urantia logo

 Urantia metopi

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

        Λιάνα Τελειώνη

facebook

Λιάνα Τελειώνη -

Κανάλι youtube

 

αρχείο λήψης Λιάνα

Επίτευξη Στόχων με την μέθοδο του EFT

EFT

Κβαντικό Άλμα - Δυνατή Τεχνική

kvantiki theoria kanei zwh kalyteri 612x400

Ανεβάστε την ενεργειακή σας δόνηση για πλούτο - Άσκηση

πνευματικός σας πλούτος Δίας 1

Διαχείριση του Άγχους

3 DVD

Νεότητα-Λάμψη-Ευεξία

DVD 9

Βελτίωσε την Υγεία σου

6 DVD 2

ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

O Ιδανικός Σύντροφος

στη Ζωή σου

4 DVD

Απέκτησε το Ιδανικό

Βάρος

2 DVD

Αυτοπεποίθηση &

Αυτοεκτίμηση

DVD 7

Ενεργοποίηση Πλούτου

DVD 8

Διακοπή Καπνίσματος

1 DVD

Απαλλαγή από αϋπνία

5 DVD

Ευλογημένη Γονημότητα

gonimotota

Κρύων: Δωρεάν Βιβλία

banner kryon

Η Σοφία του Κρύων

Αποτέλεσμα εικόνας για Kryon

The Urantia Book Δωρεάν 4 Βιβλία

κατάλογος

Dr. Robert Morse! - Σώζει Ζωές!!!

Σχετική εικόνα

 Î£Ï‡ÎµÏ„ική εικόνα

Τι ειναι τα αρχέτυπα;

Αρχέτυπα σαν όρος σημαίνει κάτι που είναι αρχικό, πρότυπο κάτι που λειτουργεί σαν υπόδειγμα.
Σύμφωνα με τον Καρλ Γιουνγκ το συλλογικό ασυνείδητο είναι μια περιοχή που είναι κοινή σε όλους τους ανθρώπους και περιλαμβάνει μνήμες από αρχαίες εμπειρίες του είδους μας, οι οποίες εκπροσωπούνται μέσα από συμβολισμούς, όνειρα και μύθους. Αυτά τα συμβολικά περιεχόμενα του συλλογικού ασυνειδήτου ονομάζονται αρχέτυπα.

Τα αρχέτυπα μας επιδρούν στην ζωή μας με οχτώ βασικούς τρόπους:

1) Όταν νοιώθουμε απογοήτευση ένα αρχέτυπο ενεργοποιείται στη ζωή μας, δηλαδή ζούμε μια ιστορία με έναν τρόπο. Συνειδητοποιώντας το αρχέτυπο που είναι σε δράση μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την ιστορία και να αντιμετωπίσουμε αυθεντικά νέες προκλήσεις.

2) Τα αρχέτυπα μας βοηθούν να ωριμάσουμε και να αναπτυχθούμε. Όπως τα προγράμματα των υπολογιστών που συνεχώς αναβαθμίζονται. Έτσι κατά παρόμοιο τρόπο, τα αρχέτυπα επίσης αναπτύσσονται καθώς εκδηλώνονται στη ζωή μας, εξελίσσονται όπως ακριβώς και εμείς.

3) Η κατανόηση των αρχέτυπων μας βοηθάει να συνάψουμε ειρήνη με τον εαυτό μας και την ζωή. Διαφορετικά αρχέτυπα κυριαρχούν σε διαφορετικά στάδια της ζωή μας· και σε διαφορετικές καταστάσεις. Το καθένα φέρνει ένα δώρο. Όταν σταματήσουμε να τιμωρούμε τον εαυτό μας, επειδή δεν καταφέρνει να ζει με τον τρόπο που νομίζουμε ότι θα έπρεπε, θα μπορέσουμε να αντιληφθούμε τα χαρίσματα που έχουμε αναπτύξει.

4) Η αναγνώριση των αρχετύπων θα μας δώσει την ελευθερία να διαλέξουμε τη ζωή που θέλουμε. Η γνωριμία με άλλα αρχέτυπα σε βοηθά να ξυπνήσεις τις άλλες δυνατότητες μέσα σου.

5) Όταν νοιώθουμε την έλλειψη ισορροπίας στη ζωή μας ίσως δείχνει ότι κάποιο το αρχέτυπο που είναι ενεργό στην παρούσα φάση, συγκρούεται με κάποιο ρόλο που παίζουμε στην ζωή μας.

6) Η επίγνωση του αρχετυπικού χάρτη που καθορίζει τη ζωή μας θα μας δώσει την ελευθερία να αποφύγουμε τα λάθη ή την επανάληψη των ίδιων λαθών.

7) Η αναγνώριση των αρχετύπων μας βοηθάει να καταλάβουμε καλύτερα τους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας , καθώς και τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τον κόσμο.

8) Η κατανόηση του αρχετυπικού χάρτη θα μας βοηθήσει να δούμε πέρα από τις ασυνείδητες προκαταλήψεις που επηρεάζουν τη ζωή μας.

 

Τα αρχέτυπα μέσα από το συλλογικό ασυνείδητο

 

Τι ορίζουμε ως συλλογικό ασυνείδητο

Σύμφωνα με τον Καρλ Γιουνγκ η ψυχή αποτελείται από τρία μέρη: τη συνείδηση, το προσωπικό ασυνείδητο και το συλλογικό ασυνείδητο. Το συλλογικό ασυνείδητο είναι η περιοχή της ψυχής του ατόμου που είναι πολύ πιο αρχαία από την προσωπική ζωή του ατόμου και μας επηρεάζει όλους. Είναι μια περιοχή που είναι κοινή σε όλους τους ανθρώπους και περιλαμβάνει μνήμες από αρχαίες εμπειρίες του είδους μας, οι οποίες φανερώνονται μέσα από συμβολισμούς, όνειρα και μύθους. Αυτά τα συμβολικά περιεχόμενα του συλλογικού ασυνειδήτου ονομάζονται αρχέτυπα. Αρχέτυπο σαν όρος σημαίνει κάτι που είναι αρχικό, πρότυπο κάτι που λειτουργεί σαν υπόδειγμα. Τα αρχέτυπα υπάρχουν μέσα στην ίδια την φύση, την τέχνη, τα όνειρα αναδύονται αυθόρμητα και αποκαλύπτουν αλήθειες που έχουν κρυφτεί από το συνειδητό μας κομμάτι.

Γνωρίζοντας τα αρχέτυπα του συλλογικού ασυνείδητου

Το Συλλογικό ασυνείδητο προσπαθεί  με τις αποκαλύψεις του να αποκαταστήσει την υγεία στην ανθρώπινη ψυχή. Αυτές κατά κάποιο τρόπο μας γλιτώνουν από την ψυχική αδράνεια και μας δείχνουν ότι υπάρχει κάτι μέσα μας, ασυμβίβαστο, μη αφομοιωμένο και συγκρουόμενο. Το συνειδητό και το ασυνείδητο συνυπάρχουν μέσα στο ίδιο το άτομο, σέβονται το ένα την ύπαρξη του άλλου και εναρμονίζονται. Ο άνθρωπος ολοκληρώνεται και εξελίσσεται μόνο όταν το συνειδητό και το ασυνείδητο μάθουν να συνυπάρχουν αρμονικά και να συμπληρώνει το ένα το άλλο.  Ο Jung πίστευε πως τ’ αρχέτυπα αναδύονται αυθόρμητα στο νου, ειδικά σε καταστάσεις κρίσεων. Μια κρίση ανοίγει την πύλη προς το Συλλογικό ασυνείδητο και επιτρέπει σε ένα αρχέτυπο να αποκαλύψει μια βαθιά αλήθεια κρυμμένη από τη συνείδηση.

Μερικά από τα ποια συνηθισμένα αρχέτυπα

Μέσα στο απέραντο φάσμα των συμβόλων με τα οποία ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή. Υπάρχει μία ιδιαίτερη και απόλυτα σημαντική κατηγορία που παίζει καθοριστικό ρόλο στην εσωτερική ζωή της ανθρωπότητας. Αυτά είναι τα αρχέτυπα του συλλογικού ασυνείδητου. Παρακάτω θα αναφέρουμε ενδεικτικά κάποια αρχέτυπα που υπάρχουν στο ασυνείδητο όλων μας.

Περσόνα:

Η περσόνα είναι το πρόσωπο, η εικόνα που βγάζει προς τα έξω ο κάθε άνθρωπος στην καθημερινότητα του, μια δημόσια μάσκα

Σκιά:

Η σκιά είναι κάποιες πλευρές του εαυτού που μπορεί να έχουν καταπιεστεί ή απορριφθεί. Είναι το κομμάτι που κρύβουμε από τους άλλους ανθρώπους γιατί θεωρούμε ότι είναι άσχημο. Ο Γιουνγκ λέει, ότι όσο λιγότερο αναγνωρίζει στην ενσυνείδητη ζωή του τη σκιά του κάποιος, τόσο πιο σκοτεινή είναι και όσο πιο σκοτεινή γίνεται αποκτάει περισσότερη δύναμη. Επίσης αναφέρει ότι » όσο ποιο μεγάλο είναι το δεντρό τόσο ποιο μεγάλη είναι και η σκιά του»….

Anima & Animus:

ANIMA o όρος επινοήθηκε και χρησιμοποιήθηκε από τον Γιούγκ για να υποδηλώσει το γυναικείο στοιχείο που κάθε άνδρας φέρει στο ασυνείδητο του με τη μορφή ενός αρχέτυπου. Κατά τον Γιούγκ, κάθε άνδρας έχει στο ασυνείδητο του ένα γυναικείο στοιχείο, μια γυναικεία κληρονομημένη ομαδική εικόνα γυναίκας, την anima. Αυτή είναι υπεύθυνη για τα γυναικεία χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του και της συμπεριφοράς του και τον βοηθάει στην κατανόηση και στις σχέσεις του με τις γυναίκες.

Ο ήρωας:

Ο ήρωας:συμβολίζει την εξέλιξη και την ανάπτυξη, που για να γίνει πρέπει το άτομο να βγει από τη ζώνη ασφάλειας και να περάσει τα εμπόδια που του επιτρέπουν τελικά όχι μόνο τα επιτεύγματα αλλά και την πνευματική κατανόηση της ζωής.

Τα αρχέτυπα  προϋπάρχουν και ενυπάρχουν μέσα στην ψυχή, είτε συλλογική είτε ατομική. Το αρχέτυπο μπορεί να εκδηλωθεί όχι μόνο σε στατική μορφή σαν εικόνα, αλλά και με μία δυναμική διαδικασία για να διαφοροποιήσει κάποια λειτουργία της συνείδησης. Στην πραγματικότητα όλες οι τυπικές ανθρώπινες εκδηλώσεις της ζωής, βιοψυχολογικές ή πνευματικές στηρίζονται σε μία αρχετυπική βάση.

 

 

 

 

   Χρήστος Κιτσινάμας

facebook

Χρήστος Κιτσινάμας - Κανάλι youtube

Christos

Είμαι ο Ιησούς ερχόμενος ξανά...

73095677 2497884060301393 8070960177362239488 n

Η αλληγορία του φωτός και του σκότους

3499

Κάντε χώρο για τους αγγέλους

45TYH

Κρύων, Ποιος Είσαι;

10396295 826657417424074 2500962341146178147 n

Ιησού, Ποιος Είσαι;

aajeW5GL

Ο Ανώτερος Αγγελικός σου Εαυτός

ceb1cebdcf8ecf84ceb5cf81cebfcf82 ceb5ceb1cf85cf84cf8ccf82 cf86cf89cf84ceb5ceb9cebdceae cebaceb5cf87ceb1ceb3ceb9ceac

Ο Κοσμικός πόνος της γέννησης

720 849392a8b1a96a459a54b7b167387784

Ιησούς: Ο Φωτεινός Εαυτός σας

Σχετική εικόνα

Η ταυτότητα των «Εργατών του Φωτός»

twin flame heart

Η γαλαξιακή ιστορία των Εργατών του Φωτός

oneness

Οι «Εργάτες του Φωτός» ενσαρκώνονται στη γη

2e97620026b4d1b8ac71eb7196e7a914

 

H αποστολή του εργάτη του φωτός

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανώτερος Εαυτός 

Η Πορεία του Πρωταρχικού Δημιουργού

9c6fe1c968db328e216ec811fa7a37c6 XL

Η Ιστορία του Γαλαξία σας

galaxias4

Η ιστορία της ανθρωπότητας

Η Γαία μιλά

spirit elements

Το 2014 Νέα Εποχή Παγετώνων άρχισε!

Άγγελοι στη Γη

neraides1

Ταξίδι μέσα από το Φως

Screenshot 11 1