urantia logo

 Urantia metopi

        Λιάνα Τελειώνη

facebook

Λιάνα Τελειώνη -

Κανάλι youtube

 

αρχείο λήψης Λιάνα

Επίτευξη Στόχων με την μέθοδο του EFT

EFT

Κβαντικό Άλμα - Δυνατή Τεχνική

kvantiki theoria kanei zwh kalyteri 612x400

Ανεβάστε την ενεργειακή σας δόνηση για πλούτο - Άσκηση

πνευματικός σας πλούτος Δίας 1

Διαχείριση του Άγχους

3 DVD

Νεότητα-Λάμψη-Ευεξία

DVD 9

Βελτίωσε την Υγεία σου

6 DVD 2

ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

O Ιδανικός Σύντροφος

στη Ζωή σου

4 DVD

Απέκτησε το Ιδανικό

Βάρος

2 DVD

Αυτοπεποίθηση &

Αυτοεκτίμηση

DVD 7

Ενεργοποίηση Πλούτου

DVD 8

Διακοπή Καπνίσματος

1 DVD

Απαλλαγή από αϋπνία

5 DVD

Ευλογημένη Γονημότητα

gonimotota

Κρύων: Δωρεάν Βιβλία

banner kryon

Η Σοφία του Κρύων

Αποτέλεσμα εικόνας για Kryon

The Urantia Book Δωρεάν 4 Βιβλία

κατάλογος

Dr. Robert Morse! - Σώζει Ζωές!!!

Σχετική εικόνα

b435637913002925b8a061161b217d58

Jeshua channelled

by Pamela Kribbe

      Αγαπημένοι μου, σας καλωσορίζω με μεγάλη χαρά και ευτυχία σ’ αυτό το χώρο που ήρθατε να ακούσετε εμένα, έναν παλιό σας φίλο. Είμαι ο Γιέσουα (Jeshua).

Ήμουν γνωστός ανάμεσά σας ως Ιησούς. Υπήρξα άνθρωπος και ξέρω τι θα πει να είσαι άνθρωπος. Ήρθα να σας βοηθήσω να καταλάβετε τον εαυτό σας.

       Όλοι εσείς που με ακούτε τώρα και θα με διαβάσετε αργότερα είστε εργάτες του φωτός. Είστε άγγελοι του φωτός που ξεχάσατε ποιοι είστε. Περάσατε πολλές δοκιμασίες κατά τη διάρκεια των ζωών σας. Ξέρω κι εγώ πολύ καλά αυτές τις δοκιμασίες.

       Φτάσατε σ’ ένα σημείο στην ιστορία της ψυχής σας που έχετε ολοκληρώσει έναν κύκλο ζωών. Τώρα συνδέεστε όλο και περισσότερο με τον Ανώτερο Εαυτό σας, το μέρος του εαυτού σας που δεν εξαρτάται από χώρο και χρόνο. Επιτρέπετε όλο και περισσότερο αυτό το μέρος του εαυτού σας να εισχωρήσει στην καθημερινή σας ζωή.

       Όμως ακόμα σας είναι δύσκολο να κρατήσετε αυτή τη σύνδεση σταθερή, επειδή ξεχάσατε ότι  εσείς είστε αυτή η πηγή του φωτός. Παρ’ όλα αυτά αρχίσατε το πνευματικό σας ταξίδι και στην πορεία νιώσατε την επιθυμία, ακόμα και το κάλεσμα, να βοηθήσετε  κι άλλους  ανθρώπους στην πορεία τους προς την εσωτερική ανάπτυξη και την αυτογνωσία. Είναι φυσικό, ιδιαίτερα για τους εργάτες του φωτός, να θέλετε να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας και τις ενοράσεις σας με τους άλλους.  Είστε όλοι γεννημένοι δάσκαλοι και θεραπευτές.

        Από τη στιγμή όμως που θα αναλάβετε το ρόλο του θεραπευτή  και του δασκάλου είναι πιθανό να πέσετε σε διάφορες παγίδες. Αυτές οι παγίδες είναι το αποτέλεσμα λανθασμένων πεποιθήσεων σχετικά με την πνευματική καθοδήγηση, πεποιθήσεις οι οποίες με τη σειρά τους προέρχονται από λανθασμένες αντιλήψεις σχετικά με τη φύση της θεραπείας και το ρόλο του θεραπευτή.  Θα ήθελα να μιλήσω σήμερα γι’ αυτές τις παγίδες.

Τι είναι θεραπεία;

        Ποια είναι η ουσία της θεραπείας; Τι συμβαίνει, όταν κάποιος «γίνεται καλά» σε φυσικό ή συναισθηματικό ή ψυχολογικό επίπεδο;  Αυτό που συμβαίνει είναι ότι αυτό το άτομο μπορεί να συνδεθεί πάλι με το εσωτερικό του φως, με τον Ανώτερο Εαυτό του. Αυτή η σύνδεση έχει ένα θεραπευτικό αποτέλεσμα σε όλα τα επίπεδα.

        Αυτό που όλοι ψάχνουν σε έναν θεραπευτή ή δάσκαλο είναι ένας ενεργειακός χώρος που θα τους επιτρέψει να επανασυνδεθούν με το εσωτερικό τους φως, το μέρος του εαυτού τους που ξέρει και καταλαβαίνει. Ο δάσκαλος και ο θεραπευτής μπορούν να προσφέρουν αυτό το χώρο, επειδή έχουν ήδη πετύχει αυτή τη σύνδεση μέσα τους. Ο θεραπευτής έχει στη διάθεσή του μια συχνότητα, μια δόνηση που εμπεριέχει τη λύση στο πρόβλημα του πελάτη. Το να είσαι δάσκαλος ή θεραπευτής σημαίνει ότι έχεις τη θεραπευτική δόνηση στο ενεργειακό σου πεδίο και την προσφέρεις και στους άλλους. Αυτό είναι όλο και τίποτα άλλο.

        Βασικά είναι μια διαδικασία που συμβαίνει χωρίς λόγια ή πράξεις. Είναι η ενέργεια που δίνει το θεραπευτικό αποτέλεσμα. Είναι η φωτεινή ενέργειά σας που δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον άλλον να «θυμηθεί» αυτά που ήδη ξέρει.  Αυτή η ανάμνηση και αυτή η σύνδεση είναι που φέρνει τη θεραπεία. Όλες οι θεραπείες είναι ουσιαστικά αυτοθεραπείες.

        Η διδασκαλία και η θεραπεία δεν έχουν σχέση με συγκεκριμένες ικανότητες ή γνώσεις που μπορεί να πάρει κανείς από βιβλία ή μαθήματα.  Η θεραπευτική ικανότητα δεν αποκτάται με κάτι εξωτερικό. Έχει σχέση με τη «συχνότητα της λύσης των προβλημάτων» που βρίσκεται στο ενεργειακό σας πεδίο ως αποτέλεσμα της εσωτερικής σας ανάπτυξης και της διαύγειας της συνειδητότητάς σας. Συνήθως, ασχολείστε ακόμα με την πνευματική σας ανάπτυξη ως δάσκαλος ή θεραπευτής. Όμως κάποια μέρη του ενεργειακού σας πεδίου έχουν γίνει τόσο καθαρά που μπορεί να έχουν θεραπευτική επίδραση στους άλλους.

       Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι δεν απαιτείται σκληρή δουλειά για αυτό το αποτέλεσμα. Ο πελάτης αποφασίζει αν θα αφομοιώσει ή όχι την ενέργεια που του δίνετε, αν θα της επιτρέψει να μπει μέσα του. Η επιλογή είναι δική του. Η θεραπευτική σας επίδραση δεν οφείλεται στις γνώσεις που έχετε αλλά σε αυτό που είστε, στο εσωτερικό μονοπάτι που ακολουθείτε.  Μπορείτε να βοηθήσετε πραγματικά τους άλλους  σε προβλήματα που τα είχατε κάποτε και εσείς. Το φως σας λάμπει σαν φάρος για τους ανθρώπους που είναι ακόμα εγκλωβισμένοι σ’ αυτά τα προβλήματα και τους προτρέπει με ευγένεια να τα ξεπεράσουν.

       Είστε ένας πραγματικός μάστερ σε προβλήματα που έχετε αυτοθεραπεύσει. Η σοφία σας βασίζεται στην εσωτερική γνώση και στην αυθεντική εμπειρία. Το κλειδί για τη μετατροπή κάποιου σε δάσκαλο και θεραπευτή είναι η αυτοθεραπεία, η ανάληψη της ευθύνης για τα εσωτερικά του τραύματα και η κάλυψή τους με το φως της συνείδησής του. Είναι η ικανότητά σας να αυτοθεραπευτείτε που σας κάνει εργάτη του φωτός.  Αυτό δημιουργεί την «ενέργεια της λύσης» στην ύπαρξή σας, που δείχνει στους άλλους το δρόμο για τη δική τους αυτοθεραπευτική δύναμη.

         Όταν ασχολείστε με πελάτες ή άλλους ανθρώπους στο περιβάλλον σας, συνήθως «διαβάζετε» την ενέργεια τους. Συνδέεστε διαισθητικά μαζί τους, όταν τους ακούτε, τους δίνετε συμβουλές και τους κάνετε ενεργειακή θεραπεία.  Ωστόσο και ο πελάτης σας «διαβάζει» και συνειδητά ή ασυνείδητα απορροφά την ενέργειά σας. Διαισθάνονται αν αυτά που λέτε είναι σε συμφωνία με τον εαυτό σας και με την ενέργεια που εκπέμπετε.  Διαισθάνονται αυτό που είστε ανεξάρτητα από τις πράξεις σας και τα λόγια σας.

         Όταν οι πελάτες αισθάνονται ελεύθεροι και ασφαλείς μαζί σας, όταν αισθάνονται ότι περιβάλλονται από μια συνειδητότητα που τους δίνει τη δύναμη να εμπιστευτούν την εσωτερική τους γνώση, τότε ό,τι λέτε και κάνετε είναι θεραπευτικό. Όταν τα λόγια σας και οι πράξεις σας υποστηρίζονται από αυτό που είστε, τότε γίνονται φορείς φωτός και αγάπης που μπορούν να οδηγήσουν τον πελάτη στον πυρήνα της δικής του αγάπης και του δικού του φωτός.

         Όταν κάποιος ζητάει βοήθεια με ειλικρίνεια, αυτός είναι ανοιχτός στην ενέργειά σας με τέτοιο τρόπο που μπορεί να επηρεαστεί από το καθαρότερο μέρος της δικής σας ενέργειας, το μέρος που δεν έχει σχέση με τα βιβλία που διαβάσατε και τις ικανότητες που αποκτήσατε. Είναι το αποτέλεσμα μιας προσωπικής αλχημείας, μιας προσωπικής μεταμόρφωσης της συνείδησης που φέρνει τη δική σας σφραγίδα. Θα ήθελα να το τονίσω αυτό, επειδή οι εργάτες του φωτός (οι άνθρωποι που από τη φύση τους αισθάνονται έντονα την ανάγκη να βοηθήσουν τους άλλους) ψάχνουν συνέχεια για το νέο βιβλίο, τη νέα μέθοδο και τη νέα ικανότητα που θα τους κάνει καλύτερους θεραπευτές και δασκάλους. Η πραγματική θεραπεία όμως είναι κάτι πολύ απλό.

         Όταν ζούσα στη Γη, έδινα ενέργεια με τα μάτια, η οποία είχε ένα άμεσο θεραπευτικό αποτέλεσμα στους ανθρώπους που ήταν ανοιχτοί σ’ αυτή.  Δεν είναι ένα μαγικό τρικ ή κάποια μοναδική ικανότητα που είχα. Ήμουν σε επαφή με την εσωτερική πηγή της αλήθειας.  Εξέπεμπα με τρόπο φυσικό το θεϊκό φως και την αγάπη που είχα από τον Πατέρα -όπως έχετε και εσείς- και άγγιζα τους άλλους με αυτά.  Το ίδιο ισχύει και για εσάς. Δε διαφέρετε από εμένα. Πορευτήκατε στο ίδιο εσωτερικό μονοπάτι και περάσατε τις ίδιες δοκιμασίες και λύπες, για να βρεθείτε στο ίδιο σημείο που βρέθηκα και εγώ, όταν ζούσα στη Γη.  Γίνεστε όλοι συνειδητά Χριστικά όντα.

        Η Χριστική Ενέργεια είναι ο πνευματικός σας προορισμός και ενσωματώνετε αυτή την  ενέργεια σταδιακά στην καθημερινή σας ύπαρξη. Είναι ο Χριστός μέσα σας που θεραπεύει και διδάσκει.  Μπορεί να νομίζετε ότι ακόμα είστε μαθητές, αλλά σας λέω ότι η εποχή αυτή  τελείωσε.  Είναι καιρός να καταλάβετε ότι είστε δάσκαλοι.  Είναι καιρός να εμπιστευτείτε το Χριστό μέσα σας και να φέρετε την ενέργειά του στη καθημερινότητά σας.

        Για να γίνετε ένα με το Χριστό μέσα σας και να διδάξετε και να θεραπεύσετε με την ενέργειά του, πρέπει να αφήσετε πολλά πράγματα πίσω σας. Αυτά αντιπροσωπεύουν τις παγίδες στις οποίες μπορεί να πέσετε στην προσπάθειά σας να γίνετε δάσκαλοι και θεραπευτές. Θα χωρίσω αυτές  τις παγίδες σε τρεις κατηγορίες.

Α) Παγίδες του νου

         Είστε πολύ καλοί στο να αναλύετε τα πράγματα και να τα βάζετε σε κατηγορίες με βάση κάποιο γενικό πλαίσιο αναφοράς. Αυτό μπορεί να βοηθάει σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά γενικά το σκεπτόμενο μέρος του εαυτού σας ανήκει στον κόσμο της δυαδικότητας.  Με τη δυαδικότητα εννοώ μια μορφή συνειδητότητας που χωρίζει τα πράγματα σε καλά ή κακά, φωτεινά ή σκοτεινά, υγιή ή άρρωστα, αρσενικά ή θηλυκά, φιλικά ή εχθρικά, κλπ. Είναι ένα είδος συνειδητότητας που της αρέσει να χωρίζει και να βάζει ετικέτες και δεν αναγνωρίζει την ενότητα που κρύβεται πίσω από όλα τα φαινόμενα. Της αρέσει να δουλεύει με γενικές αρχές και την ορθολογιστική αντικειμενική εφαρμογή τους στις επιμέρους περιπτώσεις.  Δεν λαμβάνει υπόψη της την πιο άμεση προσέγγιση στην πραγματικότητα, τη διαισθητική γνώση, τη γνώση μέσα από την εσωτερική αίσθηση.

         Η Χριστική Ενέργεια βρίσκεται έξω από τη δυαδικότητα.  Η Χριστική Ενέργεια είναι η ροή της Ύπαρξης που βρίσκεται πίσω από τις πολικότητες.  Όμως ο νους δεν αναγνωρίζει αυτό το μυστικό επίπεδο της ενότητας. Θα ήθελε να διαχωρίσει τον ωκεανό της Ύπαρξης σε διάφορα μέρη και να τα κατηγοριοποιήσει με τρόπο που μπορεί να τα συλλάβει με τη λογική. Στο νου αρέσει να φτιάχνει θεωρίες που να μπαίνουν πάνω από την πραγματικότητα και τη άμεση εμπειρία. Αυτό είναι χρήσιμο και ωφέλιμο, ειδικά σε πρακτικά θέματα, αλλά όχι στη διδασκαλία και τη θεραπεία, γιατί αυτές προέρχονται από την καρδιά.

         Αν προσεγγίσετε τον πελάτη από ένα θεωρητικό πλαίσιο, θα προσπαθήσετε να βάλετε τα ατομικά συμπτώματα σε μια γενική κατηγορία και θα προσπαθήσετε να βρείτε λύσεις από τη θεωρία. Έτσι μαθαίνετε να εργάζεστε, όταν προετοιμάζεστε για ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός. Δε λέω ότι αυτό είναι λάθος, αλλά θα σας ζητήσω το εξής: Όταν εργάζεστε με κάποιον, προσπαθήστε να αφήσετε όλες τις σκέψεις και τους συλλογισμούς, όλες τις προκαταλήψεις και απλά ακούστε από την καρδιά σας. Από την εσωτερική σας σιωπή προσπαθήστε να συντονιστείτε με την ενέργεια του άλλου. Προσπαθήστε να αισθανθείτε με την καρδιά σας και τη διαίσθησή σας πώς είναι να είστε στη θέση του άλλου ατόμου. (Στο τέλος του μηνύματος υπάρχει ένας διαλογισμός που θα βοηθήσει σ’ αυτό.)

        Συχνά έχετε πολλές ιδέες σχετικά με το τι χρειάζεται κάποιος, για να λύσει τα προβλήματά του. Αναλύετε το πρόβλημα και σκέφτεστε την απάντηση και μπορεί κατά μεγάλο μέρος να έχετε δίκιο. Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι ιδέες σας μπορεί να μην είναι συντονισμένες με την ενέργεια του ανθρώπου στη παρούσα στιγμή. Μπορεί να μην έχετε ιδέα για το πώς αισθάνεται μέσα του. Η βοήθειά σας μπορεί να είναι αποδοτική, μόνο όταν είναι συντονισμένη με την ενεργειακή πραγματικότητα αυτού που βοηθάτε. Μπορεί να χρειάζεται μια τελείως διαφορετική προσέγγιση από αυτή που σας υπαγορεύει ο νους.

         Σας καλώ να δείτε τον άλλο μέσα από το ήρεμο, διαισθητικό μέρος του εαυτού σας. Αφήστε τον εαυτό σας να υπερβεί τη δυαδικότητα και να γεμίσει με τη συμπόνια του Χριστικού σας Εαυτού. Σας καλώ να εμπνευστείτε από την παρουσία του άλλου, όταν του προσφέρετε θεραπεία και διδασκαλία.

         Τότε η λύση είναι πολύ απλή. Αυτό που απαιτείται από εσάς δεν είναι η γνώση σας αλλά η σοφία σας. Δεν ζητά κανείς από εσάς την κρίση σας αλλά τη συμπόνια σας και τη βαθιά κατανόηση σας. Δεν είστε εδώ, για να βρείτε τη λύση, δεν είστε το πρόσωπο της εξουσίας. Είστε εδώ, για να είστε το πρόσωπο της αγάπης.

         Ας χρησιμοποιήσουμε ένα παράδειγμα, για να το κάνουμε αυτό πιο κατανοητό. Οι γονείς θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους στα προβλήματα που έχουν. Εξαιτίας της εμπειρίας τους οι γονείς μπορούν συχνά να αξιολογήσουν καλύτερα τις συνέπειες των πράξεων των παιδιών τους. Με βάση αυτή τη γνώση οι γονείς συχνά προειδοποιούν τα παιδιά τους.  Θέλουν να τα προστατέψουν και τα συμβουλεύουν να κάνουν αυτό που αυτοί θεωρούν σωστό.  Από την άποψη του νου αυτός είναι ένας καλός τρόπος να βοηθήσεις κάποιον. Σε μερικές περιπτώσεις αυτή είναι μια καλή προσέγγιση.

         Ωστόσο πολύ συχνά, αν ένας γονιός συντονιστεί με το παιδί του θα ανακαλύψει ότι το παιδί χρειάζεται από αυτόν κάτι τελείως διαφορετικό. Αυτό που συχνά χρειάζεται περισσότερο το παιδί είναι η εμπιστοσύνη και η επιβεβαίωση του γονέα.

«Έχε μου εμπιστοσύνη, άφησε με να είμαι αυτό που είμαι. Άσε με να κάνω λάθη και κράτησε την πίστη σου σε μένα.»

  Όταν συνδέεστε διαισθητικά με το παιδί σας και του δείχνετε εμπιστοσύνη, το ενθαρρύνετε να βασιστεί στη δική του διαίσθηση.  Έτσι θα πάρει μια απόφαση που θα το κάνει να αισθάνεται άνετα μ’ αυτήν και θα καταλαβαίνει το νόημά της. Αν όμως αναγκάσετε το παιδί σας να κάνει κάτι με βάση την πεποίθηση ότι εσείς ξέρετε καλύτερα, το παιδί σας θα διαισθανθεί έλλειψη εμπιστοσύνης και αυτό θα προκαλέσει μεγαλύτερη αντίδραση.

         Τα παιδιά σας «διαβάζουν», όταν τους προσφέρετε βοήθεια.  Είναι στη φύση των παιδιών να αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα πίσω από τις λέξεις. Μπορούν να αισθανθούν το φόβο σας ή την επικριτική σας διάθεση. Συνήθως αντιδρούν στο συναίσθημά σας και όχι στα λόγια σας και γι’ αυτό συχνά η αντίδρασή τους φαίνεται παράλογη. Ο γονέας μπορεί να φέρεται πολύ «ορθολογικά» και να μην αναγνωρίζει τα συναισθήματά του και να μην προσπαθεί να συνδεθεί με το παιδί του με τρόπο ανοιχτό και ευθύ. Για να γίνει αυτό, ο γονέας θα πρέπει να απαλλαγεί από προκατασκευασμένες πεποιθήσεις και να ανοίξει τον εαυτό του στη συναισθηματική πραγματικότητα του παιδιού.  Μία γέφυρα επικοινωνίας μπορεί να χτιστεί, όταν κάποιος ακούει με ειλικρινές ενδιαφέρον τις ανησυχίες ενός παιδιού.

         Αναφέρω αυτό το παράδειγμα, επειδή είναι πολύ συνηθισμένο και όλοι ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να δώσετε συναισθηματική υποστήριξη στα παιδιά σας με εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια.  Αυτό που χρειάζεται είναι να αφήσετε τις ιδέες σας για το τι είναι πρέπον και τις επιθυμίες σας  και να επιτρέψετε στον άλλον άνθρωπο να υπάρξει. Το να δώσετε σε κάποιον πραγματική κατανόηση ισοδυναμεί με πραγματική θεραπεία.  Συνήθως αυτό που βοηθάει είναι η πλήρης αποδοχή της κατάστασης. Όταν δεν προσπαθείτε να αλλάξετε κάτι από το επίπεδο του νου, συνδέεστε πραγματικά με κάποιον και του ανοίγετε την πόρτα της αγάπης και της κατανόησης.

Β) Παγίδες της καρδιάς

         Η καρδιά είναι το σημείο συνάντησης πολλών ενεργειών. Το τσάκρα της καρδιάς είναι η γέφυρα μεταξύ ουρανού και Γης και μεταξύ των ανώτερων και των χαμηλότερων τσάκρα. Η καρδιά συγκεντρώνει διαφορετικές ενέργειες και αναγνωρίζει την ενότητα ανάμεσά τους. Η καρδιά σας επιτρέπει να υπερβείτε τη δυαδικότητα και να προσεγγίσετε κάποιον με συμπόνια και αγάπη.

          Η καρδιά είναι η έδρα της ικανότητάς  σας να συντονιστείτε με την ενέργεια κάποιου άλλου και να μπείτε στη θέση του.  Είναι το κέντρο της ενσυναίσθησης και παίζει σημαντικό ρόλο σε όλες τις πνευματικές διδασκαλίες και θεραπευτικά συστήματα. Πολλοί από εσάς είστε πολύ ευαίσθητοι στις ενέργειες και διαθέσεις των άλλων. Αυτή η ικανότητα είναι σπουδαία, όταν εργάζεστε με ανθρώπους.

          Υπάρχει όμως μια παγίδα που έχει σχέση με την ικανότητα αυτή. Η ευαισθησία σας απέναντι στη ενέργεια των άλλων μπορεί να είναι τόσο δυνατή, που θα σας είναι δύσκολο να διακρίνετε τα δικά σας συναισθήματα από τα συναισθήματα των άλλων. Μερικές φορές απορροφάτε την ενέργεια των άλλων τόσο πολύ που χάνετε την αίσθηση του εαυτού σας.  Μπορεί να θέλετε να βοηθήσετε κάποιον τόσο πολύ, ιδιαίτερα όταν ξέρετε τι αισθάνεται, που οι ενέργειές σας αναμιγνύονται  και αρχίζετε να παίρνετε επάνω σας φορτία που δεν είναι δικά σας.

          Όταν αυτό συμβαίνει, αρχίζουν να διαταράσσονται οι ισορροπίες. Δίνετε πολλά. Ξεπερνάτε τα όριά σας, όταν αφήνεστε να παρασυρθείτε από τα βάσανα κάποιου άλλου και προσπαθείτε υπερβολικά να βοηθήσετε. Η ενέργεια που δίνετε υπερβολικά θα στραφεί εναντίον σας.  Αυτή η πλεονάζουσα ενέργεια πάει στον άλλον, αλλά δε δίνει λύση στο πρόβλημά του.  Ο πελάτης μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να αφομοιώσει την ενέργεια ή μπορεί να φοβηθεί ή μπορεί να μην την καταλάβει καθόλου. Στο τέλος θα αισθάνεστε κουρασμένοι,  εκνευρισμένοι και απογοητευμένοι.

Μπορείτε να καταλάβετε ότι δίνετε πάρα πολλά από τα μηνύματα που σας δίνει το σώμα σας και τα συναισθήματά σας. Όταν αισθάνεστε «άδειοι», απογοητευμένοι ή βαρείς μετά από μία συνεδρία ή γενικά από την προσπάθειά σας να βοηθήσετε κάποιον, αυτό σημαίνει ότι προσπαθείτε υπερβολικά.

          Όταν προσφέρετε διδασκαλία και θεραπεία από μία θέση ισορροπίας, θα αισθάνεστε ελεύθεροι, ζωντανοί και εμπνευσμένοι. Μετά το τέλος της συνάντησης εύκολα αποσύρετε την ενέργειά σας και βρίσκεστε στο κέντρο σας. Δε θα υπάρχουν ενεργειακοί δεσμοί ανάμεσα σ’ εσάς και τον άνθρωπο.

          Αν υπάρχει μία ενεργειακή σύνδεση με τον άλλον άνθρωπο, επειδή θέλετε τόσο πολύ να είναι αυτός καλά και ευτυχισμένος, αυτή η σύνδεση θα είναι καταστροφική για τη ενέργειά σας.  Με το να απασχολείστε πολύ με τα προβλήματα του πελάτη, απορροφάτε έντονα την ενέργειά του.  Θα δώσετε κάτι από τον εαυτό σας να ελαφρύνετε το φορτίο του και τότε αρχίζει μια συναισθηματική εξάρτηση και από τις δύο πλευρές. Ο πελάτης αρχίζει να στηρίζεται επάνω σας και η ψυχική σας ευεξία θα εξαρτάται από την κατάσταση του πελάτη.  Αυτή η εμπλοκή είναι ασύμφορη για τον πελάτη και εξαντλητική για εσάς.

         Γιατί αυτό συμβαίνει τόσο εύκολα, όταν αρχίζετε να βοηθάτε τους άλλους; Γιατί είναι τόσο δύσκολο να αποφευχθεί αυτή η παγίδα, ιδιαίτερα από τους εργάτες του φωτός;  Από που προέρχεται αυτή η έντονη ανάγκη σας να θεραπεύσετε και να κάνετε τον κόσμο καλύτερο;  Εν μέρει η επιθυμία σας αυτή εξηγείται από την ιστορία της ψυχής σας. Έχετε έναν εσωτερικό προορισμό να θεραπεύσετε και να διδάξετε αυτόν τον κόσμο. Όμως η ανάγκη σας να δώσετε πάρα πολλά προέρχεται από έναν πόνο που έχετε μέσα σας και που δεν έχετε πλήρως συνειδητοποιήσει. Αυτός ο πόνος είναι που σας κάνει υπερβολικά πρόθυμους να δίνετε.

         Υπάρχει πόνος και λύπη στην καρδιά σας που σας κάνει να θέλετε να βιώσετε έναν διαφορετικό τρόπο ύπαρξης, μια κατάσταση της συνειδητότητας πιο συντονισμένη με τη θεία φύση των ζωντανών όντων. Λαχταράτε έναν ειρηνικό τρόπο ζωής, γεμάτο αγάπη. Στην παρούσα ενσάρκωσή σας δεν ήρθατε να εξερευνήσετε τους τρόπους με τους οποίους  εκδηλώνεται το εγώ. Έχετε κουραστεί και βαρεθεί με αυτό. Ήρθατε να βρείτε απάντηση στο τραγούδι της ψυχής σας. Ήρθατε, για να αποκαταστήσετε την ειρήνη, τη χαρά, το σεβασμό και την ενότητα στη Γη.

         Το συναισθηματικό σας σώμα έχει πολλά τραύματα από τις προηγούμενες ζωές σας, κατά τις οποίες προσπαθήσατε να κατεβάσετε το φως της ψυχής σας στη Γη και συναντήσατε αντίσταση και απόρριψη. Ήρθατε εδώ με πολλές επιφυλάξεις, αλλά την ίδια στιγμή οι παλιές σας επιθυμίες να αποκαταστήσετε την αγάπη στη Γη δεν χάθηκαν. Είστε πάλι εδώ!  Όμως εξαιτίας του πόνου που έχετε, είστε πολύ ευαίσθητοι και χρειάζεστε ένα γερό θεμέλιο, για να αντέξετε. Χρειάζεστε να είστε γειωμένοι και να βρίσκεστε στο κέντρο σας.

          Όταν λέω ότι πρέπει να είστε γειωμένοι, εννοώ ότι πρέπει να έχετε τις ρίζες σας στη Γη και να ξέρετε πώς λειτουργεί η γήινη πραγματικότητα. Μερικές φορές είστε τόσο προσηλωμένοι στο πνεύμα που ξεχνάτε να φροντίσετε τον εαυτό σας και το σώμα σας.  Γίνεστε υπερβολικά ιδεαλιστές και δε σκέφτεστε ρεαλιστικά. Θέλετε πολλές φορές να ξεφύγετε από τη γήινη πραγματικότητα, αλλά, μόνο όταν αισθάνεστε άνετα στο γήινο στοιχείο, η ενέργεια της ψυχής σας μπορεί να αναπτυχθεί  εδώ.

          Όταν λέω να είστε στο κέντρο σας, εννοώ να είστε αληθινοί με τα συναισθήματά σας και με αυτό που είναι κατάλληλο για εσάς.  Ως άνθρωποι έχετε ένα εγώ και μια ατομική προσωπικότητα που σας ξεχωρίζει από τους άλλους. Ο ρόλος που παίζει το εγώ είναι πολύτιμος. Σας βοηθάει να εστιάζετε και να κατευθύνετε την ατομική ψυχική σας ενέργεια στην υλική πραγματικότητα.  Δε χρειάζεται να απαρνηθείτε την ατομικότητά σας για το «ευρύτερο καλό»!  Δεν είστε εδώ για να εκμηδενίσετε το εγώ σας.  Είστε εδώ για να αφήσετε το φως της ψυχής σας να λάμψει μέσα από το εγώ. Χρειάζεστε το εγώ σας, για να φέρετε την ενέργειά σας προς τα έξω.

          Εξαιτίας του πόνου σας, εξαιτίας της κούρασης σας από τις προηγούμενες ζωές και επειδή θέλετε να φτάσετε στη Νέα Γη, μπορεί να χάσετε το κέντρο σας και τη γείωσή σας. Έχετε την τάση να πιέζετε για αλλαγή, ακόμα κι όταν η κατάσταση δεν είναι έτοιμη γι’ αυτήν ή προσπαθείτε να αφυπνίσετε ανθρώπους με ρυθμούς γρηγορότερους από αυτούς που μπορούν να διαχειριστούν. Γίνεστε δοτικοί με υπερβάλλοντα ζήλο. Αυτός ο ζήλος μπορεί να πάρει τη μορφή υπερεμπλοκής στον αγώνα για έναν καλό σκοπό ή τη μορφή υπερβολικής φροντίδας για τους άλλους. Όμως στον πυρήνα όλων αυτών υπάρχει μία ανυπομονησία και μία νευρικότητα. Για λίγο θα αισθανθείτε ενθουσιασμένοι και εμπνευσμένοι, αλλά κάποια στιγμή θα απογοητευτείτε και ύστερα θα αισθανθείτε εξαντλημένοι και θυμωμένοι, επειδή θα έχετε εξαντλήσει τα ενεργειακά σας αποθέματα.

         Η παγίδα της καρδιάς, η παγίδα της υπερβολικής προσφοράς, προέρχεται από μία αδυναμία αποδοχής της πραγματικότητας όπως αυτή είναι. Έχετε μια ανυπομονησία και μία ανησυχία που δε σας αφήνει να χαλαρώσετε και να αφήσετε τα πράγματα να πάρουν το δρόμο τους.Το γεγονός αυτό κάνει δύσκολη τη διατήρηση σωστής συναισθηματικής απόστασης από τους ανθρώπους που προσπαθείτε να βοηθήσετε και τους σκοπούς τους οποίους προσπαθείτε να προωθήσετε.

19788711xQNTpdIzXgGblAWsL0gEAUWseGmAcQ0S6oHWr Ngcdh fTjbZV41hWsbubKmqj92KlnytUMFuYdVnwD7 Wg

 Είστε δάσκαλοι και θεραπευτές και έχετε μία αποστολή στη Γη.

Όμως για να την πραγματοποιήσετε αληθινά πρέπει κατά έναν παράδοξο τρόπο να αφήσετε την επιτακτική ανάγκη σας να αλλάξετε τα πράγματα, επειδή η προθυμία σας κρύβει πόνο μέσα της, τον πόνο που νιώθετε, επειδή δεν αισθάνεστε ότι η Γη είναι το σπίτι σας. Η αληθινή πνευματική αλλαγή πάντα ξεκινάει από την αποδοχή. Για να γίνετε πραγματικοί δάσκαλοι και θεραπευτές, πρέπει να αποδεχτείτε τον πόνο σας και να τον θεραπεύσετε. Χρειάζεται να αποδεχτείτε ειρηνικά το δικό σας θυμό και φόβο.  Αν το κάνετε αυτό, η επιτακτική σας ανάγκη να δίνετε στους άλλους ή να υπερεμπλέκεστε σε καλούς σκοπούς θα αντικατασταθεί από ηρεμία και αποδοχή. Τότε η ακτινοβολία σας αποκτά θεραπευτικές ιδιότητες.

        Το να αφήνετε τους ανθρώπους να βιώσουν τον πόνο τους και τις δοκιμασίες τους προκαλεί σε εσάς πόνο, επειδή σας θυμίζει τη μοναξιά σας και την αίσθησή σας ότι είστε χαμένοι στη γήινη πραγματικότητα. Η διαφορά ανάμεσα στο σκληρό και ατελή κόσμο και την πραγματικότητα που ονειρεύεστε, μια πραγματικότητα πολύ πιο όμορφη και αγνή από αυτήν εδώ, σας πληγώνει βαθιά. Είναι η πρόκλησή σας να μην αποφύγετε αυτόν τον πόνο, αντίθετα αποκτήστε πλήρη επίγνωση αυτού και απλώστε τα αγγελικά φτερά σας γύρω του.

        Από τη στιγμή που θα αναγνωρίσετε τον υπερβάλλοντα ζήλο σας και αντιληφθείτε τον κρυμμένο πόνο, τον πόνο που προκαλείται από τη μη-αποδοχή της πραγματικότητας, θα μπορείτε να αφήσετε τα αρνητικά συναισθήματα και θα σταματήσετε να προσφέρετε υπερβολικά. Θα μπορείτε να εστιαστείτε στον εαυτό σας και θα βρείτε τρόπους να συνυπάρχετε ειρηνικά μαζί του.  Θα αρχίσετε αληθινά να προσφέρετε στον εαυτό σας.

         Τότε θα γίνετε ένας γειωμένος εργάτης του φωτός που δε θα απομακρύνεται από το κέντρο του και θα αποδέχεται τον εαυτό του και τους άλλους. Θα διδάσκετε και θα θεραπεύετε ακτινοβολώντας την «ενέργεια της λύσης» που βρίσκεται στο πεδίο σας.  Συχνά έλκετε ανθρώπους που έχουν τα ίδια προβλήματα που περάσατε κι εσείς.  Σε σχέση με αυτά τα προβλήματα έχετε φτάσει σε ένα υψηλό επίπεδο γνώσης που έγινε μέρος της ύπαρξής σας. Αυτά είναι τα φωτισμένα μέρη του εαυτού σας.  Είναι ιερά και απαραβίαστα και δεν μπορούν αν χαθούν.  Δε βασίζονται σε γνώση που έχει μαθευτεί, γνώση την οποία μπορεί να ξεχάσετε. Αυτό που μπορείτε να προσφέρετε στους άλλους δεν είναι κάποια γνώση ή κάποιο εργαλείο, είναι ο εαυτός σας μεταμορφωμένος από τη ζωή, την εμπειρία και το θάρρος να αντιμετωπίσετε τα εσωτερικά σας τραύματα.

          Έτσι το έργο που έχετε να κάνετε θα γίνει χωρίς προσπάθεια. Για να βρείτε την αποστολή σας, θα πρέπει να βρείτε αυτά που πραγματικά θέλετε να κάνετε και να κάνετε ό,τι σας εμπνέει πραγματικά. Μ’ αυτό τον τρόπο θα εμπνεύσετε και άλλους, μερικές φορές με τρόπους που δε γνωρίζετε.  Δε χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο.  Αυτή είναι η εργασία του φωτός που ήρθατε να κάνετε.

          Οι εργάτες του φωτός που ξέρουν να κρατούν ισορροπίες μεταξύ του παίρνω και του δίνω θα έχουν περισσότερη ηρεμία και χαρά στη ζωή τους και γι’ αυτό θα ακτινοβολούν περισσότερο τη «συχνότητα της λύσης των προβλημάτων» από τα πεδία τους. Είναι ευαίσθητοι, αλλά ξέρουν να βάζουν και όρια. Επιτρέπουν στον εαυτό τους να παίρνει με την ίδια ευκολία που δίνει και έτσι η ροή της προσφοράς και της λήψης θα γίνει δυνατότερη στη ζωή τους.

Γ) Η παγίδα της θέλησης

Η θέληση μπορεί να εντοπιστεί στο χώρο του ηλιακού πλέγματος. Αυτό το τσάκρα κινητοποιεί και εξωτερικεύει τη εσωτερική ενέργεια στο φυσικό, γήινο επίπεδο.  Όταν η θέλησή σας είναι συνδεδεμένη με την ενόρασή σας, η ζωή σας θα έχει ομαλότερη ροή. Θα ενεργείτε από μία θέση εμπιστοσύνης και γνώσης.  Όταν το ηλιακό πλέγμα (που είναι και το κέντρο του εγώ) κατευθύνεται από την καρδιά, κάνετε τα πράγματα που σας αρέσουν και τις περισσότερες φορές είστε χαρούμενοι και έχετε έμπνευση.  Τότε η θέλησή σας (ή το εγώ σας) γίνεται προέκταση του χριστικού σας εαυτού.

       Συχνά όμως, όταν προσπαθείτε να βοηθήσετε ή να καθοδηγήσετε τους άλλους, αποσυνδέεστε από αυτή τη ροή και τότε θέλετε να κάνετε πάρα πολλά. Θέλετε να πετύχετε αποτελέσματα πιέζοντας, ακόμα και όταν η διαίσθηση σας λέει να χαλαρώσετε. Πολλές φορές είναι το εγώ σας που θέλει να δει αποτελέσματα και όχι η θέλησή σας να βοηθήσετε. Αυτό έχει σχέση με την ανάγκη για επιβεβαίωση, την ανασφάλεια που σας αποσυνδέει από τη ροή της θεραπείας, η οποία συχνά γίνεται πιο αργά και πιο απρόβλεπτα απ’ ό,τι θα θέλατε.

         Κάνετε πάρα πολλά, όταν αισθάνεστε ότι δουλεύετε πολύ σκληρά και ότι δεν έχετε αναγνώριση και εκτίμηση από τους άλλους.  Επίσης, όταν έχετε αποσυνδεθεί από τη φυσική ροή, συχνά αποσυντονίζεστε από την κριτική των άλλων. Έχετε την τάση να βασίζεστε στις ιδέες και τις προσδοκίες των άλλων και φοβάστε μη χάσετε την εκτίμησή τους. Το κλειδί είναι να μην κάνετε τίποτα και να μείνετε ήρεμοι μέσα σας.   Μόνο όταν ξανασυνδεθείτε με την καρδιά σας, μπορείτε να συντονιστείτε με την κατάσταση από μία ουδέτερη και ήρεμη θέση.  Τότε θα εξαφανιστεί ο φόβος και η ανασφάλειά σας και μπορείτε να εστιάσετε την προσοχή σας σ’ αυτό που θέλει πραγματικά από εσάς ο πελάτης σας.

         Συχνά δε χρειάζεται να κάνετε πολλά για αυτόν. Χρειάζεται απλά να μείνετε μαζί του και να του δώσετε την «ενέργεια της λύσης» με έναν απλό και άμεσο τρόπο. Χρειάζεται να εμπιστεύεστε την παρουσία σας, ακόμα και αν δε λέτε ή δεν κάνετε τίποτα.  Τολμήστε να βρίσκεστε σ’ αυτόν τον χώρο της σιωπής, όταν είστε με κάποιον.  Όταν εμπιστεύεστε τον εαυτό σας, θα μπορείτε να πείτε και να κάνετε ό,τι είναι κατάλληλο.  Θυμηθείτε ότι όσον αφορά την καθοδήγηση  το λιγότερο είναι περισσότερο.

Δ) Η αγάπη του θεραπευτή

        Για να αποφύγετε τις παραπάνω παγίδες, χρειάζεται να αφήσετε τη συνήθεια να σκέφτεστε πολύ, τη συνήθεια να ταυτίζεστε πολύ συναισθηματικά και τη συνήθεια να ασκείτε υπερβολικά τη θέλησή σας. Αν αφεθείτε στο σοφότερο και πιο συμπονετικό μέρος του εαυτού σας, θα βρείτε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση στην εργασία του δασκάλου και θεραπευτή.  Ως εργάτες του φωτός που είστε θα βιώσετε αυτοπραγμάτωση και ελευθερία. Ως δάσκαλοι και θεραπευτές θα συνδεθείτε με το Ένα που υπάρχει πίσω απ’ όλα. Αυτό θα σας κάνει να αισθανθείτε ότι εκπληρώνετε την αποστολή σας.

Διαλογισμός

        Ξαπλώστε ή καθίστε σε μια άνετη θέση. Εστιάστε την προσοχή σας στους μύες των ώμων και του λαιμού και απελευθερώστε όποια ένταση υπάρχει εκεί. Κάντε το ίδιο με τους μύες των ποδιών των χεριών και της κοιλιάς.  Ύστερα στρέψτε την προσοχή σας στα πέλματά σας και νιώστε  την επαφή με τη Γη. Νιώστε πως η Γη σας στηρίζει και σας δίνει την ασφάλεια που χρειάζεστε. Ύστερα πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές φουσκώνοντας την κοιλιά.

         Τώρα αφήστε τη φαντασία σας να σας πάει σε μια κατάσταση που αισθανόσασταν πολύ δυστυχισμένοι. Ακολουθήστε την πρώτη σκέψη που θα σας έρθει. Σκεφτείτε και νιώστε αυτή την κατάσταση.

         Ύστερα πηγαίνετε στην «ενέργεια της λύσης». Ρωτήστε τον εαυτό σας: «Πώς βγήκα από αυτήν την κατάσταση; Ποια ενέργεια με βοήθησε;»  Η ενέργεια που σας βοήθησε περισσότερο μπορεί να προέρχεται από εσάς ή από κάποιον  άλλον. Αυτό δεν έχει σημασία. Απλά σκεφτείτε την ενέργεια αυτή που σας έβγαλε από τη δύσκολη κατάσταση.

         Τώρα θυμηθείτε κάτι από το παρόν που σας είναι αγαπητό, αλλά έχετε ανησυχίες για αυτό. Μπορεί να είναι ο σύντροφός σας ή το παιδί σας, ένας συνάδελφος ή ένας φίλος. Αφήστε αυτό το άτομο να εμφανιστεί στη φαντασία σας και νιώστε την παρουσία του.  Ύστερα ρωτήστε: «Πώς μπορώ να σε βοηθήσω; Ποιο θα ήταν το πιο σημαντικό πράγμα που θα μπορούσα να κάνω για σένα;» Ακούστε με την καρδιά σας. Τι σας λέει ή τι σας δείχνει το άλλο άτομο;  Νιώστε την απάντηση. Αφήστε την να έρθει σε εσάς. 

  Εστιάστε ξανά την προσοχή στα πέλματα και στην αναπνοή σας και επιστρέψτε στο εδώ και τώρα.

      Ο στόχος αυτής της άσκησης είναι να γνωρίσετε τι μπορεί να βοηθήσει σε με κατάσταση συναισθηματικής κρίσης ή πόνου.  Αυτό που θα βρείτε μπορεί να είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που νομίζετε.

Ευλογία σε όλους

 ΠΗΓΗ:

Jeshuachannelled

byPamelaKribbe

www.jeshua.net

Μετάφραση: Αλεξάνδρα Χρηστίδου

www.UrantiaCenter.gr

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν

 και διανέμονται ελεύθερα, αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις

 “Copyright ©www.UrantiaCenter.gr"

   Χρήστος Κιτσινάμας

facebook

Χρήστος Κιτσινάμας - Κανάλι youtube

Christos

Είμαι ο Ιησούς ερχόμενος ξανά...

73095677 2497884060301393 8070960177362239488 n

Η αλληγορία του φωτός και του σκότους

3499

Κάντε χώρο για τους αγγέλους

45TYH

Κρύων, Ποιος Είσαι;

10396295 826657417424074 2500962341146178147 n

Ιησού, Ποιος Είσαι;

aajeW5GL

Ο Ανώτερος Αγγελικός σου Εαυτός

ceb1cebdcf8ecf84ceb5cf81cebfcf82 ceb5ceb1cf85cf84cf8ccf82 cf86cf89cf84ceb5ceb9cebdceae cebaceb5cf87ceb1ceb3ceb9ceac

Ο Κοσμικός πόνος της γέννησης

720 849392a8b1a96a459a54b7b167387784

Ιησούς: Ο Φωτεινός Εαυτός σας

Σχετική εικόνα

Η ταυτότητα των «Εργατών του Φωτός»

twin flame heart

Η γαλαξιακή ιστορία των Εργατών του Φωτός

oneness

Οι «Εργάτες του Φωτός» ενσαρκώνονται στη γη

2e97620026b4d1b8ac71eb7196e7a914

 

H αποστολή του εργάτη του φωτός

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανώτερος Εαυτός 

Η Πορεία του Πρωταρχικού Δημιουργού

9c6fe1c968db328e216ec811fa7a37c6 XL

Η Ιστορία του Γαλαξία σας

galaxias4

Η ιστορία της ανθρωπότητας

Η Γαία μιλά

spirit elements

Το 2014 Νέα Εποχή Παγετώνων άρχισε!

Άγγελοι στη Γη

neraides1

Ταξίδι μέσα από το Φως

Screenshot 11 1