) που στην εποχή μας βασίζετε κυρίως  στην απόκτηση δύναμης και κέρδους, και που επενδύει στον ανταγωνισμό και στο διαχωρισμό και το συναίσθημα που ελέγχετε επίσης από τον φόβο, και την ανασφάλεια, έχει χαμηλώσει την δόνηση και τον κραδασμό του ανθρωπίνου όντος πολύ χαμηλά, με αποτέλεσμα να μην αντιλαμβάνεται ούτε καν την διάσταση που κινείτε, ζει, και αναπνέει. Και πολλές φορές να μην τον ενδιαφέρει αυτή η γνώση, ή να ζει μέσα σε ψεύτικες αντιλήψεις, και να ακολουθεί ιδέες που δεν είναι δικές του. Η 4Η διάσταση αποκαλύπτετε όταν επιτευχθεί η αλλαγή της οπτικής μας σαν διανοητικά όντα, σε σχέση με την ύλη και όλα όσα μας περιβάλουν. (εντυπώσεις)

Αποκαλύπτετε όταν επιτύχουμε την σύνθεση των τριών διαστάσεων (νοητική αντίληψη, αισθησιακή διάνοια) μέσα από την κατανόηση και την διαίσθηση (εσωτερική διάνοια, συνείδηση). Όπως η ψυχολογική απελευθέρωση αποκαλύπτετε, όταν γίνεται η σύνθεση και η αποδοχή, ενός ελαττώματος, ή μιας πτυχής μας, που δημιουργεί ενόχληση και παρεμποδίζει την ζωή μας και την αρμονική ροή μιας εμπειρίας που βιώνουμε.

Αποτέλεσμα εικόνας για 4η διασταση

Για παράδειγμα

Ο θυμός και η πραότητα είναι δυο αντίθετα ψυχολογικά  στοιχεία τα οποία όταν τα συνθέσουμε (αφού πρώτα τα γνωρίσουμε και τα βιώσουμε σαν ενέργειες) φτάνουμε στην κατανόηση ότι είναι σαν δυο όψεις οι οποίες όψεις βρίσκονται πάνω σε ένα, ίδιο νόμισμα. Κατά τον ίδιο τρόπο όπως τα παραπάνω ψυχολογικά χαρακτηριστικά, βρίσκονται στην ιδία κλίμακα, αλλά διαφέρουν όμως στη δόνηση τους. Βιώνοντας αυτά τα συναισθήματα διακρίνουμε την διαφορά στις δονήσεις τους. Έτσι την πραότητα την θεωρούμε αρετή λόγω των υψηλών και ευχάριστων δονήσεων της, και τον θυμό ελάττωμα λόγω των δυσάρεστων και χαμηλών δονήσεων του. Η κατανόηση όμως αυτή, μέσα από την σύνθεση μας οδηγεί στην γνώση και των δυο σαν ένα με διαφορά μόνο στον βαθμό δόνησης τους. Έτσι μπορούμε να φτάσομε στην αποδοχή τους. Διαφορετικά ο διανοητικός διαχωρισμός σε δύο όψεις, δηλαδή  καλού και κακού δεν μας το επιτρέπει. Η δυαδικότητα μας υποχρεώνει να πάρουμε μια θέση από τις δυο η σύνθεση των δυο μας επιτρέπει την υπέρβαση και την αποδοχή. Κατόπιν μας οδηγεί στην απελευθέρωση. Η σύνθεση αυτή η ψυχολογική εργασία, είναι μια αλλαγή νοητικής «οπτικής», και η αρχή μια βαθύτερης κατανόησης, ή μιας πιο εσωτερικής και ψυχολογικής αντίληψης. Κάπως έτσι είναι και η 4η διάσταση, είναι η σύνθεση των τριών διαστάσεων, και η σύνθεση τους οδηγεί στην επόμενη διάσταση που είναι ο 4η την οποία ονομάζουμε και αιθερικός κόσμος. Στον αιθερικό κόσμο αντιστοιχεί το αιθέριο μας σώμα, γνωστό και σαν ζωτικό σώμα. Η ακτινοβολία αυτού του σώματος (αύρα) έχει φωτογραφηθεί εδώ και πολλά χρόνια από ένα Ρώσο μηχανικό τον Κίρλιαν. Η αύρα η οποία εμφανίζετε πολλές φορές γύρω από ανθρώπους  είναι ένα πολύ μικρό μέρος αυτού του 4αδιαστατικου σώματος.Το αιθερικό μας σώμα καθορίζει την υγεία του φυσικού σώματος, και κατά την διάρκεια του ύπνου ενεργεί ώστε να το εξισορροπήσει ενεργειακά, και να μπορέσει την επόμενη μέρα να συνεχίσει τις δραστηριότητες του. Από το 4αδιαστατικο μας σώμα επίσης και από την κατάσταση του, καθορίζετε η υγεία και ο χρόνος ζωής μας στο φυσικό κόσμο ( εκτός αν έχουμε την δυνατότητα να το αλλάξουμε αυτό συνειδητά). Η 4η διάσταση είναι η πηγή ζωής για τον κόσμο των  τριών διαστάσεων, μια απλή δραστηριότητα της φύσης στην 4η διάσταση, προκαλεί το φαινόμενο των 4 εποχών στο κόσμο των τριών διαστάσεων. Και πολλά φαινόμενα της φύσης τα οποία θεωρούμε τεράστια προκαλούνται από «ασήμαντα» γεγονότα σε άλλο επίπεδο. Ενδιαφέρον είναι ότι έχουμε συμμετοχή σε αυτό, έστω και ασυνείδητα. 

Η 4η διάσταση και οι άλλες διαστάσεις είναι ζήτημα δονήσεων, και ο άνθρωπος για να τις πειραματιστεί και να έχει εμπειρία από αυτές, θα πρέπει να έχει τις ανάλογες δονήσεις. Είναι λοιπόν θέμα αντίληψης, επίπεδου ύπαρξης, και συνειδητότητας .

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα λουλούδι στο μπαλκόνι μας και αρχίζει να ξεραίνετε. Το βλέπουμε λοιπόν εμείς, και μετακινούμε την γλάστρα σε ένα πιο ευήλιο περιβάλλον, επίσης το ποτίζουμε και το φροντίζουμε. Μετά από ένα δυο μέρες το λουλούδι μας έχει συνέλθει, και είναι πάλι ζωντανό με λαμπερά χρώματα, και ομορφαίνει ξανά το χώρο μας.Το λουλούδι ξανάνιωσε, και αναζωογονήθηκε, αντιλήφθηκε πιθανόν ότι κάτι συνέβη και ξανάνιωσε, όμως ποτέ δεν αντιλήφθηκε το χέρι που το μετακίνησε, που το φρόντισε και το πότισε. Έτσι είμαστε σαν αυτά τα λουλούδια, συμβαίνουν πράγματα στη ζωή μας τα οποία δεν μπορούμε να εξηγήσουμε διότι η νοητική αντίληψη μας και ο τρόπος που χειριζόμαστε τον Νου, δεν μας  επιτρέπει να τα αντιληφθούμε. Τέτοιου τύπου αντίληψη, χωρίς να προηγηθεί αλλαγή της σχέσης του νου με την ύλη και χωρίς την ενθύμηση του εαυτού μας, δεν μπορεί να υπάρξει.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τρεις διαστάσεις στην ορατή φύση, το ύψος, το μήκος, και το πλάτος. Γνωρίζουμε επίσης (σύμφωνα με το κυμβάλειον ) ότι «ότι υπάρχει πάνω υπάρχει και κάτω» ότι υπάρχει έξω, υπάρχει και μέσα. Πως θα μπορούσαμε αυτές τις διαστάσεις να τις αναζητήσουμε μέσα μας λοιπόν, ώστε να φθάσουμε να πειραματιστούμε την 4Η, 5Η, 6Η διάσταση;

Πρώτη διάσταση

(ύψος) είναι ο εαυτός μας συμβολίζετε με μια σκάλα που οδηγεί στον ουρανό εκεί ανεβοκατεβαίνουν άγγελοι και άνθρωποι, και συμβολίζει τα υπαρξιακά επίπεδα συνειδητότητας των ανθρώπων και θεών, που ξεκινούν από την γη και φθάνουν στον ουρανό όπως το είδε ο Ιακώβ στο όνειρο του. Θα πρέπει να μεταφέρουμε το κέντρο βαρύτητας από έξω, δηλαδή από την προσωπικότητα προς τα μέσα, να εστιάζουμε στην καρδιά, για να γνωρίζουμε σε πιο σημείο της σκάλας βρισκόμαστε την κάθε στιγμή. Από την καρδιά ξεκινάει η σκάλα (εκεί είναι η δόνηση μας, ο κραδασμός μας). Η σκάλα δεν είναι έξω είναι μέσα μας. Και είναι τα υπαρξιακά μας επίπεδα που εναλλάσσονται ανάλογα με το πια πτυχή ελέγχει τον ψυχισμό μας. Ανάλογα με το πόσο υψηλή είναι δόνηση μας κάθε στιγμή.

Δεύτερη διάσταση.

Σαν φυσική διάσταση (εξωτερικό κόσμο) σχετίζετε με την απόσταση, και τον διαχωρισμό, είναι η σχέση μας με το αντικείμενο, το πρόσωπο, ή το γεγονός με το οποίο εμπλεκόμαστε στην καθημερινότητα μας. Μέσα μας ψυχολογικά, σχετίζετε με την σκέψη και το συναίσθημα, την ψυχολογική προσκόλληση μας και την αντίδραση μας με τα πράγματα, τα πρόσωπα, και την ταύτιση μας με τα γεγονότα που βιώνουμε γενικά στον υλικό κόσμο.

Η ποιότητα της ψυχολογικής, η συναισθηματικής, και νοητικής σχέσης που έχουμε με τα πρόσωπα, τα αντικείμενα κλπ, επηρεάζουν άμεσα, και το ύψος της σκάλας στο οποίο βρισκόμαστε. Σε πιο υψηλότερες δονήσεις έχει να κάνει με το πόσο μπορούμε να επεκταθούμε και να διευρυνθούμε ψυχολογικά. Πόσο μπορούμε να αγκαλιάσουμε, και να συν χωρέσουμε, έχει να κάνει με την αποδοχή και το πόσο αγάπη τελικά μπορούμε να δώσουμε. Το «πλάτος» μας είναι ανάλογο με το «ύψος» μας, τα οποία πάντα διασταυρώνονται σε κάποιο σημείο και σχηματίζουν σταυρό. Όσο περισσότερο είμαστε (συνειδητοί ),τόσο περισσότερο αγάπη μπορούμε να δώσουμε και να αγκαλιάσουμε, και ανάλογα επίσης να έλκουμε.

Τρίτη διάσταση.

Εμπεριέχει τις προηγούμενες διαστάσεις. Είναι ο ψυχολογικός χώρος, ο εσωτερικός μας κόσμος, το σύμπαν μας, όπου μέσα  εκεί διαδικάζονται τα προηγούμενα, η συνείδηση, οι σκέψεις , και τα συναισθήματα. Είναι δηλαδή ο ψυχολογικός κόσμος που συνδέετε με το άπειρο (κύκλος). Όλες αυτές οι διαδικασίες που δημιουργούνται και βιώνονται μέσα σε ένα θαυμαστό οργανικό περιβάλλον, στο σώμα μας, μέσα σε ένα ναό (καρδιά) που μας έχει δοθεί με απίστευτη πολυπλοκότητα και συνδέετε με το σύμπαν. Τόσο το πλάτος, όσο και το μήκος πάντα διασταυρώνονται με το ύψους και σχηματίζουν σταυρό. Από όποια πλευρά και αν το δούμε στο κέντρο είναι η καρδιά. Η σύνθεση λοιπόν αυτών των τριών διαστάσεων μέσα μας είναι η βάση, και το σημείο εκκίνησης για όλες τις άλλες διαστάσεις και όσο και αν προεκτείνουμε καταλήγουμε σε άπειρο.

Η σύνθεση αυτών των τριών, είναι η ενθύμηση του εαυτού μας εδώ και τώρα στο φυσικό κόσμο με κέντρο την καρδιά. Στη καρδιά εκεί που ανθίζει το Ρόδο των ροδόσταυρων. Όποιος ξυπνάει στις τρεις διαστάσεις, ξυπνάει παντού

για αυτό είναι τόσο σημαντική η ζωή μας στη γη. Όταν επιτευχθεί η σύνθεση αυτή τότε παύει να υφίσταται και οι περιοριστική αίσθηση του σώματος, τότε βιώνουμε μια διαφορετική αίσθηση ελευθερίας και άνεσης, ενώ βρισκόμαστε (σαν ουσία) μέσα σε ένα υλικό σώμα. Η αντίληψη των τριών διαστάσεων μετατρέπετε σε μια ενιαία αντίληψη διαισθητική για όλα τα πράγματα που υπάρχουν γύρω μας και που συνδέονται με το σημείο που είμαστε εστιασμένοι δηλαδή την καρδιά μας. Πρέπει να αλλάξουμε την οπτική μας το πώς δηλαδή βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο. Πρέπει να ανοίξουμε το δικό μας εσωτερικό «βιβλίο».Και να ισορροπήσουμε αυτό το οποίο αποκαλούμε εξωτερικό κόσμο, με τον εσωτερικό και ψυχολογικό μας κόσμο. 

Για παράδειγμα ο μηχανικός τρόπος οπτικής και αντίληψης του σύγχρονης εποχής  είναι ότι τα γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή μας τα κατατάσσουμε με το Νου μας σε θετικά και σε αρνητικά, ευχάριστα ή δυσάρεστα κλπ.Και έχουμε παράλληλα μέσα μας, και τα ανάλογα συναισθήματα τα οποία αναβλύζουν σαν αντίδραση μπροστά σε αυτά τα γεγονότα και έτσι κυλάει η ζωή μας. Είτε είμαστε ευχαριστημένοι είτε είμαστε δυσαρεστημένοι. Με αποτέλεσμα η ζωή μας, η καθημερινότητα μας, να έχει πάντα την γεύση και τον ρυθμό των γεγονότων που συναντάμε, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα για να τα αλλάξουμε.

Αποτέλεσμα εικόνας για 4η διασταση

Υπάρχει όμως και άλλος τρόπος να σχετιστούμε με την ζωή, και μάλιστα απόλυτα δημιουργικός. Και έχει να κάνει με την ιδέα, ότι η ζωή και τα γεγονότα είναι αποκαλυπτικά, κάθε στιγμή μας αποκαλύπτει κάτι από τον εαυτό μας που πρέπει να δούμε. Πως; Με το συναίσθημα! Εκεί αναβλύζει αυτό που πρέπει να δούμε και αν χρειάζεται να αλλάξουμε. Πάντα μπροστά σε κάποιο γεγονός, κάποια πτυχή, κάποιο εγώ, θα εκδηλωθεί μέσα από το  συναίσθημα. Εμείς πρέπει να είμαστε εκεί και να το δούμε! Όταν ενθυμούμαστε τον εαυτό μας το βλέπουμε! Όταν δεν είμαστε εκεί απλά ταυτιζόμαστε με το γεγονός και τρέχα γύρευε! Η ταύτιση του Νου με τα πράγματα, είναι αποτέλεσμα της αισθησιακής αντίληψης, είναι η γοητεία του κόσμου των τριών διαστάσεων. Ενθύμηση του εαυτού είναι αυτογνωσία, εκεί είναι η αποκάλυψη! Το πρόσωπο, το αντικείμενο, ή το γεγονός δεν έχει τόση σημασία όσο η αντίδραση μας σε αυτό το πρόσωπο, αντικείμενο, η γεγονός. Και ακόμα πιο πολύ, η αποκάλυψη του. Η ζωή δεν είναι έξω όπως λανθασμένα πιστεύουμε αλλά μέσα μας. Μόνο στην πράξη κατανοούμε ότι η ζωή είναι ένα σχολείο, και μας αποκαλύπτει κάθε στιγμή τα πιο απίθανα πράγματα. Η πόρτα για τις διαστάσεις είναι εκεί στην καρδιά οι άλλοι δρόμοι δεν οδηγούν πουθενά, αλλά ακόμα και αν κάπου οδηγούν μετά από πολύ περιπλάνηση στην καρδιά ξανά καταλήγουν.

Η άλλη οπτική λοιπόν είναι, ότι από κάθε τι στη ζωή, και από τα γεγονότα που την εμπλουτίζουν, μας δίνουν την ευκαιρία που θέλουμε να αυτογνωριστούμε και να αλλάξουμε. Όταν την Ζωή και το κόσμο τον βλέπουμε σαν ένα εργαλείο αυτογνωσίας, σαν ευκαιρία, σαν καθρέπτη που μας αποκαλύπτει και αντανακλά μέσα μας αυτό που πραγματικά είμαστε, τότε ο νους αλλάζει την ψυχολογική του σχέση με την ύλη. Τότε πραγματικά είμαστε!

Αυτό μπορούμε να το διαβάσουμε σε χίλια βιβλία, να το ακούσουμε από χίλια στόματα, αν δεν το βιώσουμε όμως, τότε απλά είμαστε οπαδοί μιας ιδέας, μιας φιλοσοφίας, ή ενός κινήματος που απλά μας αρέσει.

Όταν αυτό που είπε ένας δάσκαλος, ή ένας σοφός, το κάνουμε πράξη στη ζωή μας, τότε παύει να είναι μια απλή ιδέα, ή μια φιλοσοφία, και εμείς παύουμε να είμαστε ακόλουθοι μιας ιδέας. Γιατί αυτήν την ιδέα η την διδασκαλία την κατακτήσαμε και είναι πλέον και δική μας.Τότε είμαστε εμείς η ίδια η διδασκαλεία (τρόπος ζωής). Δεν υπάρχουν μυήσεις «Μύηση είναι η ίδια η ζωή, βιωμένη με σοφία» «όταν αλλάζουμε την ψυχολογική σχέση του νου με την ύλη, τότε η ατομική κίνηση λαμβάνει μια ριζική αλλαγή και η φυσική ύλη, το φυσικό σώμα, μπορεί να εγκαταλείψει τον τρισδιάστατο κόσμο και να περάσει στην τέταρτη, πέμπτη, ή έκτη διάσταση του διαστήματος». «Μην ξεχνάτε ποτέ ότι δεν είναι η ζωή και τα γεγονότα τα οποία  νικούν, είναι το άτομο που υπερνικά στο πρόσωποτης ζωής και των γεγονότων. Η ζωή συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με τους θριάμβους η με τις καταστροφές. Είναι μονό το πρόσωπο το οποίο μπορεί να τροποποιήσει τα γεγονότα τα οποία συμβαίνουν σε αυτόν» Lakhsmi

http://atheatos.blogspot.gr/

www.UrantiaCenter.gr

banner oikogenia

banner paragelies 2 1

Χρήστος Κιτσινάμας

Christos

info@urantiacenter.gr

Κιν. 697 4820 269

   Χρήστος Κιτσινάμας

facebook

      kryon Hellas 

facebook

  

Κρύων, Ποιος Είσαι;

10396295 826657417424074 2500962341146178147 n

Ιησού, Ποιος Είσαι;

aajeW5GL

Ο Ανώτερος Αγγελικός σου Εαυτός

ceb1cebdcf8ecf84ceb5cf81cebfcf82 ceb5ceb1cf85cf84cf8ccf82 cf86cf89cf84ceb5ceb9cebdceae cebaceb5cf87ceb1ceb3ceb9ceac

Η Μετάβαση του Πλανήτη στη Νέα Γη

10427315 10152763893429232 1753279288421328215 n

Παράλληλη Γη

fullmoon

Επαφή με τους Πνευματικούς σας Οδηγούς

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτιά διαλογισμός

Ο Κοσμικός πόνος της γέννησης

720 849392a8b1a96a459a54b7b167387784

Ιησούς: Ο Φωτεινός Εαυτός σας

Σχετική εικόνα

Η ταυτότητα των «Εργατών του Φωτός»

twin flame heart

Η γαλαξιακή ιστορία των Εργατών του Φωτός

oneness

Οι «Εργάτες του Φωτός» ενσαρκώνονται στη γη

2e97620026b4d1b8ac71eb7196e7a914

 

H αποστολή του εργάτη του φωτός

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανώτερος Εαυτός 

«Τα Χαρακτηριστικά του Κομιστή Σπίρτων»

Η Πορεία του Πρωταρχικού Δημιουργού

9c6fe1c968db328e216ec811fa7a37c6 XL

Η Ιστορία του Γαλαξία σας

galaxias4

ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Σχετική εικόνα

Η ιστορία της ανθρωπότητας

Το Νόημα της Ζωής – Ποιοι Είστε – Το Μεγάλο Σχέδιο

ob eb0c46 11209410 518718224960138 2187445786763 1

Ταξίδια ψυχής!

220px Psyche et LAmour

Η Γαία μιλά

spirit elements

Το 2014 Νέα Εποχή Παγετώνων άρχισε!

Οι ενέργειες της Νέας Γης

Αγρογλυφικά

aa6903b5b0d3b96bcdc5 1428191680

Το Ιερό συμβολαιό μας

iero simvolaio

Άγγελοι στη Γη

neraides1

Η Αλήθεια για τους Αγγέλους

Angel of Light

Η βασιλεία των ουρανών

550 334 230193

Ταξίδι μέσα από το Φως

Screenshot 11 1

"Γειωτές" της Ενέργειας

agioy pneymatos

Αρχάγγελος Μιχαήλ Διαλογισμός

Αποτέλεσμα εικόνας για Αρχαγγελος Μιχαήλ

Η Επταετία της Κάθαρσης

Fφωτια

Ζώντας στην 5η Διάσταση

5278144 lg

Και τον Θεό ποιος τον έκανε;

0000

«Εγώ Ειμί ο Ων»

Moses41

Θεέ μου, Θεέ μου γιατί με εγκατέλειψες;

robert powell1 570 776x600

Eίναι πολύ σημαντικό να ακυρώσετε το κάρμα σας!!!

«Προσδιορισμός της Γηραιάς Ψυχής»

indians1

Γνωρίζετε πόσο γραμμικοί είστε;

Δαυίδ ο αγαπητός...

Άνοιγμα Ιερού Χώρου

Σχετική εικόνα

Τι είναι τα Ζώα Δύναμης

Αποτέλεσμα εικόνας για power animal

Νότος: Φίδι

Αποτέλεσμα εικόνας για φίδι

Δύση: Ιαγουάρος (τζάγκουαρ)

 Αποτέλεσμα εικόνας για Ιαγουάρος Τζαγκουαρ

Βορράς: Κολιμπρί

Αποτέλεσμα εικόνας για κολιμπρί

Ανατολή: Αετός

Αποτέλεσμα εικόνας για Αετός