urantia logo

 Urantia metopi

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

        Λιάνα Τελειώνη

facebook

Λιάνα Τελειώνη -

Κανάλι youtube

 

αρχείο λήψης Λιάνα

Επίτευξη Στόχων με την μέθοδο του EFT

EFT

Κβαντικό Άλμα - Δυνατή Τεχνική

kvantiki theoria kanei zwh kalyteri 612x400

Ανεβάστε την ενεργειακή σας δόνηση για πλούτο - Άσκηση

πνευματικός σας πλούτος Δίας 1

Διαχείριση του Άγχους

3 DVD

Νεότητα-Λάμψη-Ευεξία

DVD 9

Βελτίωσε την Υγεία σου

6 DVD 2

ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

O Ιδανικός Σύντροφος

στη Ζωή σου

4 DVD

Απέκτησε το Ιδανικό

Βάρος

2 DVD

Αυτοπεποίθηση &

Αυτοεκτίμηση

DVD 7

Ενεργοποίηση Πλούτου

DVD 8

Διακοπή Καπνίσματος

1 DVD

Απαλλαγή από αϋπνία

5 DVD

Ευλογημένη Γονημότητα

gonimotota

Κρύων: Δωρεάν Βιβλία

banner kryon

Η Σοφία του Κρύων

Αποτέλεσμα εικόνας για Kryon

The Urantia Book Δωρεάν 4 Βιβλία

κατάλογος

Dr. Robert Morse! - Σώζει Ζωές!!!

Σχετική εικόνα

Επιστολή της 24ης Μαρτίου 1993

 Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Ο Διδάσκαλος

ΚΟΥΤ ΧΟΥΜΙ ΛΑΛ ΣΙΝΓΚ

Επιστολή της 17ης Μαρτίου

Αν και έχουν γραφεί και λεχθεί πολλά για την Προσευχή, ελάχιστοι άνθρωποι γνωρίζουν να προσεύχονται πραγματικά.

Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Ο πρώτος και κυριότερος είναι ότι οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει να προσεύχονται για να λύσουν τα προβλήματά τους, ενώ τις περισσότερες φορές τα προβλήματα αυτά δεν λύνονται μόνο με την προσευχή. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο σύγχρονος άνθρωπος τείνει να γίνει διανοητικός ή «εγκεφαλικός» προσπαθώντας να απομονώσει τον συναισθηματικό του κόσμο. Εξάλλου, η σύγχρονη κοινωνία, που έχει αποκτήσει μία αυξημένη κριτική ικανότητα, βλέπει με καχυποψία τους ηγέτες και υπευθύνους των θρησκειών, αφού οι περισσότεροι δεν ανταποκρίνονται στη θέση τους. 

Η προσευχή όμως δεν παύει να είναι ένα πολύ ισχυρό όπλο για την εξέλιξή μας, αρκεί να ξέρουμε να το χρησιμοποιήσουμε σωστά. Είναι μια επίκληση που κάνουμε προς τις θείες δυνάμεις που πιστεύουμε ότι υπάρχουν, αλλά δυστυχώς, η πλειοψηφία των ανθρώπων αγνοεί τον τρόπο δράσης τους.

Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο πρέπει να σταματήσω και να σας αναλύσω τι ακριβώς συμβαίνει. Θα σας δώσω ένα σχηματικό παράδειγμα:

Φαντασθείτε κάποιον άνθρωπο ο οποίος πραγματοποιεί ένα πολύ μεγάλο ταξίδι, αλλά για έναν ιδιαίτερο λόγο έχει μια πάθηση στον αυχένα, και έτσι είναι υποχρεωμένος να σκύβει και να κοιτάζει μόνον προς το έδαφος ενώ του είναι σχεδόν αδύνατο να κοιτάζει προς τα εμπρός ή, ακόμη, δεξιά ή αριστερά του. Αυτήν ακριβώς την εικόνα παρουσιάζει ο σύγχρονος άνθρωπος στην εσωτερική του πορεία.

Ο άνθρωπος του παραδείγματος μας έχει ακούσει ότι κάποιοι άλλοι έχουν τελειώσει αυτό το μακρύ ταξίδι που κάνει τώρα αυτός, και ότι είναι πρόθυμοι να τον βοηθήσουν με την εμπειρία τους. Επίσης άκουσε ότι αυτοί που τελείωσαν το ταξίδι μπορούν και βλέπουν πολύ καθαρά, πολύ μακριά και προς όλες τις κατευθύνσεις. Έχει πληροφορηθεί από τους ίδιους ότι κάθε φορά που θα τους επικαλείται, εκείνοι θα τον βοηθούν.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχει ένα σοβαρό εμπόδιο. Ενώ υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι για να βοηθήσουν τον ταλαίπωρο ταξιδιώτη μας, αυτός δεν είναι σε θέση να τους δει ή να τους ακούσει, γιατί αφ’ ενός βρίσκονται πολύ μακριά, αφ’ ετέρου αυτός δεν μπορεί να σηκώσει ψηλά το κεφάλι του για να ψάξει. Του έχει δοθεί όμως η υπόσχεση ότι στο τέλος του ταξιδιού θα τα βλέπει και θα τα αντιλαμβάνεται όλα.

Ξεκίνησε, λοιπόν, ο καλός μας ταξιδιώτης, αλλά έχοντας πάντοτε σκυφτό το κεφάλι του, συγκρουόταν με διάφορα εμπόδια που δεν μπορούσε να τα δει. Συνέβαινε επίσης να συγκρούεται και με άλλους ανθρώπους, συνταξιδιώτες, που είχαν και αυτοί σκυφτό το κεφάλι. Ζήτησε πολλές φορές βοήθεια. Αυτοί που του την είχαν υποσχεθεί άλλες φορές τρέξανε και άλλες αδράνησαν. Ο ταξιδιώτης μας δεν ήξερε τι να κάνει. Κάποτε κατάλαβε ότι έπρεπε να διασχίσει μία μεγάλη σήραγγα. Στη μέση όμως της σήραγγας υπήρχε ένας μεγάλος βράχος που εμπόδιζε την έξοδο. Ο ταξιδιώτης μας θεώρησε ότι ήταν αδύνατο να περάσει.

Άρχισε, λοιπόν, να παρακαλεί ασταμάτητα για βοήθεια. Άκουσε τότε μία φωνή να του λέει: «Χρησιμοποίησε τα χέρια σου. Ψάξε και θα βρεις ένα άνοιγμα κοντά στον βράχο που σε εμποδίζει». Άρχισε πράγματι να ψηλαφίζει, βρήκε το άνοιγμα, και συνέχισε την πορεία του γεμάτος ευγνωμοσύνη και ενθουσιασμό για τη φωνή που του έλυσε το πρόβλημα. Στο επόμενο εμπόδιο έκανε το ίδιο και, ψηλαφώντας πάλι, είδε ότι μπορούσε να βρει εύκολα λύση για να ξεπεράσει τα εμπόδια. Με τον καιρό ασκούσε όλο και περισσότερο το σώμα του και άλλαζε συνεχώς τη στάση του σώματός του, έως ότου άρχισε να κινείται πάλι ο λαιμός του. Μετά άρχισε να βλέπει όλο και μακρύτερα, άρχισε να γίνεται όλο και πιο σίγουρος, μέχρις ότου έφθασε στον προορισμό του.

Ο προορισμός του ήταν μία ομάδα ανθρώπων για την οποία γνώριζε πολύ λίγα, αλλά την έψαχνε από ένστικτο χωρίς να ξέρει για ποιο λόγο ακριβώς. Έφθασε στο μέρος που κατοικούσε ή ομάδα, όπου τον υποδέχθηκε ένας άνθρωπος ευγενικός στη μορφή και στους τρόπους. Φορούσε ένα πολύ όμορφο χιτώνιο με πολύ απαλά ανοιχτά χρώματα, με χρυσές μπορντούρες στα μανίκια και τον γιακά. Τον καλωσόρισε λέγοντας του:

- Φίλε μου, καλώς ήλθες. Είσαι κουρασμένος. Αναπαύσου σήμερα, και αύριο θα γίνεις δεκτός στην ομάδα μας, αφού περάσεις μια δοκιμασία.

- Μα εγώ δεν είμαι έτοιμος για κάτι τέτοιο, μουρμούρισε ο ταξιδιώτης.

- Μη σε πειράζει. Δεν είναι τίποτε σπουδαίο, απλώς θα σε ρωτήσουμε τι έμαθες από το ταξίδι σου.

Ο ταξιδιώτης μας δεν κοιμήθηκε όλη τη νύκτα. Προσευχόταν απεγνωσμένα να επιτύχει στη δοκιμασία του, μέχρι που κοιμήθηκε βαθιά.

Το άλλο πρωί τον υποδέχθηκε μια ομάδα από τρία άτομα. Τα ρούχα τους ήταν παρόμοια με τα ρούχα εκείνου που τον υποδέχθηκα στην αρχή, μόνο που είχαν διαφορετικά χρώματα και μια ελαφριά παραλλαγή στις μπορντούρες. Τον οδήγησαν σε έναν αρχαίο ναό όπου περίμενε ένας νεαρός άνδρας, ο πιο νέος ίσως από όσους είχε παρατηρήσει ο ταξιδιώτης μας. Ο άντρας αυτός φορούσε έναν λευκό χιτώνα χωρίς μπορντούρες και στολίδια. Ήταν καθιστός, και όλοι οι υπόλοιποι, αν και μεγαλύτεροι, του φερόντουσαν με μεγάλο σεβασμό. Ο ταξιδιώτης από την πολύ προσευχή είχε γεμίσει ενέργεια και στεκόταν ατάραχος εμπρός του. Συγκέντρωσε στιγμιαία το βλέμμα του στο κέντρο του μετώπου του νεαρού άνδρα και διέκρινε γύρω από το κεφάλι του μια εκτυφλωτική ακτινοβολία, που εναλλασσόταν ανάμεσα στο λευκό και το ασημί.

Με μεγάλη ευγένεια ο λευκοφορεμένος άνδρας ρώτησε τον ταξιδιώτη:

-Πες μας, αδελφέ μας, πως σε λένε;

-Άνθρωπο, απάντησε ο ταξιδιώτης.

-Πως λέγεται ο δρόμος σου;

- Ζωή.

-Πως λέγονται τα εμπόδια που πέρασες;

-Δοκιμασίες και Ανταπόσοση (Κάρμα).

-Ποιοι είναι οι άνθρωποι με τους οποίους συγκρούσθηκες;

-Οι αδελφοί μου που δεν μπορούν να δουν.

-Τι έγραφε ο βράχος στην έξοδο της σήραγγας;

-Το ΤΕΛΟΣ

-Πως ονομάζεις τη φωνή που σε καθοδήγησε;

-Βοήθεια και απελευθέρωση.

-Τι ήταν η ψηλάφηση που έκανες μέσα στον βράχο της σήραγγας;

-Αλλαγή στάσεως του σώματός μου, κατόπιν αλλαγή στάσεως του νου μου και, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου, συνεχής αλλαγή όλου μου του είναι απέναντι στα πράγματα.

-Και ποιος ήταν ο σκοπός όλων αυτών;

-Αυτό που ποθούσα πάντοτε, να βρεθώ δηλαδή ανάμεσά σας, γιατί τώρα αντιλαμβάνομαι ότι αντιπροσωπεύετε το Φως και το Έλεος, που τόσες φορές επικαλέσθηκα.

-Και ποιόν ρόλο θέλεις να αναλάβεις; Ρώτησε με φανερή ικανοποίηση ο νεαρός άνδρας, ενώ όλοι οι άλλοι, που εν τω μεταξύ είχαν μαζευτεί πίσω από τον ταξιδιώτη για να τον ακούσουν αλλά και για να μην τον ενοχλούν, χαμογελούσαν με πραγματική Αγάπη. Εκείνη την ώρα, ένας γέροντας με λευκή γενειάδα και χιτώνιο με χρώμα λευκό και γκρίζο, ψιθύριζε σε έναν άντρα με γαλάζιο χιτώνιο, μαύρα μακριά μαλλιά και ανοιχτά γαλανά μάτια:

-Σου το έλεγα ότι η φωνή σου (η δόνησή σου) θα τον βοηθούσε να απαλλαγεί από εκείνον τον βράχο.

Ο ταξιδιώτης, αν και δεν άκουσε τι λέγανε, γύρισε το βλέμμα του από διαίσθηση προς τον μελαχρινό άνδρα και τον κοίταγε αισθανόμενος κάτι πολύ γνώριμο.

-Λοιπόν, επανέλαβε ο νεαρός ηγέτης, δεν μας είπες ποιόν ρόλο θέλεις να αναλάβεις τώρα

Και ο ταξιδιώτης, αφού χαμογέλασε είπε:

-Θέλω τον ρόλο της φωνής μέσα στη σήραγγα.

Συνεχίζοντας θέλω να σας τονίσω ότι η βασική προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί μία προσευχή είναι η σύμπτωσή της με το Θείο Θέλημα. Εάν, λοιπόν, δεν εισακούγεται η προσευχή μας, σημαίνει ότι το αίτημά μας είναι εκτός του Θείου Θελήματος. Το πρόβλημα, επομένως είναι να μάθουμε να διακρίνουμε αν συμβαδίζουμε με τον Θείο Νόμο ή αν άθελά μας δρούμε εναντίον του.

Και επανερχόμαστε στην ιστορία μας. Ο μέσος άνθρωπος βρίσκεται στο επίπεδο του ταξιδιώτη με το σκυμμένο κεφάλι.

Δεν μπορεί να κοιτάξει ούτε ψηλά ούτε μακριά. Από την άλλη μεριά, οι αόρατοι βοηθοί του ποθούν διακαώς να τον βοηθήσουν, αλλά τους είναι αδύνατο να παραβιάσουν τον μόμο του Κάρμα, ο οποίος πάντοτε δρα για να μαθαίνουμε, και αυτό έχει ως συνέπεια άλλες φορές να παίρνουμε τη βοήθεια που ζητούμε, και άλλες φορές το αίτημά μας να μην εισακούγεται. Μην ξεχνάτε ότι η προσευχή δεν είναι μόνον αίτηση αλλά και ευχαριστία και δοξολογία.

Τα δύο τελευταία όμως θα σας τα αναλύσω σε άλλη επιστολή λόγω της μεγάλης τους σημασίας.

Σχετική εικόνα

Πως μπορούμε λοιπόν να αποκτήσουμε τη διάκριση για όσα προαναφέραμε; Πρώτ’ απ’ όλα, αν έχετε συνηθίσει να προσεύχεστε από παιδιά, προσπαθήστε να θυμηθείτε πότε η προσευχή σας εισακούστηκε και πότε όχι. Εξετάστε και στις δύο περιπτώσεις τα κίνητρα, καθώς και την ανάγκη που σας ώθησε να προσευχηθείτε. Με αυτόν τον τρόπο, αργά και σταδιακά, θα πάρετε μία αμυδρή εικόνα για το πώς θα πρέπει να δράσετε.

Βέβαια ποτέ και για κανένα δεν είναι αργά να αρχίσει να προσεύχεται ακόμη και από αυτήν τη στιγμή. Για όσους από εσάς είστε Χριστιανοί, το ωραιότερο και σωστότερο υπόδειγμα προσευχής είναι αυτό που δίδαξε ο ίδιος ο Χριστός και έμεινε γνωστό με την ονομασία:

«Κυριακή Προσευχή» ή «Πάτερ ημών». Είναι μία καθολική προσευχή και επιδρά στα εσωτερικά επίπεδα, γιατί ζητεί από τον Πατέρα να πραγματοποιήσει το Θέλημά του επάνω τη Γη, όπως πραγματοποιείται στον Ουρανό, δηλαδή στον Θείο Κόσμο. Η επίκληση για την πραγματοποίηση του Θελήματος του Πατρός αλλά και για την έλευση της Βασιλείας Του επάνω στη Γη, έχει μία τρομερή ανταπόκριση σε αυτόν που δεν μουρμουρίζει τυπικά αυτήν την προσευχή, αλλά τη λέει μς την καρδιά του. Θα προσπαθήσω να σας δώσω μια μικρή εικόνα του τι συμβαίνει. Θα εισχωρήσω στη σφαίρα του Εσωτερικού Χριστιανισμού και αναγκαστικά και αναγκαστικά θα μακρηγορήσω λίγο, αλλά αυτό είναι απαραίτητο για την κατανόηση της Κυριακής Προσευχής. 

Όταν συνέβη το κοσμοϊστορικό εκείνο γεγονός κατά το οποίο ενσαρκώθηκε ο Λόγος μέσα στην αρκετά πολύπλοκη, αν θέλετε, προσωπικότητα του Ιησού Χριστού, ο Χριστός παρέδωσε στους Αποστόλους αλλά και στους υπόλοιπους μαθητές Του μία απεριόριστη δύναμη και εξουσία, την οποία οι δύο μεγάλες Εκκλησίες (Ρωμαιοκαθολική και Ορθόδοξη) την ονομάζουν Αποστολική Διαδοχή, ή για να σας το εκφράσω πιο απλά, Χριστική Μύηση. Η δράση αυτής της «Μυήσεως»- αν μου επιτρέπετε την έκφραση – ενεργοποιείται μόνο με την καλή θέληση αυτού που τη λαμβάνει. Δραστηριοποιείται μέσα από τις μυστηριακές συνάξεις και πράξεις των Εκκλησιών εκείνων που φέρουν την Αποστολική Διαδοχή μέχρι και τις ημέρες μας. Φέρουν δηλαδή τη Δύναμη εκείνη που παραδίδει ο Χριστός στους Εκλεκτούς Του, ώστε να δραστηριοποιούνται ορισμένες τελετουργίες που αργότερα καθιερώθηκαν ως Μυστήρια.

Για να ενεργοποιηθεί εντελώς – και όχι μερικώς – η Κυριακή Προσευχή, πρέπει ο άνθρωπος που την δραστηριοποιεί μέσα στην καρδιά του, να έχει βαπτισθεί Χριστιανός με «κανονικότητα», από το τμήμα εκείνο δηλαδή της Εκκλησίας του Χριστού που φέρει τη «Μύησή Του» και την εξασκεί από την εποχή Του μέχρι τις μέρες μας. Εκκλησίες που φέρουν σήμερα την Αποστολική Διαδοχή είναι η Ρωμαιοκαθολική, η Ορθόδοξη και ορισμένες παραφυάδες των Προστεντατών. Εξυπακούεται βέβαια ότι οι υπόλοιποι Χριστιανοί, όπως και όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, δεν θα βαδίσουν προς απώλεια, αλλά θα σωθούν, αρκεί να το θελήσουν οι ίδιοι.

Η «κανονική» Βάπτιση είναι συνεπώς αυτή που ενεργοποιεί την Κυριακή Προσευχή. Ο Βαπτισμένος είναι συνδεδεμένος με τις αόρατες εκείνες δυνάμεις που ενεργοποιεί για λογαριασμό του ο ιδρυτής της Χριστιανικής θρησκείας, αρκεί να το ζητήσει ειλικρινά ο προσευχόμενος. Οι δυνάμεις αυτές δρουν απρόσωπα και όχι επιλεκτικά, γιατί αυτός που επιλέγει είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Όταν λοιπόν προσφέρουμε «με την καρδιά μας» αυτή την προσευχή και ιδιαίτερα το: «ελθέτω η Βασιλεία Σου, γεννηθήτω το Θέλημά Σου, ως εν ουρανώ και επί της γής» συμβαίνουν τα εξής:

Μία ενέργεια θετικής δονητικής φύσεως εκπέμπεται από τα έσχατα εσωτερικά πεδία και αρχίζει να διαπερνά έναν-έναν τους αόρατους κόσμους, φτάνοντας μέχρις εκεί που οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε ως αιθερική κατάσταση.

Μέρος αυτής της ενέργειας, η οποία εν τω μεταξύ έχει αναγκαστικά μετασχηματισθεί, εισβάλλει στην κυριολεξία μέσα στο καρδιακό κέντρο του προσευχομένου, αρχίζοντας να το αφυπνίζει και να το ενεργοποιεί. Πρέπει να σας τονίσω ότι το κέντρο (chakram) της καρδιάς είναι το μόνο από τα κέντρα που δεν διατρέχει κίνδυνο ανισόρροπης αφυπνίσεως.

Γνωρίζετε οι περισσότεροι από εσάς ότι τα ψυχικά κέντρα, που είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους, είναι δυνατόν να αφυπνισθούν και να ενεργοποιηθούν με πολλούς τρόπους. Ο βασικότερος τρόπος είναι να ενεργοποιηθούν μέσω της Κουνταλίνι. Η Κουνταλίνι είναι η ενέργεια που αφυπνίζεται από το ψυχικό κέντρο που βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης, είναι μια ενέργεια εξαιρετικά επικίνδυνη, αν αφυπνισθεί βιαίως.

Πολλοί λίγοι όμως γνωρίζουν ότι το κέντρο της καρδιάς αποτελεί αφετηρία για την ακίνδυνη αφύπνιση των υπολοίπων κέντρων, γι’ αυτό εξάλλου βρίσκεται στο μέσο των ψυχικών κέντρων.

Κατά τη διάρκεια, λοιπόν, της Κεντρικής Προσευχής είπαμε ότι η ενέργεια εισρέει στο καρδιακό κέντρο. Όσο πιο δεκτικός είναι ο προσευχόμενος, τόσο περισσότερη ενέργεια έλκει και απορροφά, φορτίζοντας και ενεργοποιώντας σταδιακά και τα άλλα ψυχικά κέντρα.

Το καρδιακό κέντρο αποτελεί δίαυλο ενεργειών, που προέρχονται από πολύ υψηλής τάξεως επίπεδα των οποίων συνείδηση αποκτά σταδιακά ο προσευχόμενος.

Συμβαίνει όμως και κάτι άλλο που ελάχιστοι το γνωρίζουν. Κάθε φορά που προσεύχεται ένας άνθρωπος, η ενέργεια που έλκει μετουσιώνει υποχρεωτικά τα επίπεδα ή εσωτερικούς κόσμους που διαπερνά.

Φανταστείτε, λοιπόν, ένα άτομο που προσεύχεται απρόσωπα για τη σωτηρία του κόσμου μέσω της Κυριακής Προσευχής. Η ενέργεια που έλκει δεν μεταμορφώνει μόνο τα αόρατα επίπεδα που διαπερνά, αλλά γίνεται αισθητή και από τις οντότητες που κατοικούν σε αυτά τα επίπεδα. Οι οντότητες αυτές, ανάλογα με τη φύση που εκδηλώνουν, έλκονται ή απωθούνται από το ρεύμα των δονήσεων που δημιουργείται. Βρίσκονται ως επί το πλείστον σε κατώτερο επίπεδο εξέλιξης από του ανθρώπου. Υπάρχουν βέβαια και οντότητες με το ίδιο – αναλογικά πάντοτε – επίπεδο εξέλιξης, όπως υπάρχουν και άλλες που βρίσκονται σε υψηλότερο επίπεδο εξέλιξης από τον άνθρωπο.

Επειδή όμως οι οντότητες των δύο τελευταίων κατηγοριών είναι αυτοσυνείδητες των δύο τελευταίων, δεν επηρεάζονται τόσο πολύ. Αντίθετα, οι ημισυνείδητες, οντότητες του – κατά τη θεοσοφική ορολογία – αστρικού και νοητικού πεδίου, μία τάξη αγγέλων, καθώς και οντότητες άλλων σχεδίων εξέλιξης, επηρεάζονται αισθητά. Έτσι αυτός που προσεύχεται απρόσωπα, όπως και αυτός που προσεύχεται για κάποιον ή για κάποιους άλλους, δεν ενεργοποιεί μόνο τον στόχο που θέλει να πετύχει το Πνεύμα του αλλά και έναν σημαντικό αριθμό από οντότητες, που εξελίσσονται μέσω της προσευχής του. Θα μπορούσαμε να πούμε – λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τον περιορισμό του ανθρώπινου λόγου – ότι η ενέργεια που δραστηριοποιεί η προσευχή αποτελεί ένα είδος πνευματικής τροφής γι’ αυτά τα όντα.

Εν συνεχεία θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι μία ενέργεια υψηλής τάξεως που διαπερνά τα διάφορα επίπεδα, μετασχηματίζεται από τις δονήσεις τους και με τη σειρά της τα μετουσιώνει, έτσι ώστε δημιουργείται μία σύμπτωση δονήσεων ή κραδασμών, οπότε το αντίστοιχο επίπεδο υφίσταται μια αμυδρή μεν αλλά πραγματική αλχημιστική μεταμόρφωση.

Μη λησμονείτε ότι βασική κινητήρια δύναμη όλων αυτών είναι η ανθρώπινη θέληση, η θειότητα που κρύβει μέσα του το ανθρώπινο ον και η πολύ υψηλής τάξεως «Μύηση» που δίνει η «Χριστιανική θρησκεία. Δεν αναιρούμε βέβαια εδώ τις προσευχές των άλλων θρησκειών, αλλά ότι και να πει κανείς, ο Λόγος ενσαρκώθηκε και έδρασε μέσα από τον Χριστό. Θα επιστρέψουμε τώρα στο επίπεδο του ατόμου που προσεύχεται, απρόσωπα πάντοτε, έχοντας για οδηγό του την Κυριακή Προσευχή.

Τη στιγμή που ο προσευχόμενος προσεύχεται με την καρδιά του, ανοίγει στην κυριολεξία το καρδιακό του κέντρο προς τους ανώτερους κόσμους, και εκπέμπει μία δόνηση ικανή να διαπεράσει τα πάντα και, ανάλογα με την εξέλιξη του ατόμου, να φθάσει στον ίδιο τον Λόγο. Για κάθε τέτοιου είδους εκπομπή δονήσεων υπάρχει πάντοτε και μία ανταπόκριση, που έρχεται από το επίπεδο όπου έφτασε η δόνηση που εξέπεμψε η καρδιά μας. 

Η ανταπόκριση αυτή είναι μια μορφή ενέργειας, που εισέρχεται μέσα στο καρδιακό μας κέντρο και, ανάλογα με το ύψος της ποιότητάς της, αγγίζει και τα άλλα ψυχικά μας κέντρα. Η ίδια αυτή ενέργεια περικυκλώνει το αστρικό μας σώμα και κατά συνέπεια και το υλικό μας, οπότε έχουμε και στο υλικό επίπεδο μια επαφή με υψηλότερες δονήσεις μέσω του αιθερικού σώματος. Στη συνέχεια, η ποσότητα της ενέργειας που περισσεύει διαχέεται στο περιβάλλον μέσω ειδικών αγωγών του αιθερικού σώματος.

Εάν συμβαίνει ο προσευχόμενος να προσεύχεται μαζί με άλλους, η ενέργεια αυτή προσλαμβάνεται με τη διαδικασία της απορρόφησης από τα αιθερικά σώματα των άλλων, και ο καθένας θα απορροφήσει ανάλογα με το ύψος της εξέλιξής του. Σε περίπτωση που δεν παρευρίσκονται άλλοι, η ενέργεια της προσευχής διαχέεται στη γη επιφέροντας πάντοτε τα ανάλογα θετικά αποτελέσματα.

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Η προσευχή είναι πάντοτε ευεργετική, και τα αποτελέσματά της πάντοτε άμεσα. Υπάρχει όμως ένα σημείο που ο κόσμος δεν του δίνει σημασία. Όσο πιο απρόσωπη και καθολική είναι η προσευχή, τόσο πιο ισχυρή γίνεται, τόσο πιο απτά γίνονται τα αποτελέσματά της και τόσο περισσότερη ενέργεια έχει. Αυτό λοιπόν θα πρέπει να το λαμβάνει κανείς σοβαρά υπόψη του. Χωρίς να αποκλείεται η επιτυχία μιας προσωπικής προσευχής, θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τρία πράγματα:

Α) Εάν αυτό που ζητούμε είναι μία πραγματική αίτηση βοηθείας και όχι η ικανοποίηση μιας εγωιστικής επιθυμίας.

Β) Εάν εξετάσουμε πρώτα αν με την αλλαγή στάσης απέναντι στο πρόβλημα μας εκείνο δεν λύθηκε, αν εξακολουθούσαμε δηλαδή παρόλη την αλλαγή μας απέναντί του να το αντιμετωπίζουμε ως πρόβλημα, οπότε καλό θα είναι να προσευχηθούμε. Το ίδιο ισχύει και για τα άτομα που επιλέγουμε να βοηθήσουμε. Θυμηθείτε τον ταξιδιώτη της ιστορίας μας και το πρόβλημα που αντιμετώπισε στη σήραγγα. Εάν δεν άλλαζε τη στάση του έστω και ψηλαφώντας, εάν δεν μάθαινε να δρα ο ίδιος έστω και στα τυφλά, δεν θα έβρισκε την έξοδο. Το μεγαλύτερο ποσοστό των προβλημάτων που παρουσιάζονται στους ανθρώπους δίνει ακριβώς μία τέτοια εικόνα, που σημαίνει ότι η λύση των περισσοτέρων από τα προβλήματα μας εξαρτάται από εμάς τους ίδιους.

Γ) Η προσευχή πετυχαίνει πάντοτε, εάν είναι σύμφωνη με το Θείο Θέλημα («Γεννηθήτω το θέλημά σου»). Σε άλλη περίπτωση δεν έχει ανταπόκριση. Επειδή, λοιπόν, δεν έχετε φτάσει ακόμα σε εκείνο το επίπεδο, ώστε να γνωρίζετε με ακρίβεια το Θείο Θέλημα, θα πρέπει πάντοτε στην προσευχή σας να ζητείτε την πραγματοποίησή της, μόνο εάν είναι Θέλημα του Θεού. Και εδώ ακριβώς σας δίνεται επιπλέον και μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να μελετήσετε τον νόμο του Κάρμα ή, αν προτιμάτε, το Θείο Θέλημα. Εάν κάθε φορά στην προσευχή σας βάζετε τον όρο να εκπληρωθεί μόνον όταν είναι Θείο Θέλημα, θα πρέπει να περιμένετε να δείτε τα αποτελέσματα. Αν η προσευχή αφορά εσάς προσωπικώς και δεν επιφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, τότε κάτι άλλο φταίει που δεν μπορείτε να το εντοπίσετε. Θα πρέπει λοιπόν, να ελέγξετε τη στάση σας, γιατί σ’ αυτήν οφείλεται το 99% των προβλημάτων σας.

Αν όμως είστε πράγματι ειλικρινείς με τον εαυτό σας και δεν βρίσκετε λάθος στη στάση σας, τότε θα πρέπει να διαλογισθείτε σε βάθος γιατί, κανονικά, μάλλον είναι η περίοδος που παίρνετε κάποιο καρμικό μάθημα, το οποίο θα πρέπει να το μελετήσετε πάντοτε σε σχέση με εσάς, αλλά και με τους παράγοντες που δημιουργούν το πρόβλημα.

Σε περίπτωση που η προσευχή που κάνετε αφορά κάποιον δικό σας, θυμηθείτε ότι ισχύουν οι ίδιοι κανόνες αλλά με μια διαφορά. Εάν αντιληφθείτε, ύστερα από βαθειά παρατήρηση, ότι περνάει κάποιο μάθημα, μελετήστε το, αλλά μην του πείτε τίποτε, παρά μόνο όταν είστε σίγουροι ότι το κατάλαβε.

Σας το τονίζω αυτό, γιατί αν πρέπει να περάσει κάποιος ένα μάθημα (που συνήθως είναι οδυνηρό γι’ αυτόν που το περνά), δεν μπορούμε να το αναχαιτίσουμε με καμία δύναμη, ξέχωρα που αν είχαμε τέτοια δύναμη, θα κάνουμε κακό σε αυτόν που έπρεπε να το περάσει, αγνοώντας για άλλη μια φορά το Θείο Θέλημα. Σε όσους θεωρούν αυτά τα λόγια σκληρά θα θέσω μια ερώτηση: Ποιος αντιλαμβάνεται τελειότερα το καλό του φίλου σας, εσείς η Αυτός που στέλνει τα μαθήματα;

Θα αφήσω όμως τις προσωπικές προσευχές που ζητούν έλεος για εμάς τους ίδιους ή για άλλα οικεία μας άτομα, για να σταθώ σε εκείνα τα εξελιγμένα ανθρώπινα πνεύματα που προσεύχονται καθολικά, για τη σωτηρία δηλαδή όλου του κόσμου. Ένας άνθρωπος που αρχίζει προσευχόμενος να αγγίζει το θείο επίπεδο περιορίζεται από τη θρησκεία του και τα δόγματά της. Αυτό συμβαίνει, γιατί έρχεται αντιμέτωπος με τόσο υψηλές δυνάμεις ή ενέργειες, που μόνο αν τις αντιμετωπίσει με παγκοσμιότητα και καθολικότητα θα μπορέσει να τις ενεργοποιήσει και να τις κάνει αντιληπτές στον εαυτό του. Ενέργειες ή δονήσεις τέτοιου ύψους δεν είναι δυνατό να κάνουν διακρίσεις στους κατώτερους φορείς (σώματα ), αλλά επιδρούν μόνο στο επίπεδο του ανθρωπίνου Πνεύματος. Η τέλεια προσευχή αναφέρεται στη σωτηρία όλου του κόσμου και όχι σε περιορισμένες ομάδες, ανεξάρτητα που ανήκει ο προσευχόμενος. 

Το επίπεδο που μπορεί να φτάσει κάποιος με την προσευχή μπορείτε να το αντιληφθείτε από τη συμπεριφορά του προς τους άλλους. Δεν θα αναφερθώ στα άτομα που έφτασαν στο επίπεδο να κάνουν διάφορα «θαύματα» και θεραπείες. Άτομα τέτοιου είδους έχουν ως δρόμο εξελίξεώς τους την προσευχή και βιώνουν μία εσωτερικότητα, που συνήθως ακτινοβολεί γύρω τους και γίνεται αντιληπτή ακόμη και στους αδαείς.

Αναφέρομαι στα άτομα που δείχνουν μια προοδευτικά αυξανόμενη κατανόηση και ανεκτικότητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Όταν λοιπόν αντιληφθείτε ότι ένας προσευχόμενος γίνεται όλο και περισσότερο ανεκτικός προς τους άλλους, αποκτώντας ένα είδος κατανοήσεως που βασίζεται στη συγγνώμη, στη μικρότητα και την αδυναμία του ανθρώπινου ΕΙΝΑΙ σε σχέση με το Σύμπαν που το περιβάλλει να είστε σίγουροι ότι το άτομο αυτό βρίσκεται σε καλό δρόμο. 

Ο ύψιστος στόχος της προσευχής και του διαλογισμού είναι η επαφή με το δικό μας Πνεύμα (του οποίου δεν έχουμε συνειδητότητα) ή η επαφή μας με τον Θεό. Πρόκειται όμως για δύο διαφορετικούς τεχνικές ή, για να ακριβολογώ, δύο διαφορετικές τεχνικές ή, για να ακριβολογώ, δύο διαφορετικές πράξεις. Ο άνθρωπος, κατά την πράξη του διαλογισμού, προβάλλει τη συνειδητότητά του προς τα Ανώτερα Επίπεδα ή Κόσμους φθάνοντας κάποτε σε επαφή με το Θείο. Αυτός που προσεύχεται κάνει την αντίστροφη πράξη. Έλκει το Θείο προς τον εσωτερικό του κόσμο, αντί να προβάλλει τη συνειδητότητα προς τα έξω.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, το «εκτός» και το «εντός» είναι πολύ σχετικά, και τα αναφέρω μόνο για να γίνω καλύτερα αντιληπτός. Από το ύψος της συνειδητότητας των Διδασκάλων το «εντός» και το «εκτός» βιώνονται ως ένα είδος ενότητας που δύσκολα περιγράφεται. Έχουμε, λοιπόν, με αυτήν την περιγραφή δύο μεγάλους δρόμους.

Ο ένας δρόμος οδηγεί στην έξω από εμάς αντίληψη, και με τη βοήθεια ορισμένων κανόνων αποκτούμε την αντίληψη των διαφόρων επιπέδων των αοράτων κόσμων. Συνεχίζοντας την εξωτερική παρατήρηση προχωρούμε μελετώντας, και εφαρμόζουμε τον Νόμο της Αναλογίας στον ίδιο μας τον εαυτό. Έτσι, θα μπορούσαμε σρ όλη αυτή τη διεργασία να δώσουμε τον όρο του ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΥ, που δεν ανταποκρίνεται όμως στην εποχή μας.

Ο άλλος δρόμος, της προσευχής μας αναγκάζει να στραφούμε προς τον εσωτερικό μας κόσμο και να αναζητήσουμε εκεί την αλήθεια. Είναι ένας δρόμος δυσκολότερος, υποκειμενικότερος, αλλά ταχύτερος. Είναι ο δρόμος του ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΥ. Μεγάλη παράδοση σε αυτόν τον δρόμο, που βασίζεται στην προσευχή και λατρεία του Θεού, χάραξαν ο Μονοθεϊσμός των Εβραίων, ο Χριστιανισμός και ο Μωαμεθανισμός. Ότι μεγάλα Πνεύματα έφτασαν σε απροσπέλαστα ύψη μέσα από αυτόν τον δρόμο, το μαρτυρούν τα γραπτά διαφόρων μυστικών συγγραφέων, ιδιαίτερα των Μωαμεθανών Σούφι, και των μυστικών και Αγίων της Ανατολικής Εκκλησίας, με αποκορύφωμα τον Ψευδο-Διονύσιο τον Αεροπαγίτη, το επίπεδο του οποίου δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό παρά μόνο από αυτούς που ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο με αυτόν. Όσον αφορά τη Δυτική Εκκλησία, έχουμε για παραδείγματα μεγάλων μυστικών τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασσίζης, την Αγία Τερέζα της Άβιλλα και τον Άγιο Πατρίκιο της Ιρλανδίας.

Μέσα στον χώρο του Ευρωπαϊκού Εσωτερισμού το ενδιαφέρον της Λευκής Αδελφότητας – όσον αφορά τη μυστική οδό – επικεντρώθηκε στους τρεις μεγάλους Χριστιανούς Θεασόφους: Τον Τζέικομπ Μπαίμε, τον Εμάνουελ Σβέντεμποργκ και τον Κλαύδιο Λουδοβίκο του Αγίου Μαρτίνου (Σαιν Μαρτεν). Τους τρεις τελευταίους ήταν αδύνατον να τους παραλείψω, γιατί προσέδωσαν μια εντελώς διαφορετική διάσταση στο απολιθωμένο δόγμα του Ρωμαιοκαθολοκισμού, σε αντίθεση με την Ανατολική Εκκλησία, που διατηρούσε τη φλόγα της άσβεστη, παρ’ όλη την εξωτερική της φθορά.

Οι τρεις μεγάλοι Θεόσοφοι, λοιπόν, και οι μυστικοί Άγιοι των Εκκλησιών, τοποθετούν το τέρμα της ερευνητικής τους εμπειρίας σε ένα άϋλο Φως που έρχεται στην αντίληψή τους μετά από μεγάλη κάθαρσή του νου και ιδιαίτερα της καρδιάς. Ίσως σε κάποια άλλη διδασκαλία μου χρειαστεί να σας κάνω μια μεγάλη ανάλυση σχετική με αυτό το Φως, το οποίο βρίσκεται πέραν των ανθρωπίνων αισθήσεων, πέραν των κόσμων των μορφών, πέραν των θείων επιπέδων και των θείων όντων, και ονομάζεται από τη Λευκή Αδελφότητα Κοσμικός Λόγος. Θα πρέπει όμως να περιοριστώ εδώ προς το παρόν, επειδή είστε ακόμα αρχάριοι και ορισμένοι από εσάς δεν ξέρουν καν πώς να πραγματοποιήσουν την προσευχή τους. Γι’ αυτό, την επόμενη φορά, αφού κάνετε την άσκηση επαφής με τον Διδάσκαλο σας, προσευχηθείτε για το καλό όλου του κόσμου, και ζητήστε του, πριν από την προσευχή σας, να σας ενεργοποιήσει και να ενδυναμώσει τα αποτελέσματά της έτσι, ώστε να τα αισθανθείτε.

        Ο Διδάσκαλος

ΚΟΥΤ ΧΟΥΜΙ ΛΑΛ ΣΙΝΓΚ

     Σύγχρονες Επιστολές

Των Διδασκάλων της Σοφίας

        Roger depins

  Εκδόσεις Τετρακτύς

WWW.UrantiaCenter.gr

   Χρήστος Κιτσινάμας

facebook

Χρήστος Κιτσινάμας - Κανάλι youtube

Christos

Είμαι ο Ιησούς ερχόμενος ξανά...

73095677 2497884060301393 8070960177362239488 n

Η αλληγορία του φωτός και του σκότους

3499

Κάντε χώρο για τους αγγέλους

45TYH

Κρύων, Ποιος Είσαι;

10396295 826657417424074 2500962341146178147 n

Ιησού, Ποιος Είσαι;

aajeW5GL

Ο Ανώτερος Αγγελικός σου Εαυτός

ceb1cebdcf8ecf84ceb5cf81cebfcf82 ceb5ceb1cf85cf84cf8ccf82 cf86cf89cf84ceb5ceb9cebdceae cebaceb5cf87ceb1ceb3ceb9ceac

Ο Κοσμικός πόνος της γέννησης

720 849392a8b1a96a459a54b7b167387784

Ιησούς: Ο Φωτεινός Εαυτός σας

Σχετική εικόνα

Η ταυτότητα των «Εργατών του Φωτός»

twin flame heart

Η γαλαξιακή ιστορία των Εργατών του Φωτός

oneness

Οι «Εργάτες του Φωτός» ενσαρκώνονται στη γη

2e97620026b4d1b8ac71eb7196e7a914

 

H αποστολή του εργάτη του φωτός

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανώτερος Εαυτός 

Η Πορεία του Πρωταρχικού Δημιουργού

9c6fe1c968db328e216ec811fa7a37c6 XL

Η Ιστορία του Γαλαξία σας

galaxias4

Η ιστορία της ανθρωπότητας

Η Γαία μιλά

spirit elements

Το 2014 Νέα Εποχή Παγετώνων άρχισε!

Άγγελοι στη Γη

neraides1

Ταξίδι μέσα από το Φως

Screenshot 11 1