urantia logo

 Urantia metopi

        Λιάνα Τελειώνη

facebook

Λιάνα Τελειώνη -

Κανάλι youtube

 

αρχείο λήψης Λιάνα

Επίτευξη Στόχων με την μέθοδο του EFT

EFT

Κβαντικό Άλμα - Δυνατή Τεχνική

kvantiki theoria kanei zwh kalyteri 612x400

Ανεβάστε την ενεργειακή σας δόνηση για πλούτο - Άσκηση

πνευματικός σας πλούτος Δίας 1

Διαχείριση του Άγχους

3 DVD

Νεότητα-Λάμψη-Ευεξία

DVD 9

Βελτίωσε την Υγεία σου

6 DVD 2

ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

O Ιδανικός Σύντροφος

στη Ζωή σου

4 DVD

Απέκτησε το Ιδανικό

Βάρος

2 DVD

Αυτοπεποίθηση &

Αυτοεκτίμηση

DVD 7

Ενεργοποίηση Πλούτου

DVD 8

Διακοπή Καπνίσματος

1 DVD

Απαλλαγή από αϋπνία

5 DVD

Ευλογημένη Γονημότητα

gonimotota

Κρύων: Δωρεάν Βιβλία

banner kryon

Η Σοφία του Κρύων

Αποτέλεσμα εικόνας για Kryon

The Urantia Book Δωρεάν 4 Βιβλία

κατάλογος

Dr. Robert Morse! - Σώζει Ζωές!!!

Σχετική εικόνα

Επιστολή της 2ας Μαρτίου 1993

Σχετική εικόνα

Έχει γραφτεί στα βιβλία της Αλίκης Μπέιλι ότι οι Άγγελοι ακολουθούν τη δική τους πορεία εξελίξεως. Η πορεία αυτή αναφέρεται στον δρόμο της ελάχιστης αντιστάσεως χωρίς όμως να διευκρινίζεται ποιος ακριβώς είναι αυτός ο δρόμος. Αυτός ο δρόμος μπορεί να εφαρμοστεί και στο ανθρώπινο βασίλειο.

Ο άνθρωπος μπορεί με έναν ευφυή τρόπο να χρησιμοποιήσει τον νόμο της Ανταπόδοσης (κάρμα) προς όφελός του. Ο νόμος του Κάρμα λειτουργεί βάσει των πράξεων που κάνουμε αυτή τη στιγμή, καθώς και των πράξεων του παρελθόντος και, συνεπώς, των καταστάσεων που διαμορφώθηκαν απ’ αυτές. Έτσι, στην τωρινή μας ενσάρκωση θα αντιμετωπίσουμε μια σωρεία καταστάσεων που έρχονται από το παρελθόν, καθώς και αυτές που – συνήθως – απερίσκεπτα διαμορφώνουμε τώρα για να τις αντιμετωπίσουμε στο μέλλον.

Ο άνθρωπος όμως, που δεν έχει φτάσει ακόμα στο επίπεδο του Διδασκάλου, είναι πολύ δύσκολο να διακρίνει τι είδους Κάρμα (ανταπόδοση) έχει διαμορφώσει. Αφ’ ετέρου, ένας μέσος άνθρωπος μπορεί μεν να έχει ακούσει ή διαβάσει τι είναι ο Καρμικός νόμος, αλλά επειδή δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη τη λειτουργία του, να συνεχίσει να δρα απερίσκεπτα μην κατανοώντας ότι και η παραμικρή του κίνηση ή ενέργεια θα ενεργοποιήσει τον νόμο του Κάρμα, που πάντοτε λειτουργεί ως νόμος δράσης – αντίδρασης.

Το Συμπαντικό Κάρμα είναι σαν ένας τεράστιος ποταμός που συμπαρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του. Αλληγορικά, μέσα σε αυτόν τον ποταμό υπάρχουν διαφόρων ειδών ψάρια άλλα έμπειρα και άλλα άπειρα. Τα έμπειρα γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν τον ίδιο τον ποταμό. Χρησιμοποιούν το ρεύμα του προς διευκόλυνσή τους. Αφήνουν να τα παρασύρει χωρίς να κάνουν την παραμικρή κίνηση, επειδή γνωρίζουν που οδηγεί. Έτσι, τα έμπειρα ψάρια-δηλαδή οι Μύστες - χρησιμοποιούν το νερό του ποταμού προς όφελός τους.

Δεν αντιστέκονται στο ρεύμα σπασμωδικά, αλλά κάνοντας τις ελάχιστες δυνατές κινήσεις αφήνουν να τους παρασύρει.

Αντιθέτως, η μεγάλη πλειονότητα των ψαριών (το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας) είναι άπειρη και κάνει σπασμωδικές κινήσεις, που πολλές φορές την οδηγούν ακόμη και ενάντια στο ρεύμα.

Το ίδιο συμβαίνει και στο βασίλειο των πουλιών. Όταν πνέει πολύ ισχυρός άνεμος, τα άπειρα πουλιά κοπιάζουν πολύ για να ισορροπήσουν το πέταγμά τους, ενώ τα έμπειρα έχοντας απλώς τα φτερά απλωμένα εκμεταλλεύονται τα ρεύματα που δημιουργεί ο ισχυρός άνεμος, και έτσι πετούν καταναλώνοντας με αυτόν τον τρόπο ελάχιστη ενέργεια.

Αυτό ακριβώς κάνουν και οι Μύστες. Αφήνουν το ρεύμα, να τους παρασύρει και δεν αντιστέκονται σ’ αυτό. Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει κάθε άνθρωπος που θα ενδιαφερόταν σοβαρά να εξελιχθεί.

Επειδή όμως κάποιος που ασχολείται με τον Εσωτερισμό δεν είναι υποχρεωτικά και Μύστης, θα πρέπει να λάβει ορισμένα πράγματα υπόψη του.

Θα πρέπει να ψάξει βαθιά μέσα του να βρει τι πραγματικά ζητεί από τη ζωή του. Αναφέρω τη λέξη «πραγματικά», γιατί πάρα πολλοί άνθρωποι υποκαθιστούν τις επιθυμίες τους με άλλες νομίζοντας ότι έτσι θα λύσουν το πρόβλημά τους. Εδώ όμως κάνουν λάθος. Ήλθαμε σ’ αυτόν τον κόσμο για να περάσουμε τις εμπειρίες που μόνοι μας καθορίσαμε ως ελεύθερες οντότητες, άσχετα αν έχουμε συνείδηση του Ανώτερου Εαυτού μας ή όχι.

Τις περισσότερες φορές ζούμε έχοντας συνήθειες που ούτε καν μας εκφράζουν. Θα πρέπει, λοιπόν, κατ’ αρχήν να ψάξουμε προσεκτικά μέσα μας να βρούμε αν εκφράζουμε τις πραγματικές μας επιθυμίες. Πολλές φορές αυτές οι επιθυμίες έχουν σχέση και με πράγματα που δεν είναι αποδεκτά από τον κοινωνικό περίγυρο, και πολλές φορές το άτομο, φοβούμενο την κοινωνική κατακραυγή, τις καταπνίγει χωρίς να δώσει την απαιτούμενη σημασία. Εδώ γίνεται μία παρεξήγηση. Η αποστροφή για μία επιθυμία το μόνο που κατορθώνει είναι να φουντώνει την επιθυμία. Αν έχουμε επιθυμίες που θεωρούνται κακές, είτε από τη δική μας ηθική είτε από το κοινωνικό σύνολο, ότι και αν αφορούν αυτές οι επιθυμίες, υπάρχει μόνο μία λύση. Να φανταστούμε τον εαυτό μας ως τρίτοι, ως παρατηρητές, να δρα με τις συγκεκριμένες επιθυμίες. Φαντασθείτε, λοιπόν, τον εαυτό σας να δρα με μία συγκεκριμένη επιθυμία. Ψάξτε αν όντως η επιθυμία αυτή είναι πραγματική.

Σιγουρευτείτε αν όντως αυτή η επιθυμία δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στους συνανθρώπους σας και στο περιβάλλον σας. Εάν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, και νιώθετε την ανάγκη να την πραγματοποιήσετε, θα πρέπει να το κάνετε. Έτσι φτάνουμε στην ιεράρχηση των επιθυμιών και πόθων σας. Αφού ξεκαθαρίσετε τι ακριβώς θέλετε να κάνετε, ρίξτε το βάρος σας στον στόχο σας ή στους στόχους σας. Ασχοληθείτε με ότι σας ευχαριστεί και σας γεμίζει πραγματικά, αφήνοντας κατά μέρος τα υποκατάστατα. Θα πρέπει, βέβαια, να δώσετε έναν αγώνα για τον στόχο σας. Και εδώ είναι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον νόμο του Κάρμα προς όφελός σας. Από τη στιγμή που αποφασίσετε να εκπληρώστε έναν στόχο σας πραγματικά, θα πρέπει και να τον ποθείτε ολόψυχα. Αν η επιθυμία σας δεν είναι πραγματική, δεν θα νιώσετε από μέσα σας μία συνεχή θέρμη και δύναμη για την πραγματοποίησή της.

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να εκφράσετε προς τον Θεό τη θέληση για την πραγματοποίησή της. Αν η επιθυμία προέρχεται από τον πραγματικό σας εαυτό, είναι, δηλαδή, πραγματική και όχι στιγμιαία, αυτομάτως ενεργοποιείτε τον νόμο του Κάρμα, που έλκει καταστάσεις για την ικανοποίησή της.

Πάντοτε να συνοδεύετε το αίτημά σας με το «εάν είναι θέλημα Θεού να εκπληρωθεί η επιθυμία μου». Από τη στιγμή που την εκφράζεται ολόψυχα – με την καρδιά σας – αρχίζει η ενεργοποίηση του νόμου. Εδώ βρίσκεται το μεγάλο μυστικό.

Ο άνθρωπος που έχει γαλουχηθεί με τη νοοτροπία του δυτικού πολιτισμού κάνει ένα μεγάλο αγώνα για να εκπληρώσει τις επιθυμίες του, επειδή ακριβώς δεν γνωρίζει ότι μπορεί να έλξει την ικανοποίηση τους με τη θέληση του και μόνον.

Έτσι έχουμε μία τεράστια σπατάλη ενεργείας, που θα μπορούσε να αποφευχθεί. Πολλές φορές αυτή η σπατάλη είναι εξαιρετικά φθοροποιός. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα παράδειγμα:Αποτέλεσμα εικόνας για ανώτεροσ εαυτόσ

 

Ας φαντασθούμε έναν άνθρωπο που συνεχώς κινείται ψάχνοντας να βρει μία λύση σε κάποιο πρόβλημα. Η πραγματική λύση μπορεί να περάσει από μπροστά του να μην την αντιληφθεί, γιατί εκείνη τη στιγμή ψάχνει να βρει ο ίδιος λύσεις για μία επιθυμία του Ανώτερου Εαυτού του. Ενώ όμως ο Ανώτερος Εαυτός έλκει τη λύση, ο κατώτερος απασχολείται διαρκώς με την εξεύρεση λύσης με τα δικά του περιορισμένα μέτρα και σταθμά, και δεν την αντιλαμβάνεται που έρχεται προς αυτόν. Έτσι πολλές φορές έχουν χαθεί λύσεις σε πάρα πολύ σοβαρά ζητήματα. Όλα αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν, εάν εφαρμόζαμε τον τρόπο ζωής των αγγέλων, ακολουθώντας δηλαδή τον δρόμο της ελάχιστης αντίστασης. Αυτό το κατορθώνουμε μόνο με έναν τρόπο: παραμένουμε καθαρά παθητικοί μετά την έκφραση της επιθυμίας μας.

Δεν θα πρέπει να μας ενδιαφέρει πότε θα εκπληρωθεί η επιθυμία, αλλά απλώς να ποθούμε διακαώς την εκπλήρωσή της. Εάν περάσει κάποιος χρόνος μπορεί να απογοητευθούμε. Είναι τότε που μπορεί ο Ανώτερος Εαυτός μας να μας δημιουργεί μία ευκαιρία για να ελέγξουμε αυτήν την επιθυμία. Αν έχει ατονήσει σημαντικά, τότε δεν ήταν πραγματική. Αν εξακολουθεί να μας διακατέχει ολόψυχα, τότε είναι σίγουρο ότι θα εκπληρωθεί. Το χρονικό όριο εξαρτάται από το πόσο εμείς είμαστε έτοιμοι και στο υλικό πεδίο για την εκπλήρωσή της, και σε αυτό το σημείο μπερδεύονται οι περισσότεροι.

Αρκεί να λάβετε υπόψη σας ότι ο Ανώτερος Εαυτός γνωρίζει πότε είμαστε έτοιμοι για σημαντικά γεγονότα. Από τη στιγμή, λοιπόν, που εκφρασθούμε ολόψυχα, ο Ανώτερος Εαυτός ενεργοποιεί τον Νόμο και ενεργοποιείται και ο ίδιος για να εκπληρώσει την επιθυμία προετοιμάζοντας πάντοτε το έδαφος, αφού όμως πρώτα προετοιμάσει εσάς τους ιδίους.

Συνοπτικά, θα έλεγα ότι πρέπει να εκφράζουμε τις επιθυμίες μας με διαλογισμό, με προσευχή, με οραματισμό ή όπως αλλιώς έχουμε μάθει, και μετά να μένουμε εντελώς παθητικοί περιμένοντας την εκπλήρωσή τους. Θα πρέπει να είμαστε σίγουροι για το αν είναι αληθινές και δεν θα πρέπει να τις βλέπουμε ξεχωριστά από εμάς.

Πρέπει πάντοτε να φανταζόμαστε πώς θα δρούσαμε μέσα στο περιβάλλον μας εκπληρώνοντάς τις, καθώς και τι αντίκτυπο θα είχαν στον περίγυρό μας. Τέλος, καλό θα είναι να διαλογισθούμε κατά πόσον είμαστε εμείς οι ίδιοι έτοιμοι για την εκπλήρωσή τους.

Ο Διδάσκαλος

ΤΖΒΑΛ ΚΟΥΛ

(Θιβετιανός)   

     Σύγχρονες Επιστολές

Των Διδασκάλων της Σοφίας

        Roger depins

  Εκδόσεις Τετρακτύς

WWW.UrantiaCenter.gr

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν

και διανέμονται ελεύθερα, αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις

“Copyright © www.urantiacenter.gr“.

   Χρήστος Κιτσινάμας

facebook

Χρήστος Κιτσινάμας - Κανάλι youtube

Christos

Είμαι ο Ιησούς ερχόμενος ξανά...

73095677 2497884060301393 8070960177362239488 n

Η αλληγορία του φωτός και του σκότους

3499

Κάντε χώρο για τους αγγέλους

45TYH

Κρύων, Ποιος Είσαι;

10396295 826657417424074 2500962341146178147 n

Ιησού, Ποιος Είσαι;

aajeW5GL

Ο Ανώτερος Αγγελικός σου Εαυτός

ceb1cebdcf8ecf84ceb5cf81cebfcf82 ceb5ceb1cf85cf84cf8ccf82 cf86cf89cf84ceb5ceb9cebdceae cebaceb5cf87ceb1ceb3ceb9ceac

Ο Κοσμικός πόνος της γέννησης

720 849392a8b1a96a459a54b7b167387784

Ιησούς: Ο Φωτεινός Εαυτός σας

Σχετική εικόνα

Η ταυτότητα των «Εργατών του Φωτός»

twin flame heart

Η γαλαξιακή ιστορία των Εργατών του Φωτός

oneness

Οι «Εργάτες του Φωτός» ενσαρκώνονται στη γη

2e97620026b4d1b8ac71eb7196e7a914

 

H αποστολή του εργάτη του φωτός

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανώτερος Εαυτός 

Η Πορεία του Πρωταρχικού Δημιουργού

9c6fe1c968db328e216ec811fa7a37c6 XL

Η Ιστορία του Γαλαξία σας

galaxias4

Η ιστορία της ανθρωπότητας

Η Γαία μιλά

spirit elements

Το 2014 Νέα Εποχή Παγετώνων άρχισε!

Άγγελοι στη Γη

neraides1

Ταξίδι μέσα από το Φως

Screenshot 11 1