urantia logo

 Urantia metopi

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

        Λιάνα Τελειώνη

facebook

Λιάνα Τελειώνη -

Κανάλι youtube

 

αρχείο λήψης Λιάνα

Επίτευξη Στόχων με την μέθοδο του EFT

EFT

Κβαντικό Άλμα - Δυνατή Τεχνική

kvantiki theoria kanei zwh kalyteri 612x400

Ανεβάστε την ενεργειακή σας δόνηση για πλούτο - Άσκηση

πνευματικός σας πλούτος Δίας 1

Διαχείριση του Άγχους

3 DVD

Νεότητα-Λάμψη-Ευεξία

DVD 9

Βελτίωσε την Υγεία σου

6 DVD 2

ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

O Ιδανικός Σύντροφος

στη Ζωή σου

4 DVD

Απέκτησε το Ιδανικό

Βάρος

2 DVD

Αυτοπεποίθηση &

Αυτοεκτίμηση

DVD 7

Ενεργοποίηση Πλούτου

DVD 8

Διακοπή Καπνίσματος

1 DVD

Απαλλαγή από αϋπνία

5 DVD

Ευλογημένη Γονημότητα

gonimotota

Κρύων: Δωρεάν Βιβλία

banner kryon

Η Σοφία του Κρύων

Αποτέλεσμα εικόνας για Kryon

The Urantia Book Δωρεάν 4 Βιβλία

κατάλογος

Dr. Robert Morse! - Σώζει Ζωές!!!

Σχετική εικόνα

YinYang

Σχετική εικόνα

«Όλα έχουν και τη Yin και τη Yang πλευρά τους». Πολλοί πιστεύουν πως το σύμβολο αυτό αντιπροσωπεύει την ισορροπία, την αρμονία και την ειρήνη. Άλλοι πιστεύουν πως ο συμβολισμός του εκφράζει το ότι υπάρχει λίγο κακό στο καλό και λίγο καλό στην πλευρά του κακού (δηλαδή ότι δεν υπάρχει απόλυτο καλό η κακό). Κατά βάθος ισχύουν και τα δύο..

Οι ρίζες του YinYang

Η ουσία της φιλοσοφίας του YinYang βρίσκεται στον Ταοϊσμό, μία θρησκεία εκτεταμένη στην Κίνα από την αρχαιότητα. Στον Ταοϊσμό το Τάο, λέξη η οποία μεταφράζεται ελεύθερα ως «Το μονοπάτι», είναι η πηγή όλων των πραγμάτων, η απόλυτη πραγματικότητα  και όλο το σύμπαν λειτουργεί με βάση αυτή την αρχή. Όπως είναι γεγονός σε πολλές θρησκείες της Ανατολής, η ιδέα αυτή δεν μπορεί να κατανοηθεί διανοητικά καθώς περιγράφει την πραγματικότητα πάνω από τη νόηση. Άρα σύμφωνα με τις ταοϊστικές διδασκαλίες, η αλήθεια του Τάο μπορεί να κατανοηθεί μόνο έμμεσα ή μέσω μιας εξελικτικής διαφωτιστικής ζωής. Η ευτυχία αποκτιέται με το να ζει κανείς στη ροή του Τάο, η οποία είναι και η ροή του σύμπαντος. Η πεποίθηση αυτή δεν έχει προσωποπαγή Θεό.

Σε πιο λοιπόν σημείο εμφανίζεται το YinYang? Το Τάο είναι χωρισμένο σε δύο άλλες αντίθετες αρχές, ή δύο αρχές που αντιτίθενται η μία στις ενέργειες της άλλης, το Yin και το Yang. Μέσα από τη δυναμική του YinYang, το Τάο δημιουργεί όλα τα φαινόμενα. «Δεδομένου ότι το Τάο είναι εξαιρετικά αρμονικό, ο κόσμος βρίσκεται σε μία κατάσταση συνεχούς δυσαρμονίας.» Όλα τα αντίθετα που διακρίνονται στο σύμπαν μπορεί να μετατραπούν από τις μεταξύ τους αντίθετες δυνάμεις. Το Yin και το Yang πετυχαίνουν αλλαγές στο σύμπαν μέσα από τα πέντε στοιχεία(wuhsing) Όλες οι αλλαγές στο σύμπαν μπορούν να γίνουν κατανοητές με τις λειτουργίες του YinYang και την πορεία των πέντε φυσικών παραγόντων (θεωρία των πέντε στοιχείων).

Η φιλοσοφία του YinYang λοιπόν έχει τις ρίζες της στον Ταοισμό, φιλοσοφία η οποία είναι υπέρμαχος της φυσικής προσπάθειας, και στο IChing, το Βιβλίο των Αλλαγών. Οι τάσεις και οι εσωτερικές διδασκαλίες αντλούνται από τη σχέση ανάμεσα στο Yin και στο Yang, δύο πρωταρχικές αρχές που δημιουργούν και κρατούν την ισορροπία στο σύμπαν μέσω της αλληλεπίδρασής τους.

Yin Yang (Tai Chi Tu)

                                                                                                                                                                              Αποτέλεσμα εικόνας για yin yang

Πρόκειται λοιπόν για ένα πανάρχαιο σύμβολο. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε κινέζικα ιστορικά έγγραφα που χρονολογούνται κοντά στα 3000 έτη πριν.  H αυθεντική ονομασία του συμβόλου αυτού, που όλοι οι άνθρωποι είναι οικείοι μαζί του με την ονομασία YinYang, είναι TaiChiTu. Η ορολογία YinYang έχει υιοθετηθεί στον καθημερινό λόγο, συνήθως με εκφράσεις όπως «Όλα έχουν και τη Yin και τη Yang πλευρά τους».

Είναι ένα κυκλικό σύμβολο, μισό μαύρο μισό λευκό, με μία λευκή τελεία στη μαύρη πλευρά και μία μαύρη στη λευκή πλευρά.

Ο κύκλος συμβολίζει την ολότητα και το άπειρο του Chi (ζωτική ενέργεια). Δεν υπάρχει ούτε αρχή ούτε τέλος, διαπερνά μέσα από την ολότητα. Ο εξωτερικός αυτός κύκλος είναι το Σύμπαν που εμπεριέχει το Yang (φως) και το Yin (σκοτάδι).

Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτούς τους δύο κυκλικούς τομείς είναι καμπυλοειδής. Αυτό δηλώνει μία κίνηση και μία διαρκή ροή του Yin μέσα στο Yang και του Yang μέσα στο Yin. Έχουν τη δυνατότητα να μεταβάλλουν το ένα το άλλο και να εξελίσσεται το ένα μέσα από το άλλο, μέσω μιας ασταμάτητης διαδικασίας αλληλεπίδρασης. H αναλογία των χρωμάτων είναι ίδια, άρα τα δύο στοιχεία είναι εξίσου ισορροπημένα.

Μέσα στα μεγάλα τμήματα κάθε χρώματος υπάρχει μία τελεία του αντίθετου χρώματος . Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως ένας μικρός σπόρος. Τα πάντα περιέχουν ένα σπόρο από το αντίθετό τους, συμβολίζει ότι τα πάντα περιέχουν το Yin και το Yang. Άρα δεν είναι απόλυτα μαύρο ή λευκό, ακριβώς όπως και στη ζωή δεν είναι όλα μαύρα ή άσπρα, και δε μπορεί το ένα να υπάρξει χωρίς το άλλο.

Ενώ το Yin  είναι μαύρο, παθητικό, ψυχρό, ασθενές, το Yang είναι φωτεινό, ενεργό, θερμό και δυνατό. Ο σχηματισμός του συμβόλου δίνει μία αίσθηση μιας συνεχούς κίνησης των δύο αυτών ενεργειών, το Yin προς το Yang και το Yang προς το Yin, πράγμα που προκαλεί την διαδραμάτιση των πάντων: όπως τα πράγματα διαστέλλονται και συστέλλονται και η θερμοκρασία αλλάζει από ζεστό σε κρύο.

Το Yin και το Yang δεν αποκλείουν το ένα το άλλο. Είναι αλληλεξαρτώμενα. Το ένα καταναλώνει το άλλο, αλλά συγχρόνως αλληλοστηρίζονται και αλληλοϋποστηρίζονται.       

                                     Yin                     Yang

Φύση                        Θηλυκό              Αρσενικό            

                                 Παθητικό            Ενεργητικό            

                                 Δέχεται              Δημιουργεί      

                                Μαλακό              Σκληρό            

                                 Σκοτεινό             Φωτεινό

 

Συμβολισμός          Φεγγάρι                Ήλιος

                                  Τίγρης                Δράκος

                                  Βοράς                 Νότος

Χρώμα                      Μαύρο                Άσπρο      

Αριθμός                    Ζυγός                 Μονός

Αρχέτυπη έννοιαΒόρεια πλευρά       Νότια πλευρά του λόφου 

Θεωρία των πέντε στοιχείων

Αποτέλεσμα εικόνας για Τα πέντε στοιχεία

Το Yin και το Yang παράγουν τα πέντε στοιχεία (wuhsing), τα οποία είναι το μέταλλο, το ξύλο, η φωτιά, το νερό και η γη. Ό, τι έχει ζωή βρίσκεται σε  μία σταθερή κατάσταση ροής. Στην πραγματικότητα, το μόνο πράγμα για το οποίο μπορεί κανείς να είναι σίγουρος είναι η αλλαγή.

Συμβολίζουν τις δύο αντίθετες, αντικρουόμενες δυνάμεις που λαμβάνουν μέρος σε κάθε ενέργεια και οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη δυναμική του σύμπαντος. Το Yin και το Yang  λειτουργούν στο σύμπαν κυρίως μέσω της επίδρασης των πέντε στοιχείων: Γη (Κρόνος), Νερό (Ερμής), Μέταλλο (Αφροδίτη), Ξύλο (Δίας) και Φωτιά (Άρης). Τα 5 αυτά στοιχεία υπό την καθοδήγηση των πέντε πλανητών, μαζί με του Ήλιου και Σελήνης, αποτελούν τους επτά κυβερνήτες. Καθένα από τα στοιχεία μπορούν επίσης να αντιπροσωπεύουν την αέναη ροή του YinYang, επομένως οι συνδυασμοί όλων αυτών θα μπορούσαν να παράγουν ένα μεγάλο αριθμό πιθανοτήτων και αστρολογικών εναλλαγών.

Χρήση του YinYang στην καθημερινή ζωή

·  Ο συμβολισμός του YinYang αποτελεί βάση του FengShui. Το FengShui είναι μια φιλοσοφία που αποσκοπεί στην οργανωτική και ενεργειακή αρμονία ενός χώρου, βάση των πέντε στοιχείων της κινέζικης παράδοσης και των σημείων του ορίζοντα (τα οποία αποτελούν χαρακτηριστικά στοιχεία της yinyang φιλοσοφίας).

·  Η φιλοσοφία του συμβόλου χρησιμοποιείται εκτενώς στις κινέζικες εναλλακτικές ιατρικές πρακτικές. Κάθε αρρώστια είναι και μία διαταραχή της ισορροπίας ανάμεσα στο Yin και στο Yang. Οι τεχνικές του βελονισμού, για παράδειγμα, χρησιμοποιούνται για να επαναφέρουν την ισορροπία του των δύο αυτών στοιχείων, για να επανέλθει η σωστή ροή του Chi.

Απολύτως κατανοητό μπορεί να γίνει και από αυτούς που ασχολούνται με τις ανατολικές πολεμικές τέχνες όπως το KungFu και το TaiChi,  και ιδιαίτερα με το Άι Κίντo. Το Yin  είναι ο εγωισμός , το μίσος και η παρακμή. ToYang είναι η ανιδιοτέλεια, η αγάπη και η τάξη. Οι πολεμιστές εκπαιδεύονται για να πετύχουν την ισορροπία και να περάσουν το δρόμο για την αυτοπραγμάτωση. Και μέσα από αυτή την ισορροπία εξαρτώνται οι κινήσεις των δύο αντιπάλων..

http://www.artofwise.gr

www.UrantiaCenter.gr

   Χρήστος Κιτσινάμας

facebook

Χρήστος Κιτσινάμας - Κανάλι youtube

Christos

Είμαι ο Ιησούς ερχόμενος ξανά...

73095677 2497884060301393 8070960177362239488 n

Η αλληγορία του φωτός και του σκότους

3499

Κάντε χώρο για τους αγγέλους

45TYH

Κρύων, Ποιος Είσαι;

10396295 826657417424074 2500962341146178147 n

Ιησού, Ποιος Είσαι;

aajeW5GL

Ο Ανώτερος Αγγελικός σου Εαυτός

ceb1cebdcf8ecf84ceb5cf81cebfcf82 ceb5ceb1cf85cf84cf8ccf82 cf86cf89cf84ceb5ceb9cebdceae cebaceb5cf87ceb1ceb3ceb9ceac

Ο Κοσμικός πόνος της γέννησης

720 849392a8b1a96a459a54b7b167387784

Ιησούς: Ο Φωτεινός Εαυτός σας

Σχετική εικόνα

Η ταυτότητα των «Εργατών του Φωτός»

twin flame heart

Η γαλαξιακή ιστορία των Εργατών του Φωτός

oneness

Οι «Εργάτες του Φωτός» ενσαρκώνονται στη γη

2e97620026b4d1b8ac71eb7196e7a914

 

H αποστολή του εργάτη του φωτός

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανώτερος Εαυτός 

Η Πορεία του Πρωταρχικού Δημιουργού

9c6fe1c968db328e216ec811fa7a37c6 XL

Η Ιστορία του Γαλαξία σας

galaxias4

Η ιστορία της ανθρωπότητας

Η Γαία μιλά

spirit elements

Το 2014 Νέα Εποχή Παγετώνων άρχισε!

Άγγελοι στη Γη

neraides1

Ταξίδι μέσα από το Φως

Screenshot 11 1